Health:
Latest contents
-
Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului
-
Alimentația și pH-ul
-
Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA
-
Uleiul esențial de lavandă
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL
-
5 sucuri anticancerigene și alcalinizante
-
De ce alegem uleiuri presate la rece
-
Uleiul de cocos
-
Vitamin B1 - Vitamin anti-neuritis
-
Vitamina A - vitamina vederii
-
Meniu vegetarian
-
Salate de crudități pentru sezonul de iarnă
-
Vitaminele naturale - ”bateriile” existenței
-
Argintul - puternic antibiotic natural
-
Un remediu chinezesc pentru sănătatea inimii
-
Find the balance in your diet
-
Aurul- excelent antioxidant
Parteneri
Sfatul medicului - terapii naturiste pentru ulcer gastric
Ce tratament naturist recomandaţi pentru ulcer gastric?
Un rol major în vindecarea ulcerului îl are regimul de viaţă şi cel alimentar. E necesară eliminarea factorilor de stres, un repaos fizic şi psihic adecvat. Ca regim alimentar este util să urmaţi cura unui renumit dietetician german Dr. E SCHEINDER, şi anume:
- În prima zi se recomandă post alimentar total în care se permite doar consumul unei cantităţi moderate de infuzii de muşeţel, cam 2 căni pe zi, cu 2 linguriţe la cană.
- În următoarele 6 zile: suc de morcovi, diluat în apă în părţi egale, supă de zarzavaturi, lapte.Alimentaţia se repartizează în 5 mese pe zi (ora 7, 10, 13, 16, 19) şi va consta în preparate din fiertură (numai zeama rezultată) de orez, grâu, porumb, in, orz, ovăz sau sfeclă, uşor sărate sau îndulcite cu miere, sucuri de fructe în părţi egale cu apă fiartă şi răcită, pentru a evita acţiunea iritantă a sucurilor concentrate. Se recomandă supa de banane proaspete şi lapte, eventual îmbogăţită cu germeni de grâu.
- Din ziua a 8-a până în cea de-a 17-a, se completează regimul alimentar cu piure de cartofi cu unt, gălbenuş de ou, fulgi sau germeni de grâu, prune uscate înmuiate în apă sau seminţe de in (pentru reglarea scaunului).
- Din ziua a 18-a şi până în ziua a 27-a se completează regimul cu legume verzi, şi rădacinoase foarte fragede, cu morcovi daţi prin răzătoare şi cu fructe crude; smochine proaspete pentru reglarea scaunului. În cazul în care acest regim a fost bine tolerat, se poate trece la un regim lacto-vegetarian complex, evitând condimentele picante, sosurile, carnea, mezelurile, conservele, afumăturile, prăjelile, alcoolul, cafeaua, tutunul, produsele de patiserie. În varza albă s-a descoperit vitamina "U" sau "factorul anti ulceros" şi astfel s-a născut un tratament al ulcerului gastro-duodenal care a dat rezultate spectaculoase.
Tratamentul este relativ simplu şi necostisitor. Se prepară un suc celular de varză albă, obţinut prin presare sau prin mixare. Zilnic este necesară o varză de mărime medie, din care se obţine un pahar de suc celular. Odată preparat sucul pentru o zi se ţine la frigider. Se împarte cantitatea obţinută în trei părţi, din care se va lua câte o treime de pahar între mesele principale. În numeroase cazuri cu acest tratament fitoterapeutic s-au obţinut cicatrizări perfecte în cazul nişelor deschise, unice sau chiar multiple.
Ca plante, este indicat un macerat la rece de 6 ore din următoarele: muşeţel, gălbenele, sunătoare, roiniţă, tătăneasă (rădăcină), nalbă, coriandru, coada calului, lemn dulce (rădăcină), pătlagină, salcâm, obligeană în părţi egale, cu 2 linguriţe amestec la cana de apă. Se beau 3-4 căni pe zi. Amestecul de plante se pune în apă şi se lăsă la macerat 6 ore, de seara până dimineaţă, se strecoară şi se ţine la frigider. Se scoate câte o cană cu o oră înainte de consumare pentru a ajunge la temperatura camerei.