Spirituality

Spirituality


„The man is what he thinks about, so think about the Supreme Being.
Vedanta

The effervescence and joy of the feminine heart come from living the personal charm and magic. Either it glows exuberantly or it is discreet, the elevated femininity represents in essence a mixture of love, truth, good and harmony. The superior component of the feminine soul is mysteriously attracted towards perfection. Become one of the women who knows how to maintain alive the call of the soul for perfection, too!

 

 

 

Ansamblul sculptural de la Târgu Jiu – un spaţiu al meditaţiei


Inspiraţia lui Brâncuşi a fost în primul rând una spirituală: „Contemplaţi lucrările mele până le vedeţi. Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut.”

Read more...

Constantin Brâncuşi a practicat yoga

Mai presus însă de propriile sale mărturisiri, în ceea ce priveşte practica Yoga stă mărturie însăşi opera sa. Cunoştinţele esoterice, cum ar fi folosirea proporţiei numărului de aur, sintetizate în creaţiile sale geniale, demonstrează fără echivoc faptul că Brâncuşi a fost un iniţiat.

Read more...

undele celebrale

Putem controla undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Prin ghidarea modului în care cineva gândeşte se poate modifica structura ţesutului cerebral, ca mod de interconectare a celulelor...

Read more...

semnificatii ale iubirii

Significations of Love

From an esoteric point of view the profound Love symbolizes the human being's global tendency of fulfilling, becoming complete, uniting with the totality and BEING ONE WITH THE WHOLE.

Read more...

sincronicitate

Sincronicităţile, elemente esenţiale ale Jocului Divin al Vieţii (II)

Din punct de vedere probabilistic este evident pentru oricine că şansa ca aceste evenimente să se producă din pură întâmplare este infimă.

Read more...

sincronicitate

Sincronicităţile, elemente esenţiale ale Jocului Divin al Vieţii (I)

Dincolo de a fi nişte banale întâmplări spectaculoase sau coincidenţe stranii, sincronicităţile  capătă o semnificaţie tot mai importantă odată cu progresele cunoaşterii moderne...

Read more...

spiritualitate

Apariţia vieţii – act creator sau întâmplare ?

Iată că odată cu noile rezultate ştiinţifice care apar, se ajunge gradat la concluzia că aceşti paşi ai apariţiei vieţii pe Pământ, cât şi dezvoltarea ulterioară a speciilor,  nu s-au produs din întâmplare, ci au avut un sens foarte precis determinat.

Read more...

umor

Spiritualitatea și umorul

Există o importantă legătură între latura spirituală a unui om şi dispoziția sa de a râde, pentru că am putea spune că ambele reflectă într-un anumit sens capacitatea acestuia de a fi fericit.

Read more...

ingeri

Noi și îngerii

V-ați surprins făcând lucrul potrivit la momentul potrivit? Ați spus unui prieten aflat în suferință cuvintele cele mai inspirate și mai potrivite? Ați avut sentimentul câteodată că sunteți protejați și nimic rău nu vi se poate petrece?

Read more...

practica spirituala, iertare

Practica spirituală a Iertării (II)

Iertarea veritabilă nu se reduce la o simplă înțelegere teoretică a ideii, ci ea presupune grade foarte profunde  de trăire a relației cu Lumea și cu Divinitatea. 

Read more...