Alimentația și pH-ul

 

Alimentația și pH-ulTot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din trup, în timp ce altele ne alcalinizează.

La nivel general, alimentele de origine animală precum carnea și produsele lactate, determină ca nivelele de aciditate să crească. În schimb, alimentele de origine vegetală precum fructele și legumele crude au proprietăți alcalinizante.

Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este să consumăm în mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cât posibil însă, este important să se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mâncărurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

În prezent, cancerul este catalogat ca fiind una dintre bolile în care alimentația poate fi un factor important în formarea sau manifestarea acestuia.

Prezența celulelor cancerigene în trupul uman este permanentă, însă depinde de noi înșine, de stilul nostru de viață, de alimentație și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și se vor răspândi sau nu.

Există diverse tipuri de cancer și în același timp, diverse reacții ale trupului și posibile metastaze care se pot genera în organism, afectând în mod complex organele interne.

 

Cum putem elimina aciditatea din trup și echilibra pH-ul?
Alimentația și pH-ulPe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm alimentației, trebuie să știm de asemenea că și unii factori de mediu pot influența dezechilibrarea pH-ului.

Din acest motiv, este recomandat să se evite pe cât posibil produsele de curățenie și de igienă care conțin substanțe toxice sau periculoase și să se opteze pentru alternative naturale sau bio.

Totodată, este bine să se ia în considerare unele recomandări cheie pentru a combate excesul de aciditate și pentru obține un echilibru al pH-ului precum următoarele:

- Creșteți consumul de legume cu frunze verzi și consumați un suc sau shake verde zilnic (preparat acasă din ingrediente naturale și proaspete);

- Adoptați obiceiul de a bea un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie în fiecare zi pe stomacul gol (acidul citric este un bun alcalinizant);

- Creșteți consumul de fructe și de legume, preferabil cele care au frunze verzi și se consumă crude;

- Evitați consumul alimentelor procesate și al fripturilor;

- Evitați consumul alimentelor rafinate precum zahărul și făina;

- Creșteți consumul apei pure și de calitate, preferabil apă purificată sau apă de izvor;

- Optați pentru produsele naturale pentru curățenia casei precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și oțetul;

- Aveți grijă atunci când alegeți produsele chimice pentru îngrijirea trupului și a părului, deoarece acestea sunt de multe ori pline de substanțe toxice. Pe cât posibil este indicat să utilizați produse naturale pentru îngrijirea părului, a pielii, a dinților, etc.;

- Creșteți consumul alimentelor de origine vegetală;

- Includeți în dietă alge marine și suplimente cu spirulină, chlorella, alga afa;

- Preparați zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și consumați-l.

După cum observați, este foarte ușor să eliminăm excesul de acid din trup și să regăsim echilibrul pH-ului. Este suficient să ne modificăm stilul de viață și alimentația pentru a ne alcaliniza trupul și a ne bucura de o sănătate înfloritoare.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn