Apropiați-vă de natură: cum să utilizați mai mult plantele medicinale

 

Apropiați-vă de natură: cum să utilizați mai mult plantele medicinalePlantele vindecătoare sunt folosite din cele mai vechi timpuri
Înainte să existe medicina modernă și varietatea de medicamente sintetice, existau plantele, iar civilizațiile străvechi știau cum să le folosească în mod strategic pentru a trata bolile obișnuite și inclusiv bolile cel mai grave sau chiar mortale.

Un vechi papirus egiptean din Ebers, datând aproximativ din anul 1550 î.C. și având în jur de 100 de pagini, conține 700 de plante medicinale și detalii valoroase asupra folosirii acestora. De asemenea, tratatele hipocratice grecești din secolul XVI î.C. detaliază folosirea plantelor de leac medicinale.

La sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900, în orice farmacie se găseau la vânzare sute de extracte naturale din plante. Mai mult de 90% din populația din acele vremuri știa cum să folosească plantele medicinale care creșteau în grădinile lor pentru a trata bolile și rănile obișnuite și trebuiau să cunoască toate acestea deoarece plantele erau pe atunci singurele „medicamente” disponibile.

Organizația Mondială a Sănătății (WHO este sigla sa în engleză) estimează că aproximativ 80% din populația lumii încă mai folosește remedii naturale tradiționale, printre care se numără folosirea plantelor medicinale, ca instrument principal pentru îngrijirea sănătății. De exemplu, majoritatea medicamentelor de sinteză noi (70%) prezente în Statele Unite sunt derivate din produse naturale, în principal din plante.

Plantele medicinale pot ajuta enorm menținerea unei stări optime de sănătate, pornind de la un nivel de bază, așa cum o poate face și o alimentație corectă.

 

Reîntoarceți-vă la natură
Dacă doriți să vă reîntoarceți la natură și la puterea sa vindecătoare, iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora vă puteți bucura de beneficiile plantelor medicinale:

1. Învățați să identificați trei plante medicinale pe care nu le cunoașteți și care cresc în regiunea în care locuiți și învățați cum să le utilizați pentru efectele lor vindecătoare.

2. Cultivați cel puțin una dintre aceste plante în grădină sau într-o jardinieră pe balcon și folosiți-o cât mai des.

3. Preparați în casă tincturi, siropuri și unguente din plante pentru a le folosi la nevoie.

4. Cultivați și uscați mentă, mușețel, rozmarin, lavandă, melisă, gălbenele și urzici sau orice altă plantă de leac care crește în zona în care locuiți.

5. Identificați o abilitate curativă pe care v-ar place să o aveți și căutați o modalitate de a o dezvolta, de exemplu urmând cursuri de medicină naturistă, de ayurveda sau de aromoterapie.

6. Faceți și țineți la îndemână o trusă de prim ajutor care să conțină remedii din plante medicinale.

7. Învățați cum puteți să vindecați cu ajutorul plantelor medicinale care se află în zona în care locuiți, o problemă de sănătate proprie sau a unei persoane apropiate.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn