Curs de yoga pentru femei & Yoga Retreat

 

Curs de yoga pentru femei & Yoga RetreatRegenerare, întinerire, reînnoire
Regenerare, întinerire, reînnoire - acestea sunt doar câteva dintre cuvintele asociate cu practica yoga.

De ce am asociat chiar aceste aspecte cursului de yoga pentru femei şi Yoga Retreat-ului cu care se încheie? Pentru că în urma unei experienţe de peste 20 de ani de practică spirituală diversă, acestea s-au dovedit a fi câteva chei fundamentale în viaţa femeilor cu care am lucrat şi alături de care am practicat yoga şi meditaţia.

Am văzut cum, folosind aceste chei magice, femeile au înflorit, viaţa lor a devenit savuroasă şi au început sau au continuat, după caz, călătoria lor în lumea fascinantă a spiritualităţii.

 

Yoga te armonizează
La început înveţi să te cunoşti, să te descoperi ca femeie sau să aprofundezi cunoaşterea pe care deja ai început-o prin alte practici sau tehnici de dezvoltare personală.

Apoi practici asane, respectiv posturi corporale yoga tradiţionale, în care trupul se armonizează, conştientizezi energiile subtile aurice specifice, înveţi despre centrii energetici – chakras - şi despre beneficiile pe care dinamizarea fiecăruia dintre ei le aduce în viaţa ta.

Practici exerciţii de respiraţie, pranayama şi tehnici de meditaţie. Afli puţin câte puţin din secretele practicii Yoga Integrală, în care trupul, mintea şi sufletul sunt puse la unison şi aduse în armonie. Ajunsă la această etapă devii capabilă să identifici cele mai potrivite metode, specifice structurii tale, pentru a obţine regenerarea, întinerirea şi reînnoirea de care ai nevoie.

Şi totuşi nu există o reţetă care să dea rezultate identice pentru toată lumea. De aceea este important să primeşti aceste informaţii, să le pui în aplicare şi apoi să descoperi tu însăţi combinaţia perfectă pentru a obţine rezultatele la care aspiri.

Acest proces este lansat în cadrul cursului de yoga pentru femei creat special pentru a răspunde întrebărilor, frământărilor, căutărilor şi aspiraţiilor specific feminine. Suntem împreună cu tine atât la clasa de yoga săptămânală, cât şi în momentele în care, fie cauţi răspunsuri, fie găseşti răspunsuri pe care vrei să le împărtăşeşti, fie simţi nevoia unor clarificări ale etapelor prin care treci în acest proces al evoluţiei tale spirituale.

Te confrunţi cu momente de introspecţie, în care cauţi să identifici ce este important pentru tine, ce preţuieşti mai mult în viaţa ta şi ce vrei să dezvolţi pentru a avea mai mult din ceea ce preţuieşti.

Practica yoga din cadrul cursului organizat de AEF Venus te inspiră să îţi transformi viaţa şi, în acelaşi timp, îţi aduce recunoştinţă pentru ceea ce ai deja în viaţa ta. Redescoperirea femeii extraordinare care eşti are loc în mod spontan, magic şi chiar miraculos.

 

Începe şi tu această călătorie spre tine însăţi
Cursul se desfăşoară într-o o atmosferă specială în care te vei regăsi regenerată, întinerita şi reînnoită. Într-un grup de femei cu aceleaşi căutări ca şi tine beneficiezi de  inspiraţie, autocunoaştere, obţii control emoţional şi descoperi noi perspective spirituale.

Pe măsură ce practicăm yoga împreună ne deschidem sufletele către toate lucrurile bune şi frumoase, către aspectele înălţătoare, universal valabile, divine şi putem asimila foarte uşor prin empatie calităţi minunate pe care le admirăm unele la altele.

Procesul care se declanşează în timpul cursului de yoga te transformă interior şi te ajută să fii mai aproape de tine însăţi, mai fericită şi mai luminoasă.


Curs de yoga pentru femei & Yoga RetreatCe este Yoga Retreat?
Pentru a valorifica la maxim valul de energie care apare pe parcursul cursului în cadrul grupului, în final organizăm un Yoga Retreat. Petrecem un weekend la munte, împreună, într-un spaţiu extraordinar de frumos şi în comuniune cu natura.

Yoga Retreat este o retragere din peisajul comun al vieţii tale, o retragere atât interioară cât şi exterioară. Realizăm anumite practici spirituale speciale, care creează premisele acelei „retrageri interioare”, respectiv un mediu energetic armonios şi echilibrat, care te ajută să te conectezi nu numai la celelalte femei din cadrul grupului, ci mai ales cu tine însăţi şi cu Energia Feminină Universală, acel arhetip feminin originar, Eternul Feminin sau Shakti.

Poţi aici să descoperi sau să redescoperi ce comoara extraordinară este sufletul tău de Femeie şi să înveţi să şlefuieşti permanent acest diamant, care străluceşte cât o mie de sori când este cu adevărat pus în valoare.

Înveţi libertatea de a te bucura de această comoară, mai presus de fluctuaţiile emoţionale cu care te confrunţi deseori, prin raportarea la conştiinţa superioară, la conştiinţa de sine, dincolo de evenimente sau împrejurările exterioare efemere.

Cu o susţinere plină de căldură şi iubire din partea unei îndrumătoare care a trecut prin multe experienţe de transformare spirituală, în cadrul unui grup de femei care împărtăşesc aceleaşi aspiraţii şi în care se trezeşte gradat măreţia arhetipului feminin universal, vei putea face alegeri care îţi pun viaţa pe un făgaş nou şi obţii o reînnoire autentică, un adevărat nou început. Ajungi în contact cu spiritul tău, care este dincolo de timp şi de vârstă. Te simţi întinerită şi regenerată, plină de înţelepciune, liberă şi fericită.

Din experienţa mea de până acum, femeile care au ajuns în acest punct de transformare spirituală, au tradus beneficiile obţinute în mod diferit, în funcţie de aspiraţiile lor, respectiv şi-au reîmprospătat relaţia cu bărbatul iubit sau au atras în viaţa lor un bărbat potrivit, au aprofundat relaţia cu copiii lor aflaţi la vârsta adolescenţei, şi-au armonizat relaţiile în familie sau în mediul profesional. Nici nu e de mirare că poţi realiza aceasta când eşti o femeie echilibrată şi armonioasă, ale cărei acţiuni demonstrează maturitate emoţională şi înţelepciune.

Eşti acum liberă să faci conştient o alegere: să rămâi la viaţa ta cotidiană cu căutări şi frământări pe multiple planuri la care cu greu găseşti răspuns sau să spui DA transformării şi să descoperi răspunsurile care te fac cu adevărat fericită.
 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn