Sfatul medicului  - terapii naturiste pentru afecțiuni dermatologice 

 

sfatul medicului-dermatologiceCum se tratează petele maronii?
Pentru dispariţia petelor puteți folosi comprese faciale cu un macerat la rece din muşeţel, coada şoricelului, gălbenele, sunătoare, soc, schinel, muguri de plop, tătăneasă, în părţi egale; se pun 2 linguri de amestec la 500 ml de apă şi se lăsă la macerat 6 ore. Se fac 2 comprese pe zi şi spălături de 2-3 ori pe zi. Compresa se lasă 15 minute. Regimul lacto-ovo-vegetarian, predominant crudivor ar putea ajuta.

 

Cum scap de acnee?
Este necesar un tratament specializat dar puteţi încerca şi următorul remediu. În primul rând e necesar un regim alimentar din care să se excludă carnea şi produsele lactate foarte grase (caşcaval, telemea de oaie şi de bivoliţă, brânză topită, laptele de la ţărani) precum şi condimentele picante. Ca plante, e util să beţi în fiecare zi 3-4 căni dintr-un macerat la rece alcătuit din muşeţel, pelin, pin, salvie, ghinţură, păpădie, coada şoricelului, mesteacăn, coada calului, osul iepurelui, trei fraţi pătaţi, brusture, în părţi egale; se pun 2 linguriţe la 1 cană de apă şi se lăsă la macerat 6 ore, de seara până dimineaţă, se strecoară şi se ţine la frigider.

Se scoate câte o cană cu o oră înainte de consumare pentru a ajunge la temperatura camerei. - Extern: se fac spălături cu un macerat la rece din: muşeţel, gălbenele, cicoare, hamei, în părţi egale. Se face un macerat la rece de 6 ore din 50 grame de plantă la 1 litru de apă; se pun comprese de 2 ori pe zi, după spălarea feţei. - Trebuie combătută constipaţia, iar plantele indicate au şi acest rol, pe lângă cel de creştere a imunităţii (acneea e dată frecvent de stafilococ, care este un germen saprofit ce trăieşte în mod normal pe piele şi care dă simptome în momentul prăbuşirii imunitare) şi de reglare hormonală.

 

Cum pot să scap de psoriazis?
Psoriazisul este o boală autoimună şi este necesar un tratament personalizat. Până atunci ar fi bine să renunţaţi la consumul de carne, zahăr, cafea, alcool şi să beţi un macerat la rece alcătuit din urzică, gălbenele, coada şoricelului, păpădie, brusture, sunătoare în părţi egale: se pune 1 linguriţă amestec la 1 cană de apă; se beau 4 căni pe zi. Maceratul se face lăsând plantele în apă 6-8 ore, de seara până dimineaţă, se strecoară şi se bea. Se poate face cantitatea pentru o zi, se păstrează la frigider şi cu 1 oră înainte de a bea se scoate 1 cană şi se lasă să se ajungă la temperatura camerei.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn