Simbolismul planetelor - Jupiter

 

simbolismul planetelor-jupiterJupiter evidenţiază manifestarea personalităţii profunde a omului
Jupiter într-o temă natală evidenţiază manifestarea personalităţii profunde a omului, posibilităţile de expansiune atât la nivel inferior (legate de societatea în care trăieşte), cât şi la nivel superior (în evoluţia sa spirituală).
Jupiter indică modalităţile fiinţei de a se integra în lume, legile morale şi etice din societate, regulile, principiile şi modul în care fiecare le percepe şi le foloseşte. Semnul zodiacal al lui Jupiter ne dă informaţii cu privire la modul în care percepem dreptatea, cum aplicăm legile, cum ne rezolvăm problemele.
Intrând în legătură cu potenţialul jupiterian din astrograma noastră, avem cele mai mari şanse să ducem o viaţă plină de frumuseţe, în armonie cu legile naturii, o viaţă caracterizată în primul rând de uşurinţa de a înţelege lucrurile, de discernământul de a decide şi de înţelepciunea de a fi fericiţi.
Jupiter este în legătură cu abundenţa, generozitatea, bunătatea şi ne arată cum putem să devenim mai buni, atât cu ceilalţi cât şi cu noi înşine. Jupiter este planeta norocului, datorită faptului că poziţia lui dintr-o temă natală indică modalităţile prin care nativul va manifesta capacitatea de a detecta momentele şi situaţiile favorabile din mediul în care trăieşte.
În fiinţa umană reprezintă forţa benefică ce caută fericirea în orice, ştiind să se bucure de fiecare dar pe care viaţa i l-a oferit. Jupiter trezeşte dorinţa de a cunoaşte adevărul, de a aduce armonie şi pace în mediul în care trăim.
Această cunoaştere nu trebuie să fie neapărat exprimată, ea se impregnează în fiinţa umană sub forma unei concepţii de viaţă, a unei filosofii, a unei morale, deoarece provine dintr-un proces de interacţiune dintre mediu şi propria fiinţă.

 

Cuvintele cheie ale celor trei niveluri de vibraţie:
1. Nivelul inferior: extremism, complacere în bogăţie, aroganţă, încălcarea legilor, fanatism, idolatrie.
2. Nivelul mediu: bunătate, generozitate, simţ al adevărului, jovialitate, gândire filosofică, sinceritate.
3. Nivelul spiritual: calea spirituală, maestrul, fiinţe protectoare, înţelepciune, discernământ spiritual, dăruire conştientă, bun simţ.

 

Sinteză:
Semnifică: norocul, ordinea, momentele favorabile, şansa şi eforturile depuse, cât şi capacitatea de a le valorifica, binele.
Caracteristici: retrogradaţia este de 117 de zile (aprox. 4 luni) pe an şi face turul zodiacului în aprox. 12 ani (1 an într-un semn ).
Guvernează: zodia Săgetătorului, ziua de Joi, casa a IX-a, culoarea albastru şi staniul.
Plante: teiul, stejarul, salvia, iasomia, coacăzele, măcrişul şi mărarul.
Fizic: guvernează funcţiile hepatice, circulaţia arterială, hipofiza, obezitatea, calviţia.
Mitologie: Zeus la greci, Jupiter la romani, Indra la indieni.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn