Health:
Latest contents
-
MEDITAȚIA ÎN PAȘI SIMPLI
-
Relaxarea - un suflu al echilibrului în trepidațiile vieții
-
10 motive pentru a ne reconecta cu natura
-
8 effective behaviors to combat stress
-
Exerciții simple de eliminare a stresului
-
Rolul alimentaţiei în combaterea stresului
-
Răsfăț pentru suflet
-
Cum să fii calmă şi plină de energie în condiţii de stres
-
Arta masajului
-
Cel mai bun moment pentru relaxare este acum
-
Techniques for expansion in the present moment
Parteneri
Rolul alimentaţiei în combaterea stresului
Alimentația ne influențează starea generală
Puţini oameni cunosc faptul că stresul care apare în organismul nostru nu se datorează doar evenimentelor exterioare sau greşelilor noastre atitudinale, ci şi alimentaţiei, lichidelor pe care le consumăm, medicamentelor pe care le utilizăm şi aerului pe care îl respirăm.
Există oameni de ştiinţă care au studiat impactul pe care alimentaţia îl are asupra organismului nostru până la cel mai profund nivel, şi anume nivelul genetic. În momentul de faţă ştiinţa care va oferi viitorul adevăratei medicini, medicina de prevenţie a bolilor şi a abordării integrative a sănătăţii umane, este genetica.
Geneticienii au demonstrat faptul că ceea ce consumăm ca hrană, lichide sau substanţe chimice au efecte asupra modului în care genele noastre se exprimă (expresiei genetice). Această expresie genetică influenţează funcţiile organismului nostru, imunitatea de care dispunem, capacitatea de regenerare.
În momentul în care organismul este tânăr şi bine hrănit această expresie genetică este normală. În timp, cu cât hrana noastră se deteriorează şi începem să consumăm şi medicamente, expresia genetică se modifică şi în organismul nostru se creează un cerc vicios între intoxicare celulară şi scăderea nivelului energetic. Aici apare ceea ce numim stres în organism.
V-aţi gândit vreodată că aceasta este cauza stării de oboseală pe care începeţi să o resimţiţi odată cu trecerea timpului, cauza scăderii rezistenţei la efort, cauza apariţiei firelor de păr alb, a deteriorării funcţiilor organice şi a apariţiei ridurilor, cercănelelor etc?
Genetica şi epigenetica sunt ştiinţe care au încercat să găsească soluţii pentru aceste probleme şi au descoperit două acțiuni importante care trebuie făcute: detoxifierea celulară şi nutriţia celulară corespunzătoare. În momentul de faţă există un instrument care poate măsura nivelul nutriţiei celulare (chiar şi la noi în ţară) şi care ne poate arăta dacă hrana pe care o consumăm ne aduce aportul necesar de vitamine, minerale şi oligoelemente sau dacă avem nevoie de suplimente nutritive pentru a acoperi deficitul. De asemenea există un instrument care poate vizualiza expresia genelor noastre.
Ataşez acestui articol un documentar realizat de Discovery Science unde veţi putea viziona un interviu luat câtorva cercetători în domeniu şi soluţiile la care ei au ajuns.
http://www.youtube.com/watch?v=bP33qsVNT-k
Alegeți o alimentație sănătoasă
Ideea generală despre o alimentaţie sănătoasă este aceea de a consuma cât mai multe fructe şi legume în stare naturală, seminţe, de a bea suficientă apă, iar dacă vrem sucuri să le consumăm doar pe cele proaspăt stoarse din fructe sau sucuri terapeutice. De asemenea, ca urmare a scăderii calităţii nutritive a acestor alimente indicate, la ora actuală apare ca o necesitate suplimentarea nutritivă. Aici atrag atenţia să alegeţi suplimente naturale şi înainte de aceasta este bine să vă consultaţi cu o persoană de specialitate şi să evaluaţi care este nivelul nutriţiei dumneavoastră celulare pentru că aşa cum medicamentele se iau cu prescripţie şi suplimentele se administrează după o anumită ştiinţă.
Este important să fim conştienţi că cele mai multe carenţe nutriţionale nu apar în analizele medicale, decât atunci când a apărut patologia. La fel de important este faptul de a conştientiza că bolile de carenţă care la ora actuală constituie principalele cauze de deces în România (boli cardio-vasculare, cancer, boli metabolice) pot fi prevenite printr-o monitorizare atentă a nutriţiei. De aceea, un gram de prevenţie valorează cât o tonă de tratament.