Jocurile iubirii

jocurile iubiriiAflă ce-şi doreşte cu adevărat ființa iubită
Te-ai gândit vreodată să te prefaci într-un spiriduş mic, mic şi câteva zile să fii mereu cu ființa iubită ca să o cunoşti mai bine şi să-i pătrunzi cele mai ascunse cute alte inimii sale? Ei bine, n-o să primeşti acum o baghetă fermecată care să împlinească minunea, dar cele trei exerciţii despre care vom povesti sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente.

Ele îţi pot dezvălui în mod surprinzător cum este, ce îşi doreşte de fapt fiinţa iubită şi îţi pot oferi şansa de a scoate şi tu la lumină dorinţe despre care nu i-ai vorbit până acum. Aceste exerciții ajută la amplificarea empatiei, a intimităţii şi a înţelegerii în cuplu. Seamănă mai puţin cu nişte tehnici şi mai mult cu nişte jocuri, pentru că vă solicită la amândoi intens spiritul ludic şi simţul umorului. Cu toate acestea, e important să nu uitaţi scopul de la care aţi pornit şi nici regulile jocului, reguli care merită să fie strict respectate.

Viaţa de cuplu este plină de bucurie şi inedit atunci când avem în noi acea dorinţă de a ne juca, dorinţă ce ne face să folosim în diverse moduri savuroase atracţia dintre noi şi setea de a-l descoperi pe celălalt.

Jucând jocul polarităţilor, vom descoperi că atracţia creşte, iar timpul nu mai trece peste noi ci devine aliatul nostru... şi vom constata în mod uimitor cum cunoaşterea şi apropierea de celălalt în acest mod jucăuş şi deschis va mări şi mai mult misterul celuilalt, misterul fără de sfârşit al Iubirii... care devine misterul Iubirii fără de sfârşit:).

 

Unu, doi... la joacă cu noi!!!:))
Reguli simple

A. Înainte de orice v-ar fi de mare ajutor să aveţi la dispoziţie 5 sau 10 minute de interiorizare, cu ochii închişi. Faceţi linişte în minte şi simţiţi cum inima se deschide fără rezerve către celălalt.

B. Cel mai important aspect este legat de timp. Ţineţi cont că aveţi nevoie de mai multe ore în care să fiţi împreună, iar regula de bază este cea a reciprocităţii. Dacă tu vei beneficia de trei ore şi iubitul tău va beneficia tot de trei ore, nici mai mult nici mai puţin, mai exact chiar în aceeaşi zi. De aceea e bine să aşteptaţi o sâmbătă sau o duminică în care să aveţi destulă vreme la dispoziţie.

C. În afară de perioada acordată tehnicii propriu-zise se adaugă câte o jumătate de oră pentru fiecare dintre voi, timp în care veţi sta separat (de exemplu în camere diferite) şi veţi nota fiecare concluziile şi impresiile fără de care tehnica ar fi lipsită de chiar menirea ei.

D. Este indicat să puneţi ceasul să sune pentru a marca fiecare interval şi este bine să respectaţi perioada dinainte stabilită.

E. În mod tradiţional prima este femeia (doamnele întâi ☺), dar puteţi şi să trageţi la sorţi cine începe.

F. Doar la sfârşit, după ultimele 30 de minute de conştientizare solitară, puteţi să vă împărtăşiţi trăirile. În timpul jocului e mai bine să nu vă lăsaţi distraşi de comentarii.

G. Merită să respectaţi de asemenea regula strămoşească care spune „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”. Nu cereţi şi nu iniţiaţi acţiuni care să-l jignească sau să-l rănească pe celălalt!

 

A. Jocul DORINŢELOR
Pentru un interval dinainte stabilit (de minim o oră) bărbatul va face TOT ce vrea iubita, va fi duhul din lampa fermecată care îi îndeplineşte toate dorinţele. Pentru aceasta, femeia trebuie să le ştie din timp şi să le exprime, eventual în scris. Iubitul i le va împlini apoi cu dăruire desăvârşită, indiferent cât de excentrice ar părea.

Apoi rolurile se inversează!

Cu această ocazie, multe din dorinţele care v-au rămas neîmplinite sau cărora nu aţi avut nici unul dintre voi curaj să le daţi glas, vor ieşi la iveală. Partea receptivă îşi va satisface dorinţa iar partea activă va înţelege mai bine ce îşi doreşte celălalt.

 

B. Jocul TEATRULUI
Femeia începe prin a-i împărtăşi iubitului un scenariu care o inspiră şi veţi „juca” împreună acel scenariu, improvizând dialoguri şi situaţii, evident fară a depăşi intervalul de timp stabilit. Apoi bărbatul va regiza scenariul pe care îl doreşte, iar iubita îi va face jocul. Daţi frâu liber imaginaţiei! Puteţi doar să mimaţi sau să folosiţi obiecte din casă pentru rolul pe care îl alegeţi fiecare. De exemplu prinţesă - haiduc, ministru - secretară, sultan - cadână. Nu contează ce ipostază vă inspiră, jocul va fi şi amuzant, dar şi revelator.

 

C. Jocul OGLINDIRII
Presupune să aveţi o relaţie în care vă cunoaşteţi deja destul de bine, sunteţi înzestraţi cu spirit de observaţie şi cu abilitate în a reda ceea ce observaţi. Această tehnică este minunată pentru că fiecare dintre voi are ocazia să se privească prin ochii celuilalt şi de asemenea să-i arate cu delicatețe, în joacă, ce anume îl/o deranjează sau ce îi place foarte mult la celălalt. Pentru început, femeia se ipostaziază în rolul iubitului. Ea poate chiar să se îmbrace cu hainele lui. Îi va imita gesturile, ticurile, felul lui de a vorbi. Tehnica se poate realiza şi simultan, adică în acelaşi timp bărbatul să joace rolul iubitei. La sfârşit vă separaţi pentru o jumătate de oră şi vă notaţi concluziile sau vă împărtăşiţi unul altuia impresiile, bucurându-vă de starea delicioasă de intimitate care a înflorit între voi.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn