Sfatul medicului - terapii naturiste pentru candidoza

sfatul medicului-candidozaCandidoza este o infecţie comună a tegumentelor şi mucoaselor determinată de un fung (ciupercă), de obicei Candida albicans. Este cauza cea mai frecvenţă a vaginitelor. Se recomanda remediul homeopat CANDIDA CH 30 câte 5 granule la 4 ore, 5 prize pe zi, 5-7 zile la rând.

Granulele nu se ating cu mâna, se pun din flacon în capac şi cu capacul se pun sub limbă. Se iau pe stomacul gol sau la o oră de la masă, 30 de minute înainte şi după ele nu se pune nimic în gură. Pe toată perioada tratamentului şi încă o perioadă de timp după ce acesta a încetat (până la vindecare) este interzis consumul de cacao, ciocolată, cafea, mentă, muşeţel, tei, oţet, ceai negru şi verde, coca cola, pepsi.

Local se fac spălături vaginale cu bicarbonat de sodiu 2 linguriţe la cană, la o oră cu suc de lămâie, dacă se poate nediluat, la o oră din nou cu bicarbonat de sodiu. Se fac aceste spălături timp de 2 săptămâni.

În acelaşi timp se va urmări întărirea nespecifică a imunităţii printr-un regim de viaţă echilibrat, cu mese regulate, somn suficient, înlăturarea pe cât posibil a stresului. Din alimentaţie este necesar să se elimine pe o perioadă de timp produsele lactate. Se poate consuma un ceai de sunătoare, busuioc, roiniţă, salvie în părţi egale din care se va face un macerat la rece de 6 ore cu 2 linguriţe la cană, se beau 2-3 căni pe zi.

 

Cauza subtilă a bolii
Candida albicans se manifestă la o persoană care cere prea mult de la sine însăşi. Este ultraperfectionistă şi nu prea realistă în ceea ce o priveşte. Ideea sa despre fericire este prea elevată şi o caută tot timpul, prin multe experienţe, încercând mereu ceva nou. În plus, de îndată ce fericirea îi este aproape, pune în calea ei obstacole. Corpul sau îi spune să fie mai realistă şi să vadă bucuria de a trăi în lucrurile mărunte din viaţa de fiecare zi. De asemenea, persoana respectivă ar avea interesul să desfăşoare mai multe activităţi fizice decât mentale.

Dacă după acest tratament candidoza recidivează, va trebui să vă prezentaţi la cabinet pentru consultaţie şi stabilirea unui tratament personalizat.

 

 

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn