Arhanghelii - prietenii ideali (I)Arhanghelii - prietenii ideali (I)

Arhanghelii sunt prietenii noștri spirituali, darul lui Dumnezeu pentru noi. Ei sunt ființe celeste extrem de puternice, având drept scop să ne ajute pe noi, oamenii, să ne simțim mai împăcați și să readucă pacea pe Pământ.

Ei intervin de fiecare dată când sunt invocați și chiar așteaptă cu nerăbdare să primească un semn de la noi, fie printr-o rugăciune, fie printr-un strigăt de ajutor, fie prin exprimarea unei dorințe, a unei vizualizări, afirmații sau a unui simplu gând. Singurul secret pe care trebuie să îl știm este că ei nu încalcă niciodată liberul nostru arbitru, deci nu ne ajută fără permisiunea noastră directă.

Nu trebuie să ne facem probleme în ceea ce privește maniera de apelare a arhanghelilor. Nu avem nevoie de nici un antrenament și de nici o instrucțiune pentru a le atrage atenția și ajutorul. Orice strigăt sincer de ajutor este suficient în acest scop, căci tot ce le trebuie arhanghelilor este cererea noastră expresă.

Mesageri principali ai lui Dumnezeu, așa cum o arată și originea cuvântului (din grecescul „archi”, care înseamnă ”cel dintâi, principal” și din „angelos” care înseamnă „mesagerul lui Dumnezeu”), arhanghelii reprezintă una dintre cele mai sigure modalități de conectare directă cu iubirea și înțelepciunea divină. 

Am putea să ne întrebăm: de ce nu ne-am adresa direct lui Dumnezeu toate cererile și întrebările noastre? Ne putem adresa și direct lui Dumnezeu însă deoarece arhanghelii, având vibrațiile mai condensate, pot fi simțiți și auziți mult mai ușor în momentele noastre de restriște. Astfel ei reprezintă extensiile lui Dumnezeu.Arhanghelii ne amintesc de Dumnezeu, așa cum se petrece când privim un răsărit de soare sau un curcubeu.

Întrucât sunt ființe nelimitate, arhanghelii pot ajuta simultan oricât de mulți oameni, indiferent de situațiile în care se află aceștia. Mai mult, ei doresc sincer să se implice în viața noastră, în toate aspectele acesteia, inclusiv în cele minore, astfel încât să ne bucurăm de pace interioară în fiecare moment.

Să facem cunoștință cu unii dintre ei, și de ce nu, să ni-i facem chiar foarte buni prieteni – prietenii pe care ni i-am dorit dintotdeauna.

 

Arhanghelul Mihail
Este arhetipul puterii și al forței. Numele său înseamnă „Cel care este la fel ca Dumnezeu”, el este ilustrat în iconografie cu sabia ridicată deasupra unui demon căzut la pământ, fapt ce face trimitere la principala menire a lui Mihail - anihilarea fricii și a egoului. Sabia lui este făcută din lumină fiind folosită pentru a tăia legăturile ce continuă să  ne mențină în chingile fricii.

El intervine adeseori într-o manieră miraculoasă, pentru a salva vieți și pentru a ne proteja. Arhanghelul Mihail ne ferește de energiile inferioare. Un mod foarte bun de a-l simți este să îl invocăm direct ori de câte ori simțim nevoia de alinare sau mângâiere, dacă ne simțim obosiți, deprimați, mânioși, nesiguri, dacă avem schimbări bruște de dispoziție. El intervine adeseori într-o manieră miraculoasă, pentru a salva vieți și pentru a ne proteja, conferindu-ne curaj, încredere și siguranță.

Îl putem apela astfel: „Arhanghel Mihail, te rog purifică-mă de toate energiile negative”; „Arhanghel Mihail te rog asigură-mi un scut de lumină în jurul meu” sau cum ne simțim inspirați, putând chiar să îi strigăm doar numele.


Arhanghelul Rafael
Este medicul nostru angelic. Numele său derivă din cuvântul ebraic „Rophe” care înseamnă medic sau din expresia Ra-pach care înseamnă „Dumnezeu vindecă sufletul”.

Energia acestui arhanghel emană o culoare verde strălucitor, care corespunde inclusiv chakrei inimii, din filosofia orientală. Energia lui este energia iubirii pure și atotvindecătoare a lui Dumnezeu.

Arhanghelul Rafael ne ghidează către anumiți medici sau terapeuți, ne poate ajuta prin reducerea sau dispariția unei dureri generate de o afecțiune acută sau cronică, ne poate vindeca spontan. Totuși, dintr-un motiv sau altul, nu toate bolile se vindecă rapid. Explicația ar putea fi greșelile acumulate și lecțiile neînsușite, opțiunea sufletului sau destinul.  În acest caz, el poate oferi foarte multă mângâiere, reducând durerile și alinând sufletul.

Îl putem ruga pe arhanghelul Rafael să vindece o altă persoană. Aceasta nu înseamnă că el va încălca în vreun fel liberul arbitru al persoanei respective. Dacă sufletul acesteia nu dorește să fie vindecat, dintr-un motiv sau altul, arhanghelul Rafael îi va respecta decizia, dar va rămâne oricum alături de persoana în cauză (pentru că noi l-am rugat), și îi va transmite anumite influențe benefice. Putem rosti astfel: „Îți mulțumesc, Arhanghel Rafael, pentru că mă vindeci chiar în acest moment.”

Dacă suntem medici sau terapeuți, ne vom simți inspirați atunci când ii solicităm ajutorul, împărtășindu-ne astfel din înțelepciunea vindecătoare divină. Îi putem mulțumi în felul acesta: „Îți mulțumesc, Arhanghel Rafael, pentru că mă călăuzești în cariera mea vindecătoare și pentru că mă ajuți să aduc binecuvântare tuturor celor pe care îi tratez.”

Aflându-ne sub aripile luminoase ale arhanghelului Rafael putem accede la bunătatea divină.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn