Health:
Latest contents
-
Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului
-
Alimentația și pH-ul
-
Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA
-
Uleiul esențial de lavandă
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL
-
5 sucuri anticancerigene și alcalinizante
-
De ce alegem uleiuri presate la rece
-
Uleiul de cocos
-
Vitamin B1 - Vitamin anti-neuritis
-
Vitamina A - vitamina vederii
-
Meniu vegetarian
-
Salate de crudități pentru sezonul de iarnă
-
Vitaminele naturale - ”bateriile” existenței
-
Argintul - puternic antibiotic natural
-
Un remediu chinezesc pentru sănătatea inimii
-
Find the balance in your diet
-
Aurul- excelent antioxidant
Parteneri
Meniu vegetarian
Aperitiv - salată de iarnă
1 morcov, 1 ridiche neagră, 2-3 cartofi fierți în coajă (sau copți), 1 lingură fistic măcinat, 1 ceapă mică rasă pe răzătoarea că găuri mici, 1 cățel de usturoi pisat, puțină miere, ulei de măsline, sare, zeamă de lămâie, 1 salată verde (pentru ornat).
Se rade morcovul și ridichea. Cartofii fierți (sau copți) se curăță de coajă, se taie cubulețe și se amestecă împreună cu morcovii, ridichea, usturoiul pisat și fisticul măcinat. Se amestecă zeama de lămâie cu mierea, sarea și uleiul de măsline și se toarnă peste salată. Se aranjează pe farfurie și se ornează cu foi frumoase de salată.
Supă cu găluște de griș
2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstrânac, 1 țelină mică, 1 ardei gras, 1 fir de praz, 2-3 buchețele de conopidă , 3 gălbenușuri, 1 lingură de unt, griș, sare, pătrunjel verde.
Se fierb în apă cu sare legumele tăiate cubulețe. Când sunt aproape fierte se prepară găluștele de griș: se amestecă bine gălbenușurile, untul, un praf de sare și griș cât cuprinde. Grișul se adaugă gradat amestecând mereu până obținem o compoziție consistentă. Se iau din compoziția de găluște mici bucățele cât mai egale, de formă lunguiață și se pun pe rând în supa care fierbe. Când sunt fierte găluștele, se stinge focul și se adaugă pătrunjelul verde tocat foarte fin.
Varză de Bruxelles la cuptor
700 gr varză de Bruxelles, 2 linguri de unt, 3 linguri de cașcaval ras, 2 gălbenușuri, 2 linguri de smântână, sare, piper
Se aleg verzișoarele, se curăță de frunzele galbene, se spală bine și se fierb la foc iute în apă sărată. Se pregătește un vas de sticlă termorezistentă uns cu unt. Se așează în straturi succesive verzișoarele și cașcavalul ras. Deasupra se toarnă smântâna amestecată cu gălbenușurile, sare și piper. Se coace compoziția la foc potrivit până se rumenește ușor. Se servește caldă.
Cremă de mere coapte
6 mere mari, 2 linguri de miere, zeamă de lămâie, scorțișoară, 2 linguri nuci măcinate, 2 linguri migdale măcinate
Se coc merele și apoi se decojesc. Se dau pe răzătoarea cu găuri mici. Se adaugă mierea, zeama de lămâie, scorțișoara, nucile și migdalele măcinate. Se amesteca foarte bine întreaga compoziție și se lasă o oră pentru a se pătrunde aromele. Se poate servi cu frișcă și bucățele de ciocolată.
Poftă bună!