Women that inspire us

 

femeia

 

 

“...The woman is the key of nature... All the secrets are condensed in her and when the soul of a woman is opened to you, so is the meaning of the world... “ (Camil Petrescu)

 

Some women emanate so powerfully the beauty of their soul that their presence cannot be ignored. Such women inspire us. They make us think that it is possible to accomplish the manifestation of femininity or at least some of its facets. They make us want to be better, more aware of ourselves. They make us believe in our talents and to put them in the spotlight.

 

 

Irina Tweedie - sufita occidentală

Calea sufită hindusă urmată de ea, despre care se știe foarte puțin în Occident, are ca specific abandonul complet al voinței aspirantului în fața iubirii și al ajutorului Ghidului spiritual, care se angajează să-i ofere în schimb Grația sa eliberatoare. 

Read more...

Lalla, „nebuna” sfântă a lui Dumnezeu

Lalla este amintită şi în tratatele despre istoria Caşmirului, care menţionează că s-a născut în satul Sempore, în casa unui pandit. Copilăria i-a fost marcată de viziuni spirituale, în urma cărora rămânea ore în şir în meditaţie şi contemplare.

Read more...

Helena Petrovna Blavatsky, vizionară şi iniţiată

Se naşte la 12 august 1831, în Rusia. Tatăl său, de origine germană, este colonel în armata ţaristă, iar mama sa, scriitoare de nuvele sub pseudonim, este înrudită cu familia imperială a Rusiei. Îndrăgeşte lectura încă de mică şi citeşte multe despre ocultism.

Read more...

Alexandra David-Neel - peste un secol de aventură

La vârsta de peste o sută de ani, puţin înainte a muri, Alexandra David-Neel cerea să i se reînnoiască paşaportul... Numai un geniu poate avea un asemenea dinamism şi o astfel de efervescenţă creatoare!

Read more...

„Mama” – discipola lui Aurobindo, mamă a tuturor

Descoperă Bhagavad Gita şi se îndrăgosteşte iremediabil de Krishna. Începe să-i apară în vis o imagine a unei figuri masculine asiatice. Ea crede că este zeul, dar peste câţiva ani se dovedeşte a fi chiar ghidul ei spiritual, Sri Aurobindo.

Read more...

Lilian Silburn, misterioasa cunoscătoare a învăţăturilor secrete

Şivaismul din Caşmir n-ar fi ajuns atât de uşor la îndemâna noastră fără traducerile inegalabilei Lilian Silburn, o franţuzoaică a cărei prezenţă în lume rămâne de o discreţie aproape frustrantă.

Read more...

principesa ileana

Principesa Ileana a României - o femeie specială cu credință în Dumnezeu

Se spune că nu poţi să apreciezi cât de fericit a fost un om până când nu ajunge la sfârşitul vieţii sale...

Read more...

Martha Louise - prinţesa care vorbeşte cu îngerii

Prinţesa Martha Louise este fiica cea mai mică a regelui Harald al Norvegiei şi a reginei Sonja. Încă de când era copil, a descoperit că poate citi gândurile şi simţi stările oamenilor şi a început să intre în contact cu entităţile angelice.

Read more...

lizica codreanu

Lizica Codreanu - dansatoare, practicantă yoga și terapeut

Chiar dacă nu este atât de celebră ca alte dansatoare, Lizica Codreanu este un model de spontaneitate și libertate de exprimare prin artă.

Read more...

Maica Tereza din Calcuta

Maica Tereza din Calcuta - un exemplu de compasiune și dăruire pentru semeni

Maica Tereza a marcat profund și binefăcător viața foarte multor oameni. A inspirat iubire, bunătate, compasiune, fraternitate, putere de sacrificiu.

Read more...