Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL

 

Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELULMușețelul este foarte popular consumat sub formă de ceai și este utilizat pentru a calma neplăcerile stomacale și pentru a obține un somn odihnitor.

Comisia germană pentru sănătate (organizație guvernamentală) a aprobat de asemenea folosirea mușețelului pentru reducerea inflamației pielii și pentru combaterea bacteriilor.

Mușețelul este un remediu antiinflamator puternic care are de asemenea proprietăți antibacteriene, antispasmodice, antialergice, sedative și de relaxare musculară. El este utilizat și pentru tratarea psoriazisului, a eczemelor, a varicelei, a dermatitei, a rănilor care se vindecă greu, a abceselor, a inflamației gingiilor.

Conform tratatului medical numit „Sabiduría herbolaria” (Înțelepciunea plantelor) poate fi de asemenea util în următoarele cazuri:
 „Uleiul de mușețel are multe utilizări medicale, însă una dintre cele mai documentate este folosirea sa pentru a obține relaxarea și destinderea.

Uleiul de mușețel are un efect tranchilizant asupra persoanelor, poate fi folosit pentru inducerea stării de somn, liniștirea nervilor agitați și oferă o senzație generală de liniștire și calmare. Mușețelul este extraordinar pentru acele persoane care se confruntă cu probleme nervoase și anxietate. Pe lângă proprietățile sale calmante, mușețelul mai este bun totodată și pentru relaxarea mușchilor dureroși și a articulațiilor tensionate.

Cu ajutorul mușețelului, atât sub formă de infuzie cât și ca ulei esențial, puteți calma durerile menstruale și durerile de spate, dar și tulburările sistemului digestiv, îndepărtând neplăcerile stomacale și problemele în caz de indigestie.

Aplicând uleiul de mușețel pe piele, acesta ameliorează și calmează înroșirea și iritația pielii. Din acest motiv, uleiul de mușețel este un ingredient foarte folosit pentru îngrijirea pielii. Acesta elimină totodată mâncărimea pielii și este foarte bun pentru acele persoane care au reacții alergice.

Uneori mușețelul este folosit în cazul erupțiilor cutanate. Datorită excelentelor sale proprietăți antiinflamatorii, mușețelul poate ajuta la reducerea inflamației cauzate de erupțiile cutanate sau de diverse iritații ale pielii.”

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn