Cauzele problemelor de sănătate specific feminine (I)

 

Odată cu trecerea timpului femeile au avut de îndeplinit din ce în ce mai multe roluri și sarcini. Acest fapt nu ar prezenta nici un fel de probleme dacă femeia ar avea timp și pentru ea însăși, pentru împlinirea nevoilor profunde ale sufletului ei de care, de multe ori, nu este deloc conștientă.

Voi prezenta în continuare câteva dintre cauzele mental-emoționale ale unor probleme de sănătate specific feminine.

 

Cauzele problemelor de sănătate specific feminine Probleme la nivelul sânilor
Sânii sunt corelați cu erotismul femeii, dar mai ales cu starea maternă, de dăruire, protecție și hrănire. Ei sunt corelați astfel cu unul dintre cele mai elevate aspecte ale feminității și anume iubirea care se dăruiește, ocrotește și hrănește.  

De aceea, o problemă la nivelul sânilor poate indica faptul că femeia respectivă nu este sigură că este cu adevărat maternă, că hrănește și protejează așa cum trebuie ceea ce crește. Ea se forțează pentru a fi o mamă bună, dar această forțare  o determină să-și facă prea multe griji pentru cei pe care îi iubește, având uneori chiar un comportament autoritar, dominator și manipulator față de ei.

Așa se ajunge la neglijarea propriilor nevoi, acuzându-i la nivel inconștient pe ceilalți pentru aceasta. Răspunzând cererilor celor pe care-i susține nu-i mai rămâne timp și pentru ea însăși. Fiind centrată mereu pe aspectul de a dărui, în ființa ei apare un mare dezechilibru al capacității de a primi. Nu știe nici cum să ceară ceea ce are nevoie, pentru că nu știe ce are nevoie, sau consideră că nu are dreptul să își exprime cererile.

Rezolvare:
Având în vedere că sânii sunt strâns legați de funcția maternă, un prim pas în rezolvarea problemelor de la acest nivel este realizarea unui proces de iertare față de propria mamă.

De asemenea, este necesar ca femeia în cauză să-și transforme radical atitudinea, să înțeleagă că în viața ei trebuie să existe un echilibru între a da și a primi; a dărui din toată inima fără a avea așteptări și a primi cu inima deschisă tot ceea ce i se dăruiește și este bun pentru ea. Trebuie să înțeleagă faptul că dacă cei pe care îi susține și protejează devin autonomi nu înseamnă că nu o vor mai iubi.

Și în ceea ce privește ajutorul acordat celorlalți este necesar să apară o înțelegere reală. Dacă la un moment dat i se solicită ajutorul și se simte în măsură să îl acorde  fără a-și forța limitele, atunci este foarte bine să-l acorde cu multă bucurie și dragoste.

Dacă nu vrea sau nu poate, atunci este necesar să împărtășească într-un mod onest acest aspect lucru. Refuzul este pentru acel moment - deoarece odată cu maturizarea spirituală  limitele noastre dispar una câte una și la un moment dat va putea acorda și acel ajutor pe care acum nu poate să-l ofere.Cauzele problemelor de sănătate specific feminine Problemele legate de menstruație
Acestea indică de cele mai multe ori o respingere a propriei feminități. Femeia în cauză crede că trebuie să facă absolut totul singură, fără ajutorul unui bărbat. Nu dorește să depindă de un bărbat, deși în sufletul ei trăiește foarte clar această nevoie de a trăi fi alături de un bărbat cu care să împărtășească viața.

Își dorește de multe ori să fie bărbat deoarece consideră că bărbații au anumite libertăți pe care ea nu le are, ceea ce este total fals. Acest mod reacțional de a trăi o face să nu-și poată găsi liniștea interioară aproape deloc, să fie mereu agitată, iar trupul ei acumulează foarte mult stres și tensiune. Uneori își respinge propria sexualitate ceea ce îi accentuează și mai mult problemele legate de menstruație.

Rezolvare:
Este esențial să urmărească să se accepte ca femeie și poate realiza mai usor aceasta atunci când dezvoltă relații de prietenie cu alte femei pe care le admiră sincer și care la rândul lor o admiră.


Apoi trebuie să realizeze o introspecție serioasă și să fie onestă cu ea însăși în ceea ce privește dorința de a avea un bărbat în viața ei, un iubit cu care să împărtășească experiențele vieții, care să o ajute la îndeplinirea anumitor sarcini și alături de care să-și descopere feminitatea, sexualitatea și să se bucure din plin de ceea ce este ea cu adevărat. 

După recunoașterea acestor nevoi profunde ale sufletului ei de femeie este necesar să acționeze concret pentru a cunoaște pe cineva, pentru început fiind însă necesar să-și dorească cu adevărat aceasta. Dacă întâmpină dificultăți în realizarea acestei deschideri interioare poate apela la ajutorul unui psihoterapeut.

(va urma)

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn