IUBITUL TANTRIC – partea 1

iubitul tantricVă oferim începând cu această primă parte o serie de articole care se adresează în special bărbaților care vor să iubească Femeia, să o facă fericită, și să se transforme în cea mai bună versiune a lor înșiși în acest proces. 

Rândurile care urmează ar putea fi o provocare și pentru  femeile care îsi doresc mai mult de la soțul sau iubitul lor, de la viața lor erotică, afectivă și spirituală, de a găsi în aceste articole inspirații și revelații!

Societatea modernă a impus și impune ca model femeia independentă, masculinizată, în detrimentul bărbaților care sunt din ce în ce mai efeminați. Acest fapt a dus și duce la multiple frustrări în plan afectiv și erotic de ambele părți. Este necesară din ce în ce mai acut o regăsire a aspectelor profunde ale polarității atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Erosul este banalizat, vulgarizat, redus fie la funcția sa reproductivă, fie la plăcerea scurtă, instinctuală, pe care o experimentează marea majoritate a oamenilor.

Dar există și cei care realizează importanța erosului spiritualizat, puterea și necesitatea sa în transformarea ființei umane, iar Jaques Ferber, autorul cărții Iubitul tantric, publicată în limba română la Editura Venusiana, este unul dintre ei.

Jaques Ferber a fost inițiat în practicile tantrice, care au rezonat enorm în el și l-au ajutat sã se transforme profund. El a scris aceastã carte gândindu-se la frații săi bãrbați, pentru a le oferi tot ceea ce i-ar fi plãcut sã cunoască mai devreme, tot ceea ce a cãutat cu disperare înainte de a întâlni această cale. A pus în cartea pe care a scris-o toate experiențele și toate cunoștințele sale, toatã inima sa. 

iubitul tantricIubitul tantric este o carte ce se adreseazã tuturor acelora care considerã cã sexualitatea poate fi o cale regalã de uniune cu Iubitul/Iubita, o cale de întâlnire, de descoperire, de iubire și de realizare de sine.

Cartea este în același timp o mãrturie, mãrturia unui bãrbat ce s-a deschis fațã de amorul sacru și, în același timp, o descriere a atitudinilor interioare ce trebuie dezvoltate pentru a deveni un amant tantric, acel om în carne și oase, bine ancorat în polaritatea sa, aflat în relație de iubire cu femeia.

Femeile care vor citi aceastã lucrare vor învãța multe despre sentimentele bãrbaților, despre vulnerabilitatea, despre forța și despre îndoielile lor. Aceastã prețioasã mãrturie a unui bãrbat care își deschide sufletul este o adevãratã comoarã pentru o femeie în care se poate trezi astfel speranța de a întâlni un bãrbat tantric, împreunã cu care sã împãrtãșeascã deliciile feminitãții. Femeile vor descoperi cât de important este rolul lor de inițiatoare. Și de-a lungul acestor pagini vor simți, de asemenea, cã bãrbatul tantric le poate iniția și el într-un alt fel de act amoros.

 

iubitul tantricAmorul – între tantric si profan

Pe scurt, diferența este ca de la cer la pământ.

Pentru a vã face o imagine, putem spune cã amorul tantric este precum o cinã într-un restaurant de trei stele, pe când amorul obișnuit este precum cea la un fast-food. În ambele cazuri mâncãm pe sãturate, am putea spune, dar în același timp sunt douã experiențe cu totul și cu totul diferite. 

Poate cã din punct de vedere erotic, n-ați mâncat toatã viața decât la fast-food, fãrã a fi degustat adevãrata bucãtãrie. Bucurați-vã însă, totul se poate transforma. Dacã în mod complet aleatoriu ați deschis ușa unui mare restaurant de câteva ori în viațã, dar fãrã a-i cunoaște adresa și fãrã a fi capabili sã reveniți, adicã dacã ați gustat din magia amorului spiritual, aceastã carte vã va desena harta, adică vă va ajuta sã ajungeți în acea stare de spirit necesarã pentru a redescoperi în mod conștient magia acestui eros de cinci stele. În plus, spre deosebire de gastronomie, marele restaurant, adicã amorul tantric, nu costã mai mult decât o gustare rapidã, deoarece totul se aflã deja în interiorul nostru!

 

Cine poate deveni Iubit tantric?

Datoritã presiunii biologice și sociale care îl împinge pe bãrbat sã caute rapid propria satisfacție sau pe cea a iubitei, acesta nu este bine pregãtit în domeniul erosului. Va trebui sã învețe câteva tehnici, dar mai ales sã se debaraseze de un ansamblu de obiceiuri mentale, de automatisme nãscute dintr-o condiționare inconștientã.

Deși toți bãrbații pot deveni iubiți tantrici, deoarece este vorba despre calitãți ce sunt înscrise în adâncurile fiecãruia dintre noi, este necesar totuși un pic de antrenament și de practicã, la fel ca în cazul cântatului la un instrument sau practicãrii unui anumit sport.

Dar dincolo de tehnicile pe care le vom prezenta și care au ca scop să ajute bărbatul obișnuit să devină mai mult decît atît, Iubitul tantric este în primul rând Iubitul, adicã bãrbatul îndrãgostit, plin de dorințã ce se aflã în relație cu iubita lui. Iubitul este, prin urmare, bãrbatul care iubește femeia cu tot ce are ea mai prețios, care este plin de pasiune în relația cu cea pe care o dorește și pe care o împlinește, care este total prezent și care acoperã cu iubire dãruirea ei de sine, cea care îi oferã partea sa cea mai sensibilã și mai sacrã. Iubitul înseamnã de asemenea plãcere, plãcerea sãrbãtorii simțurilor, puterea virilitãții pe care o simțim în lingam, iar aceastã plãcere se exprimã în întâlnirea lui cu femeia.

 

iubitul tantricIubitul tantric e în orice bărbat!

Dar cum putem deveni „iubitul tantric”? Este vorba mai înainte de toate de o atitudine interioarã, ce are la bazã douã principii: puterea și relația, a cãror sintezã înseamnã prezența. Aceste principii se materializeazã sub forma a douã procese: pe de o parte, cel al recuperãrii propriei sale forțe virile de care e posibil sã nu fim conștienți și, pe de altã parte, deschiderea cãtre feminin, cãtre relație, cãtre a asculta, cãtre deschiderea inimii și cãtre abandon. Prin urmare, este vorba despre combinarea forței virile, a puterii masculine, care este cea a curajului, a vitalitãții, a îndrãznelii, cu ascultarea, deschiderea inimii, sensibilitatea fațã de femeie. 

Este un mariaj între yang (principiul masculin) și yin (principiul feminin), în care noțiunea de „prezențã” poate reprezenta cel mai bine sinteza lor. 

 

Un bãrbat este prezent alãturi de iubita sa în momentul în care este conectat simultan la puterea lui interioarã și la o stare de ascultare, conștient fiind totodatã și de virilitatea sa, respectând în același timp ritmul iubitei și fiind conectat și cu inima sa. Din momentul în care alchimia se produce, femeia se abandoneazã propriei feminitãți, care înseamnã deschidere și receptivitate. Ea face bãrbatul și mai bãrbat, iar bãrbatul, pãtrunzând-o cu iubirea sa, o face sã fie și mai femeie. Ei abandoneazã treptat obiceiurile egoului și ale individualitãții lor, pentru a îmbrãca haina arhetipurilor masculine și feminine, Shiva și Shakti din mitologia tantricã.

 

-va urma-

 

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn