Nativa zodiei Leu (23 iulie-22 august)

    
 
Nativa zodiei Leu Cuvinte cheie: vitalitate, autoritate, putere
Semn de Foc: masculin, pozitiv, regal, diurn
Planetă guvernatoare: Soarele
Simbolizează: focul, entuziasmul şi dominaţia, incendiile, uscăciunea, ariditatea, personajele sus-puse, amiaza; ţările calde, animalele sălbatice
Culorile specifice: portocaliu, auriu
Pietrele preţioase: topaz, ochi-de-tigru, rubin, chihlimbar
Metalul: aur
Fraza cheie: „Eu vreau”
Calităţi: exteriorizare, voinţă, vitalitate; autoritate, fermitate, organizare; demnitate, nobleţe; francheţe, sinceritate, fidelitate, încredere, mărinimie
Trebuie să dezvolte: tactul şi prudenţa
Trebuie să evite: vanitatea, pripeala şi emotivitatea.

 

Radiază ardoare vitală
Fiind considerat inima zodiacului, acest semn zodiacal exprimă bucuria afectuoasă de a trăi, ambiţia, orgoliul dar şi elevarea. Leul corespunde Soarelui, căci atât zodia cât şi astrul sunt simboluri ale vieţii sub aspectele sale de căldură, iubire, lumină, strălucire, putere şi aristocraţie radiantă.

Femeia Leu are o natură puternică. Această putere poate uneori să se exercite într-o etalare orizontală şi atunci dă o tipologie realistă, eficace, având o vigoare concretă şi o prezenţă fizică remarcabilă. Dar în alte situaţii ea poate să se exprime într-o anumită tensiune verticală şi atunci face să apară tipologia idealistă, în care puterile luminoase tind să domnească suveran.

În concertul zodiacal, partitura leonină este asemănătoare cu o odă triumfală, radiind ardoare vitală.


Domină ca o regină
Leoaica nu este o floare de seră, este o floare a soarelui. Probabil că este foarte populară, fiind liderul social al grupului ei, domnind ca o regină, cu o căldură dezarmantă şi cu un surâs extraordinar de frumos. Natura este extrem de generoasă cu ea, înzestrând-o cu vivacitate, inteligenţă, graţie, frumuseţe şi senzualitate, cât pentru trei femei şi ceva pe deasupra.

Această femeie este o actriţă excepţională, părând uneori dulce şi inofensivă ca florile exotice. Are o voce şoptită, comportament blând şi amabil şi ochi mari, calzi, care strălucesc încântător. O femeie din această zodie poate părea lină şi calmă ca apa unui lac. Dar nu este deloc timidă şi supusă.

Primul pas care trebuie făcut către această femeie este generozitatea faţă de ea, pe toate planurile. Apoi, este necesară originalitatea şi creativitatea. Pe cei cu texte vulgare sau argotice îi azvârle afară din palat, direct în stradă. Ea este o femeie nobilă! Preferă să fie sincer complimentată, admiră masculinitatea şi deoarece este o femeie solară, iubeşte bărbaţii puternici. Nu este în nici un caz o reprezentată a "sexului slab".

Pe ele, scena şi reflectoarele le transfigurează şi le fascinează de fiecare dată. Îşi aleg un rol în care eroina se poartă aşa cum şi-ar dori ele să se poarte şi au toate şansele să-şi asume apoi rolul respectiv şi să-l joace perfect, cu fiecare inflexiune de voce.Nativa zodiei LeuEste foarte generoasă şi îşi copleşeşte prietenii cu daruri
De obicei leoaica este foarte generoasă şi îşi copleşeşte prietenii cu daruri. Oamenii au rareori resentimente din cauza ei. Ea poate fi cea mai bună şi mai generoasă dintre femei, plină de compasiune feminină pentru toţi, şi mai ales pentru copii şi pentru cei neajutoraţi şi uitaţi de lume. Fiecare leoaică are însă un tron rezervat prin naştere. Dacă este o solară tipică, este atât de amabilă şi de strălucitoare încât majoritatea oamenilor recunosc bucuroşi evidenţa faptului că este o fiinţă făcută dintr-un alt aluat.

Este inteligentă, puternică, spirituală, capabilă, şi totuşi delicios de feminină. Cu iubire, se poate obţine totul de la femeia felină. Îşi părăseşte periodic tronul ei aurit şi cutreieră jungla ca să vadă ce mai pun la cale celelalte vieţuitoare. Închisă între patru pereţi riscă să i se stingă flacăra interioară.

Femeia solară îşi pune în valoare calităţile, îşi oferă lumii întreaga frumuseţe, face ca tot ceea ce o caracterizează mai minunat să fie evident şi elegant pus în lumină.

Garderoba ei poate fi destul de vastă. Poate arăta splendid în rochii de seară, dar uneori preferă hainele comode. Îi plac croielile elegante şi materialele fine, iar gusturile ei sunt de obicei desăvârşite, chiar dacă sunt costisitoare.

Este o gazdă excelentă, cucereşte instantaneu, are succes atât la femei cât şi la bărbaţi şi fiecare primeşte în mod egal surâsul ei prietenos şi vivacitatea ei amabilă. Oricine ajunge în apropierea ei îi simte căldura.

Ca mamă, ea revarsă o cascadă de iubire asupra copiilor ei şi îi învăluie cu afecţiune. Se joacă mereu cu copiii, poartă discuţii amicale cu ei, dar în acelaşi timp îi învaţă să se poarte impecabil şi să-i asculte pe adulţi. Într-un fel, îşi tratează copiii ca pe nişte membri alintaţi ai familiei regale, care sunt profund iubiţi, dar de la care aşteaptă să se comporte desăvârşit.

Sunt momente în care leoaica coboară de pe tronul ei aristocratic, transformându-se într-o felină jucăuşă, cu înclinaţie pentru comedie. Ea râde îndelung, în hohote sonore, dar când momentul vesel a trecut, apar din nou vocea satinată şi ţinuta regală.

Leoaica trăieşte viaţa pentru dragoste şi râs. Are darul de a fi in centrul atenţiei într-o lume plină de bărbaţi topiţi de admiraţie faţă de ea. Întotdeauna se întorc capete când Leoaica trece cu mersul ei felin. Ea consideră că e firesc ca bărbaţii să o curteze. Încurajează complimentele din partea bărbaţilor şi flirtează uşor şi rafinat, nevoia ei profundă fiind de a fi adorată, de a-şi confirma mereu puterea de seducţie.


Ea acordă lumii căldură, lumină şi viaţă
Născută sub semnul generozităţii şi nobleţei sentimentelor, leoaica reprezintă desfăşurarea principiului puterii lăuntrice. Ea acordă lumii căldură, lumină şi viaţă, fiind binefăcătoare oricui.

Providenţa o ajută atunci când are nevoie cel mai mult. Porţi noi i se deschid chiar şi atunci când se pare că nu mai există soluţii.

Leoaica este o stăpână a inimii, înzestrată cu putere de dăruire de sine, oferind celorlalţi timpul, lucrurile, cunoaşterea ei, fără a se gândi la ea însăşi. Este intens atrasă de bărbaţi, deşi este indicat uneori să-şi ţină în frâu această atracție pentru a nu se pierde în propria-i pasiune.

Femeia Leoaică presupune că toţi ceilalţi au acelaşi simţ al integrităţii ca şi ea şi de aceea are o mare încredere în cei din jur. Are încredere în ea însăşi, este directă în exprimare, extrovertită. Ea ştie perfect ce efect are asupra celorlalţi, şi studiază cu luciditate ce este cel mai bine de făcut pentru a obţine un efect maxim. Însă ea face tot ceea ce consideră că este corect chiar cu riscul opoziţiei celorlalţi, deoarece este fidelă raţiunilor superioare ale inimii, neacceptând compromisul.

Leoaica are o alură maiestuoasă, este puternică şi demnă. O poziţie de autoritate şi putere îi amplifică şi mai mult încrederea în sine, până când ea pare să strălucească efectiv. Într-o astfel de poziţie, îşi asumă responsabilităţile şi nu lasă nici o pietricică neîntoarsă pentru a justifica încrederea care i se acordă, fiind o minunată creatoare şi o excelentă organizatoare.

Femeia Leoaică este practică, filosofică şi spirituală. Toate acestea, împreună cu entuziasmul şi inspiraţia, sunt calităţi ce o face capabilă să modeleze opinia publică. Atunci când practică autocontrolul şi este corect informată, devine cea mai puternică, eficientă şi capabilă de abnegaţie femeie din tot zodiacul.

Ea are un curaj uluitor, luptând corect, fără compromisuri. Atunci când este victorioasă, ea rămâne mărinimoasă, iar dacă este învinsă, devine intangibilă.

Creează o atmosferă de strălucire şi de frumuseţe
Având convingerea că aproape orice bărbat ar fi fericit să o cunoască, face puţine eforturi pentru a aştepta sau pentru a cuceri pe cineva anume. Abordează un flirt nevinovat, nu tânjeşte după nimeni şi este mulţumită de sine.

Îşi cunoaşte puterea naturală ce o are asupra bărbaţilor. Creează o atmosferă de strălucire şi de frumuseţe. Adoră să renunţe la îmbrăcăminte, şi o face cu mişcări feline şi voluptuoase, fără grabă, oferind cu generozitate imaginea ei aurie, frumoasă, atrăgătoare, în posturi dominatoare, minunat expusă privirii şi atingerii.

Preferă preludiile lungi, zilele şi nopţile prelungite de dragoste. Nu este o femeie grăbită deşi este pasională. Preferă bărbaţii tineri, plini de vitalitate, de răbdare, control şi intensitate, şi mai ales bărbaţii pricepuţi în arta şi ştiinţa amorului, care cunosc tainele mângâierii, sărutului şi muşcăturilor senzuale. Ea însăşi este o adevărată iniţiatoare în tainele amorului, meritând pe deplin adoraţia şi admiraţia celor care se bucură de graţia ei.

Femeia Leu trece uşor de la cea mai liniştită activitate la preludiu. Savurează totul fără grabă, are pielea spatelui foarte sensibilă, mai ales în jurul coloanei. Cel mai intens afrodiziac pentru ea este iubirea ardentă, complimentele şi adoraţia sincere, rafinamentul şi francheţea bărbatului, fiind mai ales încântată de efectul şi încântarea pe care le produce asupra lui.

O leoaică incitată se recunoaşte după căldura intensă pe care o degajă trupul ei, tenta trandafirie a pielii, o desfăşurare amoroasă pasională şi prelungă. Efectele amoroase vizuale (filmele, fotografiile, bărbaţii atractivi şi solari) îi trezesc senzualitatea. Are un control natural asupra trăirilor sexuale cu un efect amoros maxim asupra celuilalt.

Ce îi învaţă pe ceilalţi: că iubirea este extaz.
Ce învaţă de la ceilalţi: că iubirea este umilinţă.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn