Nutrition and natural therapies

Nutrition and natural therapies
 
"Only the food which is alive and fresh allows the human being to stay healthy, to be happy and to feel the truth."
Pitagora

The wise men of the oriental tradition say that we are what we eat. The alimentation influences our thoughts and what we are every day. A healthy alimentation does not refer exclusively to diets or regimes that will deprive you of your favorite foods. It is about how to feel good, to be more active and healthier.

 

 

Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului

Cel mai important este să menținem un echilibru între alimentele alcalinizante și cele acide. Este vorba mai ales de a nu suferi deficiențe și de a beneficia de proprietăților ambelor tipuri de alimente pentru ca pH-ul să se afle la un nivel optim.

Read more...

Alimentația și pH-ul

Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din trup, în timp ce altele ne alcalinizează.

Read more...

Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL

Mușețelul este un remediu antiinflamator puternic care are de asemenea proprietăți antibacteriene, antispasmodice, antialergice, sedative și de relaxare musculară.

Read more...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL

Cimbrul este o plantă aromatică care este minunată pentru a fi adăugată în alimentație, în parte pentru că este bogată în antioxidanți.

Read more...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL

Consumul zilnic al unui cățel sau doi de usturoi proaspăt poate, cu siguranță, să țină doctorul departe datorită puternicelor sale efecte antibacteriene, antivirale și fungicide și datorită stimulării sistemului imunitar.

Read more...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA

Menta oferă multe beneficii pentru sistemul respirator, în caz de tuse, răceală, astm, alergii și tuberculoză.

Read more...

Uleiul esențial de lavandă

Uleiul de lavandă este cunoscut datorită proprietăților sale calmante și relaxante și este utilizat cu succes pentru combaterea insomniei, a preocupărilor excesive, a depresiei, a neliniștii, a durerilor de dinți și a stresului.

Read more...

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL

Ghimbirul este o plantă condiment care se recomandă să o avem în bucătărie la îndemână. Poate fi inclus atât în salate, poate fi consumate alături de ciorbe sau mâncăruri gătite, dar are și foarte multe proprietăți medicinale...

Read more...

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:

Read more...

De ce alegem uleiuri presate la rece

Dacă prin metoda presării la rece se obțineau doar 30% pînă la 50% din lipidele conținute în materiile prime, prin metoda presării la cald, combinată cu utilizarea slvenților chimici, procentul de extracție este de 100%. Desigur, în acest fel se obține un preț de vânzare mai mic. Dar cât de bune sunt ele pentru sănătate?

Read more...