Simbolismul planetelor - Uranus


simbolismul planetelor - uranusUranus indică aspirația către libertate
În tema natală, Uranus reprezintă valorile de surpriză, de schimbare bruscă, iniţiativele, intuiţiile geniale.

Semnul zodiacal al lui Uranus desemnează cel mai original sector al temei şi indică modul în care se manifestă aspiraţia unei persoane către libertate şi individualitate.

Ştiind că Saturn este în corespondenţă cu puterea timpului, Uranus, dincolo de frontiera tradiţională a Sistemului nostru Solar, reprezintă puterea spaţiului. Uranus evidenţiază modul în care un om poate stabili o legătură intuitivă cu Mentalul Universal şi în ce măsură poate avea idei originale şi inspiraţie în a înţelege viaţa şi a rezolva problemele.

De asemenea, indică tipul de prieteni pe care o persoană îi caută, precum şi scopul şi tipul acţiunilor desfăşurate de grupurile (sociale sau spirituale) din care face parte. Poziţia în semne a lui Uranus este importantă pentru a preciza diferenţele dintre generaţii, destinul comun al unui grup de oameni născuţi în aceeaşi perioadă de timp.

Poziţia în semne are mai mult o importanţă istorică (socială) decât individuală. Ea menţionează mijloacele prin care unei fiinţe i se oferă oportunitate şi libertate faţă de limitările trecutului, astfel încât să se poată exprima într-un mod creator.

Psihologic vorbind, Uranus conferă posibilitatea de unificare a extremelor şi îl face pe omul obişnuit să fie îndrăgostit de recorduri, de bravură sau de orice alt element care îl poate duce peste limita extremă a puterilor sale. De aceea pentru a beneficia din plin de influxul uranian trebuie ca fiinţa să-şi poată controla deja agresivitatea şi violenţa sau altfel spus să posede un ferm echilibru lăuntric.

Uranus este în strânsă legătură cu stările de intuiţie genială, cu capacităţile paranormale şi cu modul în care îşi foloseşte omul liberul său arbitru. Folosirea corectă a libertăţii, respectul libertăţii individuale precum şi respectul libertăţii celorlalţi este evidenţiat de modul în care noi rezonăm cu sfera de forţă a lui Uranus.

 

Sinteză:
Semnifică: tot ceea ce este nou, reformele, revoluţiile, ştiinţele de graniţă, astrologia.

Caracteristici: este retrograd aproape 153 de zile (5 luni) pe an şi parcurge zodiacul în jur de 84 de ani, traversând un semn în 7 ani.

Guvernează: zodia Vărsătorului, casa a XI-a, culoarea bleu ciel şi uraniul.

Fizic: sistemul nervos parasimpatic.

Mitologie: Ouranus - tatăl lui Cronos (Saturn), în mitologia greacă, şi Urania una dintre muze.

Cuvintele cheie: libertate, intuiţie, originalitate, genialitate, înţelepciune, reformă, prietenie, creativitate, puteri paranormale.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn