Cauzele bolilor (2)

cauzele bolilor2Afecţiunile cardio-vasculare (Bolile de inimă)
Inima se află în centrul trupului lui nostru fiind, ca și plămânii, un organ esenţial fără de care viaţa nu poate să mai persiste în fiinţa noastră decât câteva minute.

Inima este cea care pompează sângele în întregul organism prin intermediul vaselor de sânge împreună cu care formează sistemul circulator.

Inima reprezintă centrul iubirii şi al sentimentelor noastre. Cei care se confruntă cu probleme la nivelul inimii sunt persoane care nu trăiesc viaţa din plin, adică „din toată inima”. Sunt persoane tensionate la care predomină încordarea, persoane care nu se simt iubite, care nu-şi exprimă sentimentele deschis ci și le reprimă.

Îşi uită propriile nevoi făcând foarte multe pentru ceilalţi dar în spatele acestei atitudini există de fapt un interes – cum ei înşişi nu se iubesc destul urmăresc să se facă iubiţi de ceilalţi prin nenumăratele sacrificii pe care le fac pentru aceştia.

O persoană cardiacă trăieşte preponderent teama că nu va fi iubită pentru ceea ce este. Ea este de obicei foarte serioasă, lipsindu-i simţul umorului şi nu este sinceră - nu îşi poate deschide inima pentru că teama, neîncrederea, nesiguranţa sunt mai puternice.

 

Ascultă-ți inima!
Demersul interior care duce la rezolvarea problemelor de inimă are ca idee de bază: IUBEŞTE-TE! Persoanele cardiace nu trebuie să aştepte să le iubească ceilalţi şi abia apoi să se iubească şi ele însele, pentru că asta este imposibil.

Procesul de vindecare presupune să-şi asculte inima, să aibă grijă de nevoile lor profunde, să-şi facă cât mai des complimente, să-i iubească pe ceilalţi fără a fi intruzivi, să le acorde celor pe care-i iubesc libertatea de a alege, să facă tot ceea ce fac cu inima plină, fără a aştepta mereu în schimb ceva (iubire, atenţie, recunoştinţă etc.).

Atunci când se vor iubi pe ei înşişi cu adevărat, teama că nu vor mai fi iubiţi va dispare. Vor trece mai uşor peste decepţiile afective şi tot ceea ce vor face pentru ceilalţi vă fi din plăcere şi necondiţionat, fără să urmărească să obţină dragostea acestora.

 

Infarctul – arată faptul că fiinţa îşi blochează emoţiile, bucuria de a trăi. Se adânceşte obsesiv în muncă uneori datorită unor decepţii sentimentale care o fac să se focuseze pe obţinerea de câştiguri materiale sau poziţie socială. Este necesar să se relaxeze cât mai mult pentru a ajunge să simtă din nou ce este cu adevărat important în viaţă.

 

Hipotensiunea – arată o persoană care nu mai crede în iubire (datorită unor antecedente), este pesimistă, se simte descurajată înainte de a începe să facă orice, fiind convinsă că nu va reuşi. Este necesar să lucreze pe modificarea acestor credinţe. Poate apela chiar la ajutorul unui psihoterapeut.

 

Hipertensiunea – arată o incapacitate de deschidere a inimii pentru a iubi şi o lipsă de compasiune. Persoana trăieşte un puternic conflict interior - doreşte să-şi manifeste supărarea fără a provoca conflicte, nu ştie cum să facă aceasta şi sfârşeşte prin a-şi reprima sentimentele –pozitive şi negative. Tratamentul constă în învăţarea comunicării asertive, în practicarea cât mai des a metodelor de relaxare şi în exprimarea permanentă, sub diverse forme, a iubirii.

(va urma)

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn