Nativa zodiei Capricorn (22 dec.-21 ian.)

nativa zodiei capricornCuvinte cheie: ambiţie, conservatorism, conştiinciozitate, organizare
Semn de Pământ: negativ, feminin, nocturn, violent, ascuns
Planetă guvernatoare: Saturn în aspect nocturn şi Uranus (secundar)
Simbolizează: pământul şi locurile înalte, munţii şi piscurile, locurile izolate şi inaccesibile, luptele, obstacolele, neşansa şi ghinioanele de tot felul, apogeul carierei, declinul, noaptea, bătrânii
Culoarea specifică: verde
Piatră preţioasă: onix
Metalul: plumb
Propoziţia cheie: „Eu utilizez”
Calităţi: interiorizare, mişcare, materialitate, hotărâre, responsabilitate, metodă, administrare, simţul datoriei, integritate, concentrare, economie, perseverenţă, pricepere, tact şi diplomaţie, sânge rece, prudenţă
Posibile defecte: descurajare, pesimism, ranchiună, răceală, izolare, fire foarte rezervată, care nu se exteriorizează mai deloc, egoism, ataşament excesiv faţă de reuşita socială, exces de rigurozitate în principii
Trebuie să dezvolte: o viziune optimistă asupra vieţii şi o mai mare libertate de expresie
Trebuie să evite: egoismul şi melancolia

 

Îşi antrenează sistematic voinţa
Semnul Capricornului este considerat uşa zeilor, perioada plenitudinii spirituale, începutul unui nou ciclu. Saturn, guvernatorul său, reprezintă forţa misterioasă a timpului. Nativa Capricorn se refugiază adeseori în lumea sa interioară, ceea ce-i permite să-şi afirme valoarea şi să exerseze un autocontrol perfect, urmate de trezirea, ridicarea şi amplificarea forţelor divine profunde. Stăpânirea de sine este rezultatul răbdării şi antrenării sistematice a voinţei pentru a-şi ţine în frâu instinctele şi sensibilitatea.

Nativa Capricorn are o natură ambivalentă, de atracţie către sublime înălţimi, dar şi către abis. Femeia nu se mulţumeşte cu o viaţă comodă, are o aspiraţie intensă de realizare şi adesea este ferm orientată spre un scop, fie financiar, fie politic, social sau spiritual. Are o intuiţie excelentă care o ajută să dobândească independenţă şi siguranţă materială. Este hotărâtă şi sigură pe propriile picioare, cultivă ordinea şi rigoarea.

Femeia din zodia Capricorn are o cunoaştere autentică a lumii concrete, nu atât prin studiu, cât prin observaţie şi experienţă. Este capabilă să folosească eficient tot ce vede, aude sau învaţă, pentru a-şi atinge scopul propus. Obstacolele nu o descurajează. Munceşte mult, este un strateg şi un bun organizator. Are încredere în forţele proprii, nu cere indulgenţă, ia în serios detaliile şi este aptă să găsească soluţiile practice în momente cheie şi salvarea într-o situaţie limită.

 

Provoacă bărbaţii să o merite
Poate părea supusă, dar se adaptează rapid în orice poziţie de conducere, pe care o preia cu naturaleţe, fiind întotdeauna pregătită pentru ascensiune. Se înalţă răbdătoare şi sigură, la fel ca un alpinist care se ridică tot mai sus, asigurându-se la fiecare pas cu ancore solide. Tinde să fie interiorizată şi preferă solitudinea. Este sensibilă şi piscul la care tinde în sufletul ei e chiar iubirea ideală.

Nu există femeie din zodia Capricornului tipică. Poate fi un muzeograf cu ochelari de bunicuţă sau o dansatoare cu un bikini minuscul şi sclipitor. Poate fi ultra-feminină, flirtând şi fermecând graţios, până când bărbatul începe să se simtă uriaşul care o poate proteja de tot ce e rău. Sau poate fi glacială, tăcută şi distantă, tronând în siguranţă pe piedestalul ei de marmură şi provocând bărbaţii să devină suficient de merituoşi ca să le permită apropierea.

E uimitor cât de mulţi Capricorni, şi femei, şi bărbaţi, au câte un talent ieşit din comun! Acesta provine din simţul lor înnăscut pentru echilibru şi armonie, din felul în care ştiu instinctiv ce e plăcut şi ce e bine sau corect. Saturniana nu are nimic ostentativ. Dă impresia că e suficient de docilă ca să se mulţumească cu locul din spate, lăsând concurenţa să i-o ia înainte. Cu toate acestea, ea este cea care promovează de obicei.

Totuşi nu va sacrifica dragostea în favoarea carierei. Femeia din Capricorn va fi fericită să muncească, însă va fi şi mai fericită savurându-şi statutul de iubită, cu condiţia ca relaţia să fie frumoasă şi să-i ofere siguranţă.

 

nativa zodiei capricornAerul distant ascunde multă pasiune
Printre trăsăturile ei încântătoare sunt bună creştere naturală şi atitudinea rafinată. Nativa pare să fie mai echilibrată şi mai calmă decât este de fapt. Comportamentul ei dă senzaţia că nimic nu-i poate tulbura liniştea. În realitate însă este sensibilă. Nu e nevoie să fie copleşită întruna cu complimente (oricum va sesiza dacă sunt nesincere), dar mai bine să nu se glumească cu ea când e vorba de lucruri importante şi să fie apreciată suficient de des, pentru a şti că i se recunoaşte adevărata valoare.

Sub aerul aparent rece a Capricornului există destulă pasiune, mult mai multă decât îşi închipuie cei din jur, şi nu e satisfăcută în mod superficial. Să pierzi vremea cu îmbrăţişări şi săruturi nebuneşti când circumstanţele sunt nesigure nu e deloc hobby-ul ei. Totuşi, o dată ce s-a hotărât, va fi caldă, drăgălaşă, afectuoasă şi pasională. Femeia din zodia Capricornului nu crede în visuri confuze care plutesc fără ţintă pe un cer senin. Ea vrea să ştie exact unde o poartă corabia iubirii şi vrea să fie sigură de apele pe care pluteşte. Nativa Capricorn are o frumuseţe deosebită, proaspătă, atrăgătoare. Totuşi este timidă, uneori nesigură în privinţa înfăţişării ei şi are nevoie de asigurări constante ca să-şi aducă aminte că este fermecătoare. Deşi nu acceptă lipsa de onestitate, de multe ori nu se dă în lături să mintă când e vorba de vârsta ei. Şi de obicei îi merge, datorită influenţei saturniene, care o face stăpână asupra timpului. Când este copilă, arată ca o bătrânică micuţă, ca apoi, când trece de prima tinereţe, să înflorească metamorfozându-se într-o femeie care arată ca o tânără apetisantă.

 

Este o romantică incorigibilă
De multe ori saturniana îşi sprijină familia, financiar, moral sau deopotrivă financiar şi moral. Deseori face sacrificii cu bucurie, datorită iubirii sincere, iar puternicul simţ al responsabilităţii, al datoriei o determină să-i susţină pe cei dragi.

Se poartă cu blândeţe şi consideraţie, este o bună prietenă. E genul de fată pe care bărbatul o ia acasă s-o prezinte familiei şi mama va fi imediat de acord cu alegerea lui. Saturniana tipică este o soţie excepţională. Căminul ei arată mereu atât de impecabil – fără s-o vezi făcând vreun efort – încât ai zice că zâne micuţe şi pitici ascunşi prin colţuri lucrează frenetic după miezul nopţii ca să facă ordine.

Deşi nu e o visătoare cu capul în nori, această femeie e capabilă să vadă romantismul şi poezia chiar şi în cele mai obişnuite situaţii. Vraja vântului nu îi este deloc străină, şi nici cântecul argintiu al ploilor de primăvară. Muzica bună o mişcă profund şi este o protectoare fascinată a oricăror forme de artă.

Venerează tradiţia şi are un profund respect pentru cei care au depăşit obstacole uriaşe pentru a atinge succesul. Dar de fapt, ea este romantică, cu o imaginaţie mult mai bogată decât a celor împrăştiaţi, cu fantezii aiuristice. Fiecare femeie din semnul Capricornului are sufletul plin de poezie, deşi nu acordă prea multă înţelegere poeţilor care flămânzesc prin mansarde neîncălzite. „Asigură-te că visul merită efortul”, acesta îi este motto-ul. Din punctul ei de vedere, eşecul nu exprimă nimic romantic său magic.

 

Are altitudinea idealului şi priză asupra realităţii
E posibil ca bărbatul să fie nevoit să-şi împartă iubita saturniană cu diverse cauze. Ea este o luptătoare neobosită pentru drepturile celor săraci şi lipsiţi de apărare, dar preferă să-şi dezvăluie latura caritabilă în eforturi de grup şi nu faţă de indivizi separaţi. Nativa acestei zodii este lideră înnăscută pentru organizaţiile de femei.

Multe native Capricorn au pielea sensibilă şi se pot lipsi de farduri, pentru că natura le-a răsplătit cu frumuseţe care n-are nevoie de artificii şi se păstrează mult timp. Unele dintre ele uluiesc cu tenul încântător, trăsături ferme şi ochi strălucitori la optzeci de ani şi chiar mai mult.

Numai pentru că nu acceptă să se autoamăgească nu înseamnă că nativa Capricorn e lipsită de imaginaţie. Visurile ei... practice pot fi uimitor de plăcute. Ea încurajează bărbatul să atingă succesul, cu tandreţe şi devotament. În pofida felului blând, modest de a fi, ea ştie cum să impulsioneze. Iubirea ei este de o bogăţie profundă, durabilă. Cine zice că această femeie nu crede în basme? Numai o saturniană poate privi adânc în ochii unui brotăcel stângaci şi să vadă ce este el cu adevărat: un prinţ deghizat.

 

Ordinea domneşte şi în sentimentele ei
Este profund pasională, dar morală. Preferă să fie sedusă. De obicei nu-şi permite să fie impulsivă în chestiuni amoroase. E pregătită pentru a primi admiraţie şi adoraţie, însă nu îngăduie să fie stăpânită. Îşi ascunde cu discreţie sentimentele extraordinare. Iubitul pe care îl alege va fi copleşit de dragostea ei la care va reveni neîncetat. Pasiunea îi este atât de profundă, încât o asemenea femeie nu poate trăi fără iubire. Nu este uşor de mulţumit, pentru că tinde mereu spre un pisc tot mai înalt.

 

Cel care o cunoaşte revine fascinat la ea
Ştie valoarea farmecului feminin. Se îmbracă şic, foloseşte machiajul care o pune în valoare, are accesorii cu gust. Este o bună sfătuitoare pentru femei în materie de vestimentaţie şi estetică.

Ochii sunt remarcabil de frumoşi, privirea intensă, strălucitoare şi profundă. Are în general părul drept şi fin, trupul vital, cu forme senzuale, uneori discrete. Frumuseţea ei este nobilă, gravă, atrăgătoare. Are rafinament şi o bună educaţie. Se bucură de sănătate excelentă, dacă nu se abandonează pesimismului şi melancoliei.

Nativa Capricorn se aprinde repede. Un gest oricât de mic, un compliment sau o mângâiere sunt de ajuns; nu este nevoie de un preludiu prelungit. Însă este precaută, precauţie pe care sfârşeşte prin a o aplica asupra precauţiei însăşi. Când se hotărăşte, preia adeseori conducerea şi adoră ca bărbatul să se supună şi să-i împlinească dorinţele pasionale. Preferă îmbrăţişarea amoroasă prelungită pe care o ia reia din nou şi din nou şi adesea îşi impune propriul ritm.

În materie de tehnică amoroasă este pricepută, chiar şi dacă nu a studiat Kama Sutra cu creionul în mână. Abordează posturi amoroase numeroase, preferabil tradiţionale, precum şi mângâieri, muşcături şi zgârieturi gingaşe, prin care îşi exprimă pasionalitatea. Savurează totul fără grabă, conducându-şi iubitul în adâncurile bogate ale feminităţii ei şi pe piscurile ameţitoare către care sufletul ei se înalţă constant, parcurgând uneori amândouă direcţiile în acelaşi timp. Bărbatul care cunoaşte o astfel de dragoste revine fascinat la ea sau, cel puţin, o păstrează în memorie ca pe o experienţă de referinţă.

Femeia Capricorn este sensibilă la mângâierea şi sărutul pe abdomen, pe fese, coapse, pe picioare în general, şi pe spate (în jurul coloanei vertebrale) şi de asemenea în zona axilară.

 

Ce îi învaţă pe ceilalţi: iubirea este înţelepciune.
Ce învaţă de la ceilalţi: iubirea este altruism.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn