Health:
Latest contents
-
Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului
-
Alimentația și pH-ul
-
Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA
-
Uleiul esențial de lavandă
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL
-
5 sucuri anticancerigene și alcalinizante
-
De ce alegem uleiuri presate la rece
-
Uleiul de cocos
-
Vitamin B1 - Vitamin anti-neuritis
-
Vitamina A - vitamina vederii
-
Meniu vegetarian
-
Salate de crudități pentru sezonul de iarnă
-
Vitaminele naturale - ”bateriile” existenței
-
Argintul - puternic antibiotic natural
-
Un remediu chinezesc pentru sănătatea inimii
-
Find the balance in your diet
-
Aurul- excelent antioxidant
Parteneri
Uleiul esențial de lavandă
Uleiul de lavandă are o structură complexă din punct de vedere chimic și conține mai mult de 150 de elemente active. Acest ulei este bogat în esteri, care sunt molecule aromatice având proprietăți antispasmodice (reduc spasmele și durerea), tranchilizante și stimulante.
Elementele botanice principale ale uleiului de lavandă sunt acetatul de linalil, linalolul (un alcool terpenic non toxic care are proprietăți germicide naturale), terpinen-4-ol și camfor. Alte elemente ale uleiului de lavandă care sunt responsabile de proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii recunoscute sunt cis-ocimenul, acetatul de lavandulil, 1,8 cineolul, limonenul și geraniolul.
Proprietățile terapeutice ale uleiului de lavandă
Uleiul de lavandă este cunoscut datorită proprietăților sale calmante și relaxante și este utilizat cu succes pentru combaterea insomniei, a preocupărilor excesive, a depresiei, a neliniștii, a durerilor de dinți și a stresului. S-a demonstrat de asemenea că uleiul de lavandă este eficient pentru a combate orice tip de senzație de rău, de la dureri până la infecții.
Poate mai puțin cunoscută este folosirea uleiului de lavandă pentru a combate infecțiile pielii rezistente la fungicide și infecțiile unghiilor. Cercetătorii de la Universitatea din Coimbra (Portugalia) au descoperit că uleiul de lavandă este letal pentru paraziții patogenici de pe piele numiți dermatofite, precum și pentru diferite tipuri de Candida.
Uleiul de lavandă poate fi folosit de asemenea pentru:
- Ameliorarea durerilor. Uleiul de lavandă poate ușura senzația de mușchi dureroși sau tensionați, durerile articulațiilor și reumatismale, întinderile musculare, durerile de spate și lumbago. Folosiți o mică cantitate de ulei lavandă pentru a masa zona afectată. Uleiul de lavandă poate ajuta de asemenea la reducerea durerii după injecții.
- Tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, precum acneea, psoriazisul, eczemele și ridurile. Uleiul de lavandă ajută și la cicatrizarea pielii, ceea ce este esențial în cazul rănilor, tăieturilor sau arsurilor. Lavanda poate de asemenea să calmeze mușcăturile de insecte.Uleiul aplicat pe piele alungă totodată insectele. De fapt, uleiul de lavandă este unul din ingredientele active din unele produse contra țânțarilor.
- Menținerea sănătății părului. Ajută la îndepărtarea păduchilor, a ouălor de păduchi și a lindinelor. Baza de Date Completă de Medicină Naturală (NMCB, este sigla sa în engleză) menționează că lavanda este eficientă și pentru a trata alopecia areate (pierderea părului), stimulând creșterea părului cu aproximativ 44% după doar șapte luni de tratament.
- Îmbunătățirea digestiei. Acest ulei ajută la stimularea mobilității intestinale și stimulează producerea bilei și a sucurilor gastrice, ceea ce ajută la tratarea durerilor de stomac, a indigestiei, a flatulenței, a colicilor, a senzației de vomă și a diareei.
- Ameliorarea tulburărilor respiratorii. Uleiul de lavandă poate ajuta la calmarea problemelor precum răcelile și gripa, infecțiile în gât, tusea, astmul, congestia sinusurilor, bronșita, amigdalita și laringita. Poate fi aplicat pe gât, piept sau spate și masat ușor sau poate fi inhalat sub formă de aburi sau cu ajutorul unui vaporizator.
- Stimularea producerii de urină. Uleiul de lavandă ajută la restabilirea echilibrului hormonal, la prevenirea cistitei (inflamația vezicii urinare) și la eliminarea altor tulburări urinare.
- Îmbunătățirea circulației sanguine. Uleiul de lavandă ajută la reducerea nivelelor de tensiune ridicată și poate fi folosit în caz de hipertensiune.