Cristalele – daruri ale Pământului

 

terapia cu cristaleCristalele ne activează resursele interioare
Previzibilă sau nu, natura este cea care ne oferă de cele mai multe ori modalități de a ne vindeca prin căi ce par miraculoase în ochii multora dintre noi. Acest fapt este valabil și în ceea ce privește cristalele.

Descoperirile arheologice precum și unele izvoare scrise atestă faptul că pietrele prețioase au fost folosite din timpuri străvechi. Este cunoscut faptul că civilizațiile evoluate ale planetei, atlanții și mayașii foloseau cristalele pentru o serie întreagă de scopuri fizice și psihice, cum ar fi: vindecarea, regenerarea, dar și punerea în mișcare a mijloacelor de transport, iluminarea, telecomunicațiile, modificarea vremii, etc.

Cristalele au capacitatea de a primi, conține, emana și reflecta  lumina. S-ar putea spune că prin energia pe care o emană, cristalele sunt de fapt pline de viață. Vibrația unică a fiecărui cristal intră în rezonanță cu anumite forme de energie din Macrocosmos, acționând apoi în corpurile subtile și în meridianele energetice ale ființei umane. De exemplu, dacă așezăm un cristal pe un organ afectat, acesta transmite niște vibrații specifice care au rolul de a impulsiona organul să funcționeze corect.

Pentru fiecare boală există un vindecător tăcut, un cristal specific care ne activează resursele interioare. Corpul fizic nu poate fi separat de celelalte învelișuri ale ființei. De aceea când fluxul de energie este deblocat se produce însănătoșirea.

Fotografiile Kirlian au arătat că o ființă umană care ține în mână un cristal își dublează câmpul energetic. Pietre sacre, puternic energizante, ele au un efect holistic, acționând în același timp pe multiple planuri: fizic, emoțional, mental și spiritual.

 

Puterea vindecătoare a cristalelor
Cristaloterapia și-a dovedit eficiența în creșterea capacității de concentrare, de relaxare profundă, în combaterea stresului și anxietății, îmbunătățirea capacității de comunicare, adaptarea la schimbări; eliminarea kilogramelor în exces, realizarea unui echilibru optim între trup, minte și spirit.

Cristalele reduc sau elimină complet (în funcție de perseverența cu care le utilizăm) stările negative: teamă, stres, depresie, tensiune, furie. Totodată ne protejează, ne purifică, ne armonizează, ne energizează și ne induc stări pozitive: curaj, încredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, calm.

Cristalele favorizează sublimarea (transformarea) stărilor și atitudinilor inferioare în corespondentele lor elevate, ridicând astfel nivelul de vibrație al ființei (orgoliu în umilință, frica în curaj, atașamentul în detașare, indiferența în iubire, etc). În orice proces de vindecare, sublimarea este cheia. Iar procesul poate fi accelerat dacă acționăm conștient. De aceea este necesar să ne definim cât mai clar starea lăuntrică pentru ca apoi să alegem cristalul tămăduitor. Alegerea unui cristal se va face în funcție de contextul psiho-emoțional al fiecăruia dintre noi.

Purificarea cristalelor înainte de utilizare și după folosirea lor în scop terapeutic este obligatorie. Aceasta se poate face introducând cristalul în sare sau în apă cu sare - sare grunjoasă neiodată sau sare de mare, pentru o perioadă de 7 zile – atunci când îl folosim pentru prima oară; apoi îl putem purifica periodic câte 3 zile, 1 zi sau chiar câteva ore. Putem spăla cristalul în apă curentă, îl putem încărca la lumina soarelui și în final este foarte bine să îl încărcăm cu propria noastră energie pozitivă, cu aspirațiile noastre benefice de echilibrare, armonizare, vindecare, regenerare, dezvoltare a clarității mentale, etc.

Mentalizarea intensă a scopului benefic urmărit este cheia eficienței terapeutice. E bine să ne reprezentăm propria ființă în postura respectivă: sănătoasă, iubitoare, împlinită, relaxată, calmă, curajoasă, fericită, triumfătoare, prosperă. Cel mai bine este să vizualizăm scopul benefic pe care îl urmărim, și nu o metodă anume de atingere a acestuia – Dumnezeu va ști cum să ni-l ofere.

 

terapia cu cristaleCristaloterapia nu are contraindicații și nu dă efecte adverse
Cristalele pot fi purtate permanent cu noi, într-o punguță, sub formă de bijuterii, sau aplicate direct pe piele cu ajutorul unei benzi adezive. Putem bea apă în care au fost ținute cristale sau putem face baie în apa în care au fost puse asemenea pietre protectoare.

Cu un cristal de cuarţ lăsat într-un vas putem purifica apa potabilă. Este foarte bine să punem un cristal bine ales în recipientul în care păstrăm amestecul de plante pe care-l folosim pentru a trata o anumită afecțiune, sau putem păstra amestecul de plante într-un recipient confecționat din acel cristal. Aceasta accentuează efectul terapeutic al plantelor de leac.

Este eficientă plasarea cristalului la nivelul anumitor zone: centri de forță, zone suferinde, zone de blocaj energetic.  Purtarea permanentă a cristalelor asupra trupului, sub formă de bijuterie sau talisman, și conștientizarea energiei lor specifice ne va aduce o stare de bine pe toate planurile. Cristalele pot fi folosite ca obiecte cu care putem face masaj și reflexoterapie, apăsându-le ușor pe zonele dureroase. Pentru aceasta e necesar să utilizăm pietre șlefuite pentru a nu produce leziuni la nivelul pielii.

Cristalele au efecte benefice nu doar pentru sănătate, acestea putând fi folosite și pentru a modifica structura energetică a unei camere. Așezarea cristalelor în apropierea spațiului de lucru vitalizează, iar lângă pat, induce stări de calm și somn regenerant. În camera de lucru sau la birou se pot folosi cristale, pe care le putem amplasa în apropierea surselor de radiații electromagnetice: calculatoare, monitoare, diverse aparate electronice. Aceste radiații subtile sunt absorbite cu ușurință. Putem plasa pe biroul la care vom discuta cu partenerii de afaceri, cristale de flori de mină sau geode. Vor induce o stare de calm, vor facilita comunicarea armonioasă și vor crea o ambianță elevată, fiind totodată un decor minunat.

Pentru protecţie şi energizare putem amplasa cristale în cameră, în cele 4 colţuri ale locuinţei, pe laturi şi două cristale (unul cu vârful în sus, unul cu vârful în jos) în centrul tavanului, prinse pe lustră. Cristalele, clusterele, geodele, sferele din cristal aşezate în casă  reprezintă o oază de energie pură, sănătate şi armonie, care ajută la îndepărtarea energiilor negative din acel spaţiu, mărind protecţia împotriva atacurilor psihice şi randamentul intelectual. Rezultatele sunt extraordinare și se simt în scurt timp. Le vom percepe ca pe o binefacere.

Cristaloterapia nu este un „leac minune”; ea are rolul de a ajuta organismul să se vindece singur, oferindu-i o „cale de urmat”. 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn