Nativa zodiei Berbec (21 mart.-20 apr.)


nativa zodiei berbecCuvinte cheie: exteriorizare, energie, acţiune
Semn de Foc: pozitiv, masculin, mobil, diurn.
Planetă guvernatoare: Marte în aspect diurn
Simbolizează: începutul, dimineaţa, primăvara, conducătorii, elementul şi energia de lider, forţa, lupta, impulsul, autoritatea, tinereţea, armele, focul
Culorile specifice: toate nuanţele de roşu
Pietrele preţioase: diamantul, rubinul
Metalul: fierul
Fraza cheie: „Eu sunt”
Calităţi: curaj, iniţiativă, comandă, hotărâre, încredere în sine, dorinţă de autoritate, generozitate, entuziasm, îndrăzneală, temeritate, idei fulgerătoare (de multe ori geniale), dorinţa de a realiza imediat mai multe proiecte simultan.
Idei foarte personale, mare independenţă.
Trebuie să dezvolte: răbdarea şi moderaţia
Trebuie să evite: risipirea energiei vitale, încăpăţânarea, alcoolul

 

Trăieşte pentru iubire
Femeia născută sub semnul Berbecului este spontană, sinceră, deschisă. Este inocentă, iar atitudinea ei faţă de lume vădeşte o uimire amestecată cu respect. Dorinţa de a se afla în centrul atenţiei este la fel de intensă ca şi curiozitatea care o îndeamnă să exploreze realitatea. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism.

Pentru femeia din zodia Berbecului, dragostea este chiar esenţa vieţii, care străluceşte în lumea din jur şi în propria persoană – pentru ea, dragostea este centrul existenţei. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire. Are nevoie de eroul după care tânjeşte în adâncul sufletului. Poate fi o iubire împărtăşită, o iubire de demult sau de departe ori o iubire încă neîntâlnită. Dar ea se gândeşte la el mereu, mai ales când este inspirată de poezia şi de tumultul naturii. Frumuseţea şi forţa naturii îi trezesc dorul şi aspiraţia, elanul vital şi ardent al dragostei, specifice acestui semn zodiacal.

 

Curaj de amazoană, suflet sensibil
Pentru nativa Berbec cel mai rapid şi sigur mod de a duce la bun sfârşit un proiect este să-l realizeze singură şi să-şi aducă fără rezerve aportul personal. Femeia născută sub semnul lui Marte este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste. Este foarte curajoasă, dar cu bărbatul care i-a cucerit inima, este gingaşă ca o căprioară. E încântată de iubirea exprimată direct şi pasional, pentru că ea însăşi este pasională. Bărbaţii puternici şi stăpâni pe situaţie o atrag întotdeauna. Femeia din zodia Berbecului este o întruchipare a lui Scarlett O'Hara (eroina din filmul „Pe aripile vântului”); ea atrage orice bărbat pe o rază de mai mulţi kilometri, dar inima sa aspiră către bărbatul ideal. Ca şi Scarlett, ea se adaptează rapid la orice condiţii, cu uimitoare tărie de caracter. Este chiar mai puternică atunci când trebuie să-i protejeze pe cei dragi.

Femeia Berbec este sensibilă la aprecieri, dacă sunt sincere. În dragoste dovedeşte loialitate uriaşă. Adoră jocul iubirii, între intensitate pasională şi detaşare jucăuşă. Idealistă, caută cavalerul în armură strălucitoare, mereu puternic, gata să cucerească lumea şi să i-o ofere cu delicateţe.

Flacăra din sufletul ei rămâne vie, nestinsă. Poate fi extrem de generoasă cu timpul şi înţelegerea ei, îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are.

 

zodia berbecCrede în miracole şi le face posibile
Nativa Berbec trebuie să fie mereu în prim-plan, pentru a străluci şi a-şi exprima potenţialul. De aceea este mereu cu un pas înaintea tuturor, cam în tot ceea ce face. Are un intens simţ al fair-play-ului, este exigentă cu ea însăşi şi cu ceilalţi; e lucidă, eficientă şi plină de îndrăzneală. Fiind o stăpână a focului, se aprinde intens, dar poate fi şi rece, „îngheţată”, atunci când se concentrează pentru a stăpâni situaţii conflictuale.

Femeia din zodia Berbecului iubeşte profund, îşi aşează iubitul pe un piedestal, aşteptându-se ca el să se ridice la nivelul acestei imagini transfiguratoare. Îşi păstrează independenţa cu orice preţ, inspiră încredere, este iubitoare şi fidelă.

Ea consideră că fiecare relaţie de iubire este unică, se dăruieşte fără reţineri, cu sinceritate şi candoare. Dragostea ei este directă, la fel cum îi sunt acţiunile şi vorbele. Emoţiile ei sunt simple, curate şi proaspete. Acceptă cu feminitate naturală, firească, să fie îndrumată de bărbatul iubit, asemeni unei copile de împărat, curajoasă, nobilă şi inteligentă.

Nativa dominată de Marte are deseori o carieră de succes. Poate să-şi aleagă fără probleme cam orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Fie că este o vorba despre o provocare serioasă sau doar o joacă, femeia din zodia Berbecului urmăreşte să-i facă faţă. Ea crede cu tărie în miracole şi, de obicei, acestea chiar i se petrec.

Flacăra ei interioară are mai degrabă strălucirea diamantului decât lumina caldă şi reconfortantă a focului din cămin. Are o latură ardentă, este o femeie provocatoare, dar şi minunat de blândă cu cei care o iubesc. Este aproape imună la oboseală sau boală, înfruntând cu curaj orice adversitate.

 

Femeie până în vârful unghiilor
Ca mamă, are grijă ca micuţii ei să fie fericiţi, sănătoşi şi iubiţi. Îi copleşeşte cu sărutări drăgăstoase şi îmbrăţişări calde. Îi duce în parc să le arate urmele strălucitoare lăsate de zâne acolo unde alţii văd doar roua de pe iarbă. O asemenea mamă creează o lume magică, deoarece într-o astfel de lume trăieşte şi ea. Pe de altă parte, insistă asupra disciplinei, iar copiii ei devin adulţi independenţi.

Această femeie este impulsivă, dar revine uşor la o stare afectuoasă. Iartă rapid şi păstrează toate amintirile frumoase, este solară şi optimistă. Unii spun că femeia din zodia Berbec este masculină. Ea are într-adevăr o latură de amazoană, dar sub învelişul acesta puternic şi dur uneori, este femeie până în vârful unghiilor. Poate e chiar prea femeie pentru un bărbat obişnuit. Din fericire, un cavaler în armură strălucitoare nu este un bărbat obişnuit. Pentru un asemenea erou solitar, nobil şi curajos, este femeia visurilor lui! Pentru care merită să se lupte cu toţi balaurii din lume.

 

Are geniul entuziasmului
Femeii din zodia Berbecului îi trebuie un mediu optimist ca să-şi poată manifesta întreaga căldură şi vitalitate. Îi trebuie spaţiu pentru a da curs liber energiilor sale şi sesizează orice ocazie ca să-şi însufleţească prietenii.

Este energică, are temperamentul vivace şi nesecate resurse de entuziasm. Mişcările ei sunt rapide şi ferme. Părul des imprimă chipului un aer de nobleţe; gura e frumos conturată, cu buze roşii, apetisante. Are adesea alură sportivă, cu linii ferme. Trăsăturile ei exprimă forţă, faţa este proaspătă şi îmbujorată, mâinile sunt mici şi fine. Nativa Berbec se bucură de sănătate excelentă, vitalitate debordantă, stăpânire de sine dobândită prin experienţă. Este indicat să-i lase şi pe alţii să-şi asume responsabilităţi şi nu mai facă totul de una singură.

 

Este o provocare continuă
Femeia din Berbec este de nestăvilit când se îndrăgosteşte. Încrezătoare în sine, fascinează un iubit viril, neînfricat, capabil să răspundă la chemarea ei.

Este o fire artistică, uneori enigmatică. Jucăuşă, curajoasă, ia uşor iniţiativa şi savurează activitatea fizică intensă. Face totul cu bucurie şi pasiune. În dragoste este romantică, dar directă, pasională, loială, emoţională, obiectivă şi spontană, pe scurt un amestec bogat de calităţi uneori contradictorii. Nativa atrage uşor bărbaţii, este mereu în centrul evenimentelor şi a vieţii sociale, artistice etc. Îi place să fie admirată şi are toate motivele pentru asta.

Femeia din zodia Berbecului este pătrunsă de sentimentul senzual al propriului corp, de aceea îi place să doarmă nudă. Îşi dezvăluie intenţiile prin privirea strălucitoare, râsul cald, prin prezenţa remarcabilă. Fanteziile ei erotice debordează de pasionalitate, senzualitate şi feminitate. Se dăruieşte cu puritate şi naturaleţe, nu are locuri preferate pentru asta, se simte la fel de bine şi în natură, într-un loc sălbatic, şi într-un decor sofisticat. Apetitul ei este foarte puternic şi nelimitat, de aceea este perfectă pentru bărbaţii puternici. Este curioasă şi savurează tehnicile amoroase cele mai diverse, care sporesc plăcerea şi împlinesc aspiraţia ei spre tot ce este îndrăzneţ. Preferă jocul dominat-dominator, trecând natural de la blândeţe la siguranţă de sine şi iniţiativă. Pentru a-şi sublinia imaginea atrăgătoare, se îmbracă incitant, poartă dantele, ciorapi de mătase, sutien decoltat, preferabil negre. Capul şi faţa nativei Berbec sunt sensibile la mângâiere, mai ales regiunea frunţii şi părul. Sărutul sau respiraţie uşoară în ureche îi trezesc erotismul profund, deoarece zona aceasta este foarte sensibilă. Mângâierea cu părul, buzele şi cu vârful degetelor pe întregul trup o pun pe jar.

 

Ce îi învaţă pe ceilalţi: iubirea este inocenţă.
Ce învaţă de la ceilalţi: iubirea este încredere.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn