Nativa zodiei Gemeni (21 mai-21 iunie)

nativa zodiei gemeniCuvinte cheie: gândire, versatilitate, nonconformism
Semn de Aer: pozitiv, masculin, steril, volatil, elocvent
Planetă guvernatoare: Mercur, în aspect diurn
Simbolizează: elementul aerian, dualitatea, iniţiativa în afaceri, efortul intelectual, relaţiile, comerţul, călătoriile, fraţii, prietenii din copilărie, vecinii, scrierile, mesajele şi noutăţile
Culorile specifice: galbenul, verdele deschis
Pietrele preţioase: citrin, chihlimbar, turmalină
Metalul: Mercur
Fraza cheie: „Eu gândesc”
Calităţi: exteriorizare, adaptabilitate, inteligenţă, studiu, talent pentru literatură, călătorii fructuoase, schimbări creatoare, înţelegere uşoară, educaţie, ingeniozitate, supleţe mentală, elocvenţă, puternică dorinţă de instruire, informare şi împărtăşire a cunoaşterii dobândite chiar şi altora, curiozitate pentru orice domeniu, raţiune predominantă.
Trebuie să dezvolte: liniştea interioară, autodisciplina, canalizarea acţiunilor către un scop precis.
Trebuie să evite: epuizarea nervoasă, risipirea energiilor lăuntrice.

 

Are gustul jocului
Zodia Gemenilor întruchipează dualitatea în asemănare. Este imaginea opoziţiilor interioare şi exterioare, în luptă sau complementare, relative sau absolute, care se rezolvă într-o tensiune creatoare.

Este semnul planetei Mercur, simbol al contactelor umane, al legăturilor cu mediul, al polarităţii şi chiar al sexualităţii. Elementul Aer sugerează aici ceea ce este volatil, uşor, mobil, rapid. Acest semn ne introduce în lumea contrariilor polare (masculin – feminin, întuneric – lumină, subiect – obiect, interior – exterior...) şi este adesea reprezentat prin doi tineri îmbrăţişaţi.

Personalitatea femeii din zodia Gemenilor se bazează pe un proces de gândire care dă, printre altele, gustul pentru joc. Distracţiile au drept temă dezvoltarea ideilor, elanul inteligenţei.

Femeia Gemeni trăieşte un fel de dedublare interioară, o jumătate din ea simte, acţionează, trăieşte, în timp ce cealaltă o priveşte atent pe prima care acţionează, simte şi trăieşte. Există în acelaşi timp un actor şi un spectator care-şi urmăreşte jumătatea actor.

 

Amuză cu replici sclipitoare, impresionează cu inteligenţa ascuţită
Cum ai putea să convingi o asemenea femeie să rămână suficient de mult timp ca să ia în serios pasiunea – sau orice altceva? Mintea îi zburdă întruna la mari depărtări, însă merită să ai răbdare şi să priveşti cu atenţie în sufletul ei. Acolo, printre numeroasele calităţi contrastante care o caracterizează vibrează o romantică. Este o femeie capabilă de pasiuni intense, atunci când izbuteşte contopirea dintre latura mentală, cea spirituală şi cea fizică.

Dar până se maturizează, iubirea este un joc pentru ea. Poate fi nestatornică şi imprevizibilă. Imaginaţia sa debordantă ţese nenumărate fantezii, iar viaţa sentimentală este ocazia perfectă pentru a şi le exprimă. O carieră, de exemplu, nu îi oferă tot atâtea condiţii pentru a-şi pune în practică miile de teorii şi pentru a-şi desfăşura largul evantai emoţional caracteristic zodiei.

 

Face cât zece femei
Femeia din semnul Gemenilor caută fiinţe iubitoare şi sincere. Dar îi este dificil să se dedice unei singure persoane. Pe de o parte este impresionată de capacitatea intelectuală a unui bărbat şi de spiritul lui, pe de altă parte se aşteaptă ca el să aibă şi înclinaţii pentru muzică şi poezie. Când găseşte pe cineva talentat, care se simte în elementul său în lumea artei, dualitatea ei se iveşte din nou și începe să se întrebe dacă iubitul este destul de practic pentru a se întreţine financiar sau dacă ştie în ce direcţie vrea să se îndrepte în viaţă.

Nativa Gemeni este o companie veselă şi vivace. În cea mai mare parte a timpului încântă cu o vioiciune scânteietoare, amuză cu remarcile ei spirituale, inteligente şi conversează competent despre orice subiect din lume. O bucură toate gesturile sentimentale care se nasc într-o idilă, seduce şi cucereşte cu uşurinţă. Flirtează cu imaginaţie neobosită, are fantezii pline de dragoste şi un farmec fascinant.

Manifestă o feminitate delicată, câtuşi de puţin neajutorată. Geamăna poate juca perfect rolul femeii fatale, trecând fulgerător la rolul femeii ascultătoare şi pline de adoraţie, de la care ajunge într-o clipită la intelectuala sofisticată, care studiază marii filosofi, vorbeşte inteligent despre politică şi poezie, pentru că până prinzi de veste să devină extrem de emotivă. De un lucru poţi fi sigur: această femeie nu cunoaşte sensul cuvântului „monotonie”.

 

zodia gemeniÎi plac aventura şi riscul
Femeia mercuriană îşi doreşte din suflet să fie "cu adevărat îndrăgostită". Dar găseşte un nou fel de perfecţiune în fiecare bărbat pe care îl iubeşte, în timp ce continuă să-l caute în taină pe cel unic, cel înzestrat cu toate calităţile de care are ea nevoie pentru a fi fericită.

Este o prietenă extraordinară. Participă alături de amici la orice provocare, de la scufundări subacvatice la curse de maşini, ciclism sau tenis. Este interesată de sporturile în aer liber şi totuşi reuşeşte să fie mereu pufoasă şi feminină, surprinzând întotdeauna şi prin inteligenţa sclipitoare. Mintea ascuţită a acestei femei iese la iveală când un nou subiect îi stimulează curiozitatea. Vede aspectele complexe ale ideilor pe care le au omenii creativi din preajma ei şi contribuie generos cu planuri proprii pentru promovarea acestor idei.

Nativa Gemeni poate fi sincer îndrăgostită, iar în acelaşi timp să observe cât de atrăgători sunt şi alţi bărbaţi. Îi este în fire să accepte noul, dar să îl şi caute. Din fericire pentru iubitul ei, este capabilă de loialitate odată ce reuşeşte o contopire intelectuală, spirituală şi fizică. Pe de altă parte, îi plac aventura şi riscul. O entuziasmează ideea unor noi orizonturi.

Dă dovadă de o minte surprinzător de bună pentru afaceri şi sprijină ideile originale. Este o gânditoare profundă. Dar un bărbat are nevoie să fie stimulat... Aşa că se va angaja uneori în dispute intelectuale în care el să o „înfrunte” şi să o „învingă”. Asta îşi doreşte în secret.

Relaţiile ei cu oamenii se bazează pe onoare şi este o femeie independentă. Dar dacă îi sugerezi brusc o expediţie pe munte sau o călătorie în alt oraş îşi va face încântată bagajele, fără să ridice obiecţii ridicole, cum ar fi "nu ne putem permite" sau "cine o să hrănească pisica?".

Este o mamă veselă, care râde mult. Este liberă în concepţii şi are suficiente proiecte în desfăşurare, pe lângă dragostea pentru proprii copii. Micuţii îi vor imita independenţa şi vor avea de câştigat din asta. Nu o prea ascultă, căci tinde să fie severă într-o zi, pentru ca în următoarea să cedeze la cererile lor. Dar vor adora imaginaţia ei bogată şi se vor amuza împreună. Este îngăduitoare, însă insistă ca ei să urmeze o educaţie bună.

 

Este sofisticată, încântătoare, irezistibilă
Expertă în arta aranjării lumânărilor, florilor şi mesei, femeia Gemeni se dovedeşte o gazdă desăvârşită. Indiferent cine vine la cină, un simplu coleg, şeful sau preşedintele ţării, este amabilă şi fermecătoare, iar oaspetele nu se mai îndură să plece.

Îşi organizează viaţa eficient şi fără efort, se îmbracă elegant. La vernisaje şi concerte se simte ca acasă. Toată lumea o priveşte cu admiraţie şi se întreabă cine este tânăra această splendidă şi gingaşă. Este ultrafeminină şi adesea scrie poezii. Adoră rochiile şi parfumurile de calitate, căci are un stil graţios şi nobil. Este o femeie sofisticată.

Preferă avionul, spune cam tot ce are de spus, este mereu atentă la cei care pot fi ajutaţi. Mintea îi e atât de plină de gânduri şi inima de speranţe, încât pare să aibă nevoie de un computer ca să le organizeze pe toate. De fapt, îi trebuie doar un bărbat care să alerge alături de ea şi să-i împărtăşească visele. Dacă îl găseşte, nu se uită peste umăr, să vadă dacă o ajunge din urmă. Când – în sfârşit – el reuşeşte, este bine să o determine să-şi potrivească ritmul cu al lui. Va reuşi, dacă o va iubi în toate momentele complexe ale vieţii ei. Ceea ce este foarte la îndemână, deoarece o asemenea femeie scoate mereu la iveală noi nuanţe, noi străluciri, noi idei, noi fantezii, asemenea unei magiciene de-a pururi creatoare.

 

Bărbaţii îi iartă capriciile de eternă adolescentă
Femeia din zodia Gemenilor gândeşte şi acţionează cu rapiditate. Pentru ea cuvintele sunt importante, necesare în comunicare. Ajunge de regulă la o cunoaştere bazată pe studiu şi învăţare rapidă şi uşoară. Se bucură de popularitate, mai ales datorită conversaţiei briliante, agilităţii mentale, sociabilităţii, bunăvoinţei şi intuiţiei. Este fermecătoare şi ingenioasă. Este nonconformista zodiacului. Etern adolescentă, curioasă, romantică, liberă de orice formă de îngrădire. Este rebelă, încălcă reguli, rezistă autorităţii, nesupusă vreunui instituţii sau vreunei persoane. Pe măsura ce se maturizează, ajunge să înţeleagă ce binevenită şi necesară este cooperarea armonioasă cu ceilalţi.

Nativa acestei zodii face cât zece femei – este ca spiritul care iese din lampa fermecată ori de câte ori îl chemi – de fiecare dată alta, şi îndeplinind toate dorinţele. Este misterioasă şi atrăgătoare, strălucitoare şi provocatoare. Are capacitatea să asculte şi arată interes pentru confesiunile altora, oferind sfaturi, găsind cu uşurinţă soluţii salvatoare.

Deşi independentă, nu-şi precupeţeşte nici eforturile, nici timpul pentru a le face bucurii prietenilor, cărora le oferă inima ei, dar în urma unei selecţii atente. Are multe iubiri, multe idei, multe proiecte. Este multilaterală, exuberantă, nostimă, prietenoasă. De multe ori însă are nevoie de un umăr tandru pe care să se odihnească. Este un spirit liber ce nu poate fi ţinut într-o colivie, chiar aurită. Îşi foloseşte farmecul şi fantezia pentru a cuceri, se dăruieşte dragostei ca într-un joc. Bărbaţii îi iartă de fiecare dată şotiile şi capriciile adolescentine, pentru că este încântătoare şi irezistibilă.

 

Erotismul ei depăşeşte pragul dormitorului
De la prima întâlnire ai sentimentul că o cunoşti de undeva. Cu ea viaţa devine extrem de incitantă, magnetismul ei vibrant alungă orice plictis. Adoră misterele, oamenii interesanţi, jocurile de cuvinte, măştile şi costumele senzuale, este liberă şi tolerantă.

Mercuriana nu are nevoie de prea mult decor, dar este o adevărată maestră în arta de a prelungi momentul începutului. În ea se regăsesc toate femeile: inocenta, adolescenta îndrăgostită, tânăra voluptuoasă, femeia fatală. În iubire caută universalul, care să însumeze aspectele fizice, psihice, spirituale. De cele mai multe ori, ea iniţiază apropierea de celălalt. Se entuziasmează uşor, este dezinhibată, urmăreşte cu plăcere două scopuri simultan: împlinirea ei şi împlinirea celui iubit. Ideile sale se bazează pe fantezie, manifestă erotism rafinat, este pricepută în folosirea celor mai diverse strategii de seducţie.

Pentru femeia Gemeni zonele cele mai sensibile la mângâiere, sărut, atingere delicată cu mătase etc. Sunt mâinile, umerii, zona pieptului. Dar ea este cu adevărat copleşită de muzică inspirată, de poezie sau cuvintele de adoraţie şoptite la ureche, în situaţii neconvenţionale. Pentru ea, dragostea nu se limitează la dormitor, este erotică în orice moment al zilei. Se pare că întregul univers conspiră pentru a pregăti momentele şi locurile în care să transpară încântătoarea voluptate şi rafinamentul graţios al acestei femei speciale.

 

Ce îi învaţă pe ceilalţi: iubirea este cunoaştere.
Ce învaţă de la ceilalţi: iubirea este sentiment.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn