Health:
Latest contents
-
Recomandări pentru a menține alcalinitatea trupului
-
Alimentația și pH-ul
-
Plante medicinale pe care trebuie sa le consumăm cât mai des - MUȘEȚELUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - CIMBRUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - USTUROIUL
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - MENTA
-
Uleiul esențial de lavandă
-
Plante medicinale care trebuie folosite cât mai des - GHIMBIRUL
-
5 sucuri anticancerigene și alcalinizante
-
De ce alegem uleiuri presate la rece
-
Uleiul de cocos
-
Vitamin B1 - Vitamin anti-neuritis
-
Vitamina A - vitamina vederii
-
Meniu vegetarian
-
Salate de crudități pentru sezonul de iarnă
-
Vitaminele naturale - ”bateriile” existenței
-
Argintul - puternic antibiotic natural
-
Un remediu chinezesc pentru sănătatea inimii
-
Find the balance in your diet
-
Aurul- excelent antioxidant
Parteneri
Drojdia de bere - un aliment miracol
Drojdia de bere este un organism viu ce conţine întregul complex de vitamine B, peptide sulfuroase, proteine (cca. 50%), lipide, glucide şi oligoelemente (P, Mg, K, Zn, Cr, Ag, Au, Ca, Co, Cu, Fe, I, Mn, Sn) indispensabile vieţii. Este mai eficientă decât grâul şi germenii de grâu şi depăşeşte cu mult în valoare și celelalte cerealele.
Iată câteva din proprietăţile drojdiei de bere:
- antianemică
- antireumatică
- hipoglicemiantă
- remineralizantă
- revitalizantă
- regeneratoare
- laxativ slab
- măreşte rezistenţa la oboseală
- întăreşte sistemul imunitar
- hepatoprotectoare (convine în special în stările precirotice şi în stazele hepatice)
Este recomandat să consumăm drojdia de bere în următoarele afecţiuni:
- acnee şi afecţiuni ale pielii
- afecţiuni inflamatorii ale căilor respiratorii superioare, pneumonie
- anemie
- arsuri
- astenie
- autointoxicaţii (remediază rapid dezechilibrul florei intestinale produs de efectele
medicamentelor)
- afecţiuni vaginale, leucoree
- afecţiuni neurologice
- iritabilitate
- afecţiuni reumatismale
- constipaţie
- demineralizare
Drojdia de bere se utilizează atât intern cât şi extern. Intern, se recomandă folosirea în special în sucuri de fructe şi/sau legume, dar poate fi consumată şi sub formă de pastă în amestec cu miere. În cazul în care consumul drojdiei de bere provoacă balonare este bine să o luăm împreună cu chimen.
Intern se consumă în cure de câte 30 de zile cu pauză de 3-4 zile. Dozele recomandate pentru consumul intern sunt următoarele: copii – o jumătate de linguriţă, adulţi şi bătrâni – o linguriţă, femei însărcinate sau care alăptează – o linguriţă şi jumătate.
Extern se foloseşte sub formă de spălături şi se dizolvă o linguriţă de drojdie de bere la un litru de apă.
Din drojdia de bere de pot face măşti cosmetice foarte eficiente
Iată câteva reţete.
Măşti pentru ten gras şi acneic:
- 1 albuş spumă amestecat cu sucul unei roşii şi cu 10g drojdie de bere;
- 2 linguriţe de drojdie de bere amestecate cu 2 linguri de ulei de măsline presat la rece şi cu 2 linguri de miere lichidă;
- 1 linguriţă de drojdie de bere amestecată cu 15 picături de suc de lămâie;
- 2 linguri de zeamă de lămâie amestecată cu 1 linguriţă de drojdie de bere şi 5g talc.
Masca se aplică pe faţă şi lasă să acţioneze aproximativ 15 minute apoi se limpezeşte cu apă călduţă.
Mască hidratantă pentru ten normal:
Se amestecă o linguriţă de drojdie de bere cu o linguriţă de cremă nutritivă naturală şi cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie. Masca se aplică pe faţă şi lasă să acţioneze aproximativ 15 minute apoi se limpezeşte cu apă călduţă.
Mască pentru ten uscat:
Se amestecă o linguriţă de drojdie de bere cu o linguriţă de miere de albine. Masca se aplică pe faţă şi lasă să acţioneze aproximativ 15 minute apoi se limpezeşte cu apă călduţă.
Mască pentru ten cu pistrui:
Se amestecă 3 linguri de zeamă de lămâie cu 2 linguriţe de drojdie de bere şi cu 20g tărâţe de grâu bine râşnite. Masca se aplică pe faţă şi lasă să acţioneze aproximativ 15 minute apoi se limpezeşte cu apă călduţă.
Mască zilnică antirid:
O linguriţă de drojdie de bere proaspătă se dizolvă în suc de cătină.Se amestecă până se obţine o pastă, se lasă compoziţia la rece 30 de minute și apoi se aplică pe obraji şi pe gât. Se lasă aproximativ 15 minute și apoi se clăteşte-te cu multă apă călduţă.