Health:
Latest contents
-
Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului
-
Alimentația și pH-ul
-
Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA
-
Uleiul esențial de lavandă
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL
-
5 sucuri anticancerigene și alcalinizante
-
De ce alegem uleiuri presate la rece
-
Uleiul de cocos
-
Vitamin B1 - Vitamin anti-neuritis
-
Vitamina A - vitamina vederii
-
Meniu vegetarian
-
Salate de crudități pentru sezonul de iarnă
-
Vitaminele naturale - ”bateriile” existenței
-
Argintul - puternic antibiotic natural
-
Un remediu chinezesc pentru sănătatea inimii
-
Find the balance in your diet
-
Aurul- excelent antioxidant
Parteneri
Uleiul de cocos
Uleiul de nucă de cocos este un ulei destul de controversat în comunitatea medicală, din cauza conținutului său mare de grăsimi saturate. Dar, în urma cercetărilor aprofundate, uleiul de nucă de cocos și-a redobândit prestigiul.
Cercetările au demonstrat următoarele: grăsimile din nucile de cocos sunt formate din lanțuri medii și scurte de acizi grași saturați, în comparație cu grăsimea de proveniență animală care are lanțuri lungi de acizi grași saturați.
Cele mai multe dintre grăsimile animale pe care le consumăm sunt acizi grași cu lanț lung care trebuie desfăcute înainte de a fi absorbite.
Uleiul de nucă de cocos este bogat în acizi cu lanț mediu și scurt care ajung mult mai repede în ficat pentru a produce energie, fiind ușor de digerat. Astfel, pentru cei care suferă de digestie lentă și au în special probleme de ficat sau bilă, uleiul de cocos este preferabil oricărei surse de grăsimi.
Principalele beneficii ale uleiului de nucă de cocos pot fi atribuite prezenței acizilor grași cu lanț mediu care includ acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic. Aceștia sunt agenți antimicrobieni puternici, cu o eficiență ridicată împotriva virusurilor, ciupercilor și a multor bacterii. Modul lor de acțiune ar consta în dezintegrarea pereților celulelor antimicrobiene.
Acidul lauric are cea mai intensă activitate antivirală. Acidul caprilic este un puternic antifungic, cu efecte benefice pentru cei care suferă de candida sau alte ciuperci. Chiar și unele forme de psoriazis pot fi combătute.
Nuca de cocos îmbunătățește sistemul imunitar
„Uleiul de nucă de cocos este cel mai sănătos de pe planetă”, spune doctorul Bruce Fife, autorul cărții „Benefits of Coconut Oil”. El menționează câteva câștiguri majore pe care le aduce sănătății: creșterea nivelului de colesterol bun din sânge, tratarea malnutriției datorită ușurinței cu care este digerat și absorbit, distrugerea bacteriilor și a virusurilor din organism.
În plus, ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și ne ferește de afecțiunile neurologice. Uleiul din nucă de cocos îmbunătățește și metabolismul, deoarece nu este depozitat ca grăsime, ci este consumat de organismul nostru. Consumul regulat de ulei de cocos reduce ritmul de creștere în greutate.
Articol preluat din revista „Solaris”, nr.1/2014