Salate de crudități pentru sezonul de iarnă

Salată de ciuperci
250 gr de ciuperci champignon (crude) spălate și tăiate, sare, piper, 3 căței de usturoi zdrobiți, 3 linguri zeamă de lămâie, 1/4 ceașcă de ulei de măsline, 1/4 ceașcă pătrunjel proaspăt tăiat mărunt (sau 1 lingură frunze de pătrunjel uscate).

E important să folosim ciuperci cât mai proaspete, nevătămate. Amestecăm sarea, piperul și usturoiul cu zeama de lămâie. Adăugăm apoi uleiul de măsline și amestecăm din nou acest sos. Îl turnăm peste ciuperci împreună cu pătrunjelul și amestecăm bine. Lăsăm la marinat o oră. Se servește rece.

Salată de țelină cu susan
50 gr de țelină rasă mărunt, o lingură hrean ras, o lingură semințe de susan, 2 linguri de smântână. Se amestecă toate ingredientele.

Salată de crudități cu grâu germinat
1 ridiche neagră, 1 țelină, 1 morcov mare, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 sfeclă roșie, 100 gr grâu germinat, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o lingură zeamă de lămâie, sare.

Se rad toate zarzavaturile pe răzătoarea cu găuri mari. Se adaugă grâul germinat, sarea, uleiul și zeama de lămâie, se amestecă ușor.

Salată de andive
2 andive, 1 salată verde, 1/4 varză albă, 1 sfeclă roșie, 2 morcovi, sare, ulei de măsline, zeamă de lămâie.

Se aleg foile de salată și se spală bine, iar andivele se taie fâșii. Varza se taie firișoare subțiri, iar sfecla și morcovii se dau pe răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă totul cu sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie.

Desert din fructe crude
4 mere, un pumn de stafide, 2 linguri de miere, 2-3 linguri de nuci măcinate (sau fistic), zeamă de lămâie.

Se rad merele prin răzătoarea cu găuri mari, se amestecă împreună cu stafidele (care este preferabil să fie înmuiate 2-3 ore înainte), mierea, nucile măcinate și zeama de lămâie. Se poate servi cu frișcă naturală.

Salată de fructe exotice
2 portocale , 1/2 pomelo, 1/2 ananas, 2 banane, scorțișoară (pulbere), cuișoare (pulbere), pulbere de frunze de mentă, zeamă de lămâie, miere, 2 linguri migdale tăiate mărunt, 2 linguri nuci caju taiate mărunt, smochine uscate tăiate cubulețe

Se curăță fructele de coajă și se taie bucățele mici. Se amestecă împreună cu migdalele, nucile caju și smochinele. Se adugă scorțișoară, cuișoare, pulbere de mentă, miere și zeamă de lămâie după gust.

 

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn