Simbolismul planetelor - Luna

 

astrologieLuna arată spre ce tipuri de energii va fi receptiv şi sensibil nativul
În astrograma natală, Luna arată spre ce tipuri de energii va fi receptiv şi sensibil nativul, iar de aici rezultă tipul de răspuns emoţional imediat al nativului în diferite situaţi şi stări.

Poziţia Lunii arată ce fel de atitudini i-au fost impregnate unei fiinţe în copilărie de către familie şi maniera în care experienţele din primii ani ai vieţii i-au „colorat” natura emoţională. De aceea, acest astru va demasca modul cel mai probabil în care nativul va reacţiona la influenţele exterioare şi la acţiunile celorlalţi.

Luna este importantă pentru a determina modul în care fiinţa îşi duce viaţa în cadrul familiei şi peste tot unde cenzura conştientului are valoare mică. Luna indică felul relaţiei pe care o întreţinem cu cei apropiaţi, arătând tipul de persoane pe care ni le dorim alături.

În cazul bărbaţilor, poziţia Lunii în astrogramă arată tipul femeii dorite, de care se poate simţi atras. Proprietăţile semnului pe care îl ocupă Luna, devin parte integrantă a personalităţii nativului.

Luna este corelată cu principiul matricei materne, receptive, plastice, materiale, de fecundaţie, de gestaţie, de reproducere şi dezvoltare progresivă, simbolizând forţa de vegetaţie şi fertilitate a naturii.

În fiinţa umană, Luna este puterea ce aduce aproape tot ceea ce este departe, atât de aproape încât devine natură proprie. Orice energie exterioară pe care Luna o recepţionează devine trăire şi se transformă în senzaţii şi stări neînţelese, misterioase ce apoi devin parte integrantă din om, devin trecutul său, stări care îl susţin sau îl limitează.

Luna reprezintă ceea ce în termeni moderni se numeşte subconştient. De asemenea, Luna arată atât locul cel mai receptiv al temei cât şi zona cea mai sensibilă a trupului nostru (ţinând cont de asociaţia dintre semnele zodiacale şi diferitele zone ale trupului).

 

Cuvintele cheie ale celor trei niveluri de vibraţie:
1. Nivelul inferior: hipersensibilitate, irascibilitate, apatie, naivitate, nervozitate, emotivitate.

2. Nivelul mediu: rafinament, senzualitate, feminitate, receptivitate controlată, putere de regenerare.

3. Nivelul spiritual: controlul subconştientului, percepţia trecutului, maternitate, devoţiune.

 

Sinteză:
Semnifică: noaptea, receptivitatea, întoarcerea către trecut, amintirile, emoţia, accesul la subconştientul colectiv, femeia, maternitatea, masele de oameni, familia, căminul, instinctul.

Caracteristici: mersul retrograd este foarte mic astfel încât în practică se neglijează complet, parcurge cercul zodiacal în aproximativ 28 de zile, în două zile un semn zodiacal (în jur de 12,5 grade pe zi).

Guvernează: zodia Racului, ziua de Luni, casa a IV-a, culoarea argintiu şi argintul.

Plante: crinul alb, macul roşu şi negru, margareta, nufărul, salcia, trandafirul alb, salata şi varza.

Fizic: acţionează asupra funcţiei digestive (stomac, intestine) şi reproductive (ovare, sâni), şi coordonează secreţiile limfatice. Acţionează în general asupra tuturor lichidelor, creând hipotensiune, hipertensiune, etc.

Mitologie: Artemis (Diana) sau Selena la romani, Sin la babilonieni, Isis în Egipt, Chandra în India.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn