Secretele dezvăluite ale afrodisiacelor (II)

secretele dezvaluite ale afrodisiacelorAlimentele afrodiziace
Este foarte important să fim atente şi la alimentaţia noastră, urmărind să integrăm zi de zi alimente afrodisiace:
• Fructe: caise, mango, papaia, pepene galben, fragi, zmeură, gutui, mere, rodii, banane, căpșuni, struguri.
• Legume: brocoli, ţelină, conopidă, varză, ceapă, păstârnac, porumb, usturoi, fasole verde, ciuperci, avocado.
• Alte alimente: gălbenuş de ou, nuci, seminţe de floarea soarelui, susan, alune, uleiurile presate la rece, brânza Camembert, brânza de Brie, lapte de capră, kefir, iaurt, cereale (grâu, orez, ovăz, secară, porumb).


Produse apicole ce au efect afrodisiac:
Mierea. În mitologie este considerată ca fiind un dar ceresc şi majoritatea popoarelor o privesc ca fiind un elixir al dragostei. Este cunoscută ca remediu afrodiziac şi mijloc de creştere al potenţei, tonic psihic şi mental. Are efect revigorant, este foarte hrănitoare şi determină creşterea cantitativă a secreţiilor glandelor sexuale.
Păstura: este foarte bună în special pentru bărbaţi, mărindu-le potenţa. Ajută la refacerea şi stimularea celulelor nervoase, are efect în revigorarea organismului, datorită efectului excepţional asupra celulelor hepatice.
secretele dezvaluite ale afrodisiacelorPolenul: conţine hormoni naturali care stimulează şi hrănesc sistemul reproducător, având un impact direct asupra vieţii sexuale. Este unul dintre cele mai complete alimente din lume, are 185 de ingrediente, printre care 22 de aminoacizi şi 27 de minerale (aproape toate mineralele cunoscute). Poate rezolva problemele femeilor care suferă de frigiditate, de absenţa sensibilităţii la nivelul sânilor, vaginului şi de dificultatea în atingerea orgasmului. Polenul poate fi de asemenea o soluţie pentru bărbaţii care suferă de impotenţă sau de ejaculare precoce.
Lăptişorul de matcă: creşte libidoul şi stimulează producerea de spermă. Este deseori menţionat ca remediu în caz de sterilitate, impotenţă sau frigiditate.


Afrodisiacele olfactive
Un rol important în apariţia dorinţei sexuale îl joacă mirosul. Libidoul se află în corelaţie subtilă cu simţul olfactiv. Mai ales când faci dragoste, poţi să ai ochii închi şi/sau să nu auzi nimic şi totuşi să simţi parfumul pielii fiinţei iubite.

De aceea nu este surprinzător că, în toate timpurile, şi pretutindeni, oamenii s-au preocupat foarte mult de mirosurile plăcute. Au preparat astfel diverse uleiuri şi parfumuri şi au folosit plante aromatice cu efecte puternic erotizante.

Unul dintre tratatele tantrice, Pithamala-Mahatantra, are un capitol întreg dedicat parfumurilor pentru o intensă plăcere în uniunea amoroasă. Printre acestea amintim: ambră, iasomie, mosc, floare de portocal, paciuli, santal.

Paciuli. În India, femeile se parfumau cu esenţă de paciuli pe gât şi pe sâni, pentru a trezi dorinţa şi pasiunea în inima iubiţilor lor. Este un ulei deosebit care are proprietatea de a-şi modifica mirosul în timp. Ca efect terapeutic amintim: stimulent nervos foarte puternic, bactericid moderat, astringent, antiinflamator, bun hemostatic. Indicat în stări de anxietate şi depresie, conferă luciditate şi detaşare.

Portocal. Uleiul volatil cunoscut sub numele de neroli se extrage din florile de portocal amar. Este una dintre cele mai fine esenţe, are un miros dulce, unic. Este un remediu antidepresiv prin excelenţă, calmează inima şi mintea, este valoros pentru stări de şoc sau afecţiuni cauzate de frică. Ca remediu afrodisiac este foarte eficient, mai ales folosit pentru masaj, aroma sa dulce având un efect profund relaxant.

Trandafir. Obţinută din florile speciei Rosa centrifolia, poate fi numită pe bună dreptate regina aromelor. Există ceva feminin şi profund senzual în aroma trandafirului. Este un afrodisiac cunoscut.  Se spune că îmbogăţeşte sperma şi se foloseşte cu succes în cazuri de impotenţă şi frigiditate. Fiind sub influenţa planetei Venus, este un emenagog blând, şi curăță uterul de impurităţi. Are acţiune calmantă asupra sistemului nervos, elimină insomnia, indicat în foarte multe afecțiuni ce ţin de sfera genitală (afecţiuni uterine, frigiditate, impotenţă, leucoree, menoragie, hemoragii etc.).

Ylang –Ylang. Numele plantei din care se extrage acest ulei înseamnă în traducere floarea-florilor. Are un miros dulce, voluptos şi exotic. Are acţiune euforică, sedativă, hipotensivă, calmează mânia care este generată de frustrare. Este un excelent afrodisiac şi poate fi folosit in tratamentul impotenţei sau al frigidităţii.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn