Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA

 

Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTAMenta oferă multe beneficii pentru sistemul respirator, în caz de tuse, răceală, astm, alergii și tuberculoză.

În termeni de sănătate digestivă, capsulele de ulei de mentă au fost descrise ca fiind „remediul de primă opțiune” pentru pacienții având sindromul colonului iritabile, iar menta este o alternativă eficientă la medicamentele alopate, precum bucopanul, pentru a reduce spasmele colonului. Menta relaxează mușchii intestinelor, ceea ce permite ușurarea durerilor abdominale.

Inhalarea aromei de mentă poate îmbunătăți memoria și elibera stresul, iar uleiul de mentă acționează ca expectorant și descongestionat și poate ajuta la eliberarea tractului respirator. Masați-vă pe piept cu câteva picături de ulei esențial de mentă și inhalați uleiul cu un vaporizator pentru a ajuta la decongestionarea nazală și ușurarea simptomelor tusei și a răcelii.

Uleiul de mentă ajută de asemenea la ameliorarea durerii de cap din cauza tensiunii. În cazul în care vă confruntați cu dureri de cap, aplicați câteva picături de ulei de mentă la încheieturi sau puneți pe o batistă și inhalați-le. Puteți masa uleiul direct pe tâmple și pe frunte.

Uleiul esențial de mentă este ideal pentru a fi aplicat pe mușchi și pe piept, în cazul durerilor de cap, poate fi folosit de asemenea pentru îngrijirea dinților și pentru aromoterapie. Puteți chiar să puneți câteva picături de ulei de mentă în produsele de curățat pentru ca acestea să aibă o mai mare eficiență antimicrobiană și pentru a vă bucura de un miros natural și proaspăt.

Dacă folosiți menta atât în bucătărie cât și pentru îngrijirea dinților, alegeți menta proaspătă, care are un miros și un gust mai bun decât cea uscate (care se folosește pentru ceai). Căutați frunzele verzi și proaspete de mentă fără pete negre sau galbene. Puteți adăuga frunze proaspete de mentă atât în ceaiuri, cât și în supe (mai ales vara), salatele de fructe sau supa de roșii tipic spaniolă numită gazpacho.

Menta este foarte ușor de cultivat, chiar și în spații mici sau pe balcon, iar planta funcționează ca un remediu foarte eficient contra multor insecte care vă pot invada grădina sau balconul.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn