Lilian Silburn, misterioasa cunoscătoare a învăţăturilor secrete

 

Lilian Silburn, misterioasa cunoscătoare a învăţăturilor secreteŞivaismul din Caşmir n-ar fi ajuns atât de uşor la îndemâna noastră fără traducerile inegalabilei Lilian Silburn, o franţuzoaică a cărei prezenţă în lume rămâne de o discreţie aproape frustrantă. Nu se ştie mai nimic despre viaţa ei personală, dar opera sa dovedeşte că era un geniu.

A tradus şi comentat imnurile lui Abhinavagupta, a tradus „Vijnana Bhairava Tantra” şi a scris o lucrare de referinţă despre energia Kundalini. Teza ei de doctorat, susţinută în 1948, se numeşte „Instantaneu şi cauză. Discontinuitatea gândirii filosofice în India”, şi este o incursiune plină de bun-simţ în Vede, Brahmane, Upanişade şi budism. În toate scrierile sale dovedeşte că nu este doar o erudită – de multe ori vorbeşte din propria experienţă.

Se pare că ghidul ei spiritual a fost un anume Radhamohan Adhauliya, care nu era câtuşi de puţin şivait, ci sufit. Ea era hindusă şi cu toate acestea a primit învăţătura de la acest ghid spiritual foarte ortodox în ramura sa.

Modul în care ea a integrat cele două tradiţii, la care s-a adăugat şi influenţa şivaită, continuă şi în prezent prin aspiranții spirituali pe care i-a coordonat până în anul 1993, când a părăsit planul fizic.

A condus mulţi ani Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Paris. De-a lungul timpului, a devenit recunoscută în Occident ca cea mai mare autoritate în materie de şivaism caşmirian, domeniu în care a publicat nenumărate studii şi articole.

Cartea ei cea mai importantă, „Kundalini, energia din adâncuri”, poate fi preluată gratuit de pe internet. Nu există referinţe despre autoare, există în schimb multe pasaje din experienţa ei. Este o carte care îţi poate transforma viaţa.

Dacă iei în considerare că Lilian Silburn este cea care a scos la lumină pentru Occident una dintre cele mai înalte tradiţii spirituale ale planetei, care este şivaismul din Caşmir, poţi fi convins că a fost o femeie genială.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn