5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

 

Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:


5 sucuri anticancerigene și alcalinizante1. Suc de morcovi, mere și spanac
Pentru a preveni apariția cancerului se recomandă consumul morcovilor, al merelor și al spanacului. Aceste ingrediente furnizează nutrienți prețioși trupului, precum vitamina A, B și E și minerale importante precum calciu.

Ingrediente:
 - 225 g de morcovi
 - 2 pahare de apă (400 ml)
 - sucul de la o jumătate de lămâie
 - o jumătate de măr
 - frunze de spanac după gust

Preparare:
Se vor mixa în blender aceste ingrediente până se va obține o textură similară celei a iaurtului. Observație: în unele cazuri, pentru a obține o textură mai fină, poate fi necesar să se adauge mai multă apă.


2. Suc de varză
Varza este o legumă care ne oferă nutrienți prețioși precum proteine, hidrați de carbon, magneziu, potasiu și vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandtă ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul și efectele sale nocive asupra sănătății.

Ingrediente:
 - 3 sau 4 frunze de varză
 - ½ litru de apă
 - suc de morcovi (opțional)
 - brocoli (opțional)

Preparare:
Se vor mixa în blender frunzele de varză cu apa. Dacă doriți să minimizați puțin gustul amar al acestui suc, puteți adăuga suc proaspăt de morcovi. De asemenea, dacă adăugați brocoli, vă veți bucura de mai mulți nutrienți.

3. Suc verde
Așa cum am menționat anterior, varza este un aliment care oferă multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar în acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adăuga și alte ingrediente care aduc organismului proprietăți nutriționale care împiedică formarea celulelor canceroase în trup.

Ingrediente:
 - 2 sau 3 frunze de salată verde
 - 2 sau 3 frunze de varză
 - Frunze proaspete de spanac (după gust)
 - Brocoli (după gust)
 - 2-3 portocale coapte

Preparare:
Se vor mixa în blender ingredientele verzi împreună cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adăugat după gust, deoarece unele persoane nu agreează gustul acestuia. Observație: se recomandă ca acest suc să fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietățile sale și pentru a fi mai ușor de asimilat de organism.


5 sucuri anticancerigene și alcalinizante4. Suc de roșii
Sucul proaspăt de roșii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calități antioxidante și conține licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale că este o substanță care poate contribui la evitarea formării celulelor cancerigene.

Ingrediente:
- 5 roșii coapte
- 1 tijă de țelină
- 1 castravete
- piper cayenne și sare marină (în cantități mici)
- busuioc

Preparare:
Se vor mixa în blender toate aceste ingrediente și se va adăuga busuioc (preferabil proaspăt) pentru un plus de aromă.


5. Suc de mere, morcovi și ghimbir
În continuare, un suc pe bază de mere, morcovi și ghimbir care contribuie la minimizarea prezenței celulelor cancerigene.

Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietăți anticancerigene, de aceea se recomandă ca acesta să fie folosit cât mai des. În plus, aceasta este o băutură care oferă energie trupului, având în același timp proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

Ingrediente:
- 5 mere
- 3 morcovi
- o bucățică de ghimbir crud
Preparare:
Se vor tăia în bucăți mici merele și morcovii. Apoi, se va adăuga și ghimbirul dat în prealabil pe răzătoare și se vor mixa toate ingredientele.
         

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn