Sincronicităţile, elemente esenţiale ale Jocului Divin al Vieţii (II)

 

sincronicitatiCâteva consideraţii despre fenomenele de sincronicitate
Din punct de vedere probabilistic este evident pentru oricine că şansa ca aceste evenimente să se producă din pură întâmplare este infimă. Aceste situaţii, precum şi multe altele, ne fac să ne gândim dacă de fapt evenimentele nu sunt cumva corelate la un nivel mult mai profund.

Ştiinţa actuală, în special pe baza descoperirilor din domeniile fizicii cuantice şi chiar ale psihologiei, indică faptul că este foarte plauzibil ca asemenea evenimente să nu fie doar simple coincidenţe sau curiozităţi, ci ca ele să fie de fapt legate între ele de anumite semnificaţii profunde, care nu sunt deloc întâmplătoare, aşa cum remarca celebrul psiholog elveţian Jung încă din anul 1930. 

Dealtfel una dintre cele mai celebre definiţii ale sincronicităţilor a fost dată chiar de Karl Gustav Jung, care a elaborat o teorie a sincronicităţilor în urma colaborării pe această temă cu nu mai puţin celebrul laureat al Premiului Nobel, Wolfgang Pauli. Astfel, cei doi au afirmat că „sincronicitatea este manifestarea simultană a două evenimente care nu sunt legate între ele printr-un raport de cauzalitate”, prin aceasta sincronicitatea devenind o veritabilă antiteză a legii cauzei şi a efectului.
 
Fenomenele de sincronicitate au la ora actuală o bază teoretică foarte bine fundamentată şi ele se constituie de fapt ca o expresie fundamentală a realităţii că toate părţile sunt integrate simultan în coerenţa Totului prin procese de rezonanţă.

Este semnificativ să ne raportăm şi să luăm în considerare în acest sens principiul non-localității, descris matematic într-un mod riguros încă din anii 1950 de către savanţii Einstein, Podolski şi Rosen şi pus în evidenţă experimental în anul 1982 de către savantul francez Alain Aspect. Acest principiu afirmă că la nivelul cuantic al particulelor elementare întregul Univers se află într-o stare de comuniune şi legătură inseparabilă (entaglement), dincolo de spaţiu şi timp şi că la acest nivel nu se poate vorbi propriu-zis de particule distincte, ci de aspecte multiple ale aceleași realităţi, în interiorul căreia cauzalitatea obişnuită este complet transcensă, toate evenimentele fiind guvernate de mecanisme sincrone. 

Savanţi celebri, cum ar fi W. Heisenberg, W. Pauli, D. Bohm şi alţii, au explicat faptul că înainte de Big Bang totul a fost colapsat într-o stare de fuziune unificatoare şi că această stare de coerenţă şi rezonanţă a rămas înscrisă în intimitatea materiei.  Se poate afirma chiar că de fapt totul provine dintr-o hologramă unică, primordială, ce include în mod necesar şi un aspect informaţional, compatibil cu o Conştiinţă fundamentală.

Această stare de legătură de fundal (entaglement) ce a rămas înscrisă în „ordinea implicită” se răsfrânge şi în materia vie, în creierele şi conştiinţele noastre. Pentru a înţelege mai uşor această provenienţă a fenomenelor de sincronicitate s-a făcut următoarea  analogie: dacă avem o broască ţestoasă într-un acvariu şi o filmăm cu două camere de luat vederi din unghiuri complet diferite, imaginile rezultate vor părea pentru doi observatori, care vor vedea doar imaginile din unghiul (punctul) lor de vedere şi care nu ştiu despre ce este vorba, că reprezintă două realităţi fără nici o legătură între ele, deşi este vorba de fapt de aceeaşi realitate indisolubilă !  

 

sincronicitatiSincronicitățile sunt manifestări ale Omniprezenței lui Dumnezeu
Dificultăţile de abordare a acestor concepte de către ştiinţa convenţională provin din faptul că metoda de lucru ce a fost folosită predominant a fost aceea de a împărţi şi  dezasambla tot ceea ce se studia.

Dar în realitate absolut totul este unitar, aşa cum afirmă şi un aforism străvechi al ştiinţei spirituale orientale: „Toate lucrurile îşi află esenţa în dependenţa mutuală, ele nu sunt nimic prin ele însele.”  Astăzi, pe baza noilor rezultate ale mecanicii cuantice şi ale altor discipline, redescoperim aceste valori străvechi.

Unul dintre „părinţii” fizicii cuantice, Erwin Schrodinger afirma încă de la începutul secolului trecut că  „numărul total al conştiinţelor din Univers este 1” arătând prin aceasta că în ansamblul său Conştiinţa este o singularitate, care se manifestă prin toate fiinţele.

În alţi termeni, putem afirma că de fapt Conştiinţa sincronă fundamentală şi unitară se manifestă prin procese de rezonanţă în desfăşurarea holografică a ordinii implicite, generându-se astfel evenimentele ordinii explicite.
 
Pe măsură ce ne ridicăm nivelul de conştiinţă (sau altfel spus, nivelul de rezonanţă, ca nivel de vibraţie psihomentală) descoperim totodată că percepţiile noastre devin din ce în ce mai corelate şi mai unitare.

Observarea şi integrarea acestor fenomene de sincronicitate devine o expresie firească a unui mod mult mai complet şi lucid de a exista. Ajungem în acest mod să conştientizăm că de fapt absolut nimic nu este întâmplător, ci totul se petrece în Sincronicitate, fiind expresia rezonanţelor ce se desfăşoară permanent în această Conştiinţă unitară ce leagă toate lucrurile, fiinţele şi fenomenele şi care a fost recunoscută şi denumită de toate tradiţiile fundamentale ca fiind inefabila şi atotcuprinzătoarea prezenţă a lui Dumnezeu.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn