Spiritualitate

spiritualitate


Omul este ceea ce gândeşte, deci gândiţi-vă la Suprem.
Vedanta

Efervescenţa şi bucuria sufletului feminin provin din trăirea farmecului și a magiei personale. Fie că străluceşte cu exuberanţă, fie că este discretă, feminitatea elevată reprezintă în esenţă un amestec de iubire, adevăr, bine şi armonie. Componenta superioară a sufletului feminin este atrasă misterios de perfecţiune. Fii și tu una dintre femeile care știu să mențină vie chemarea sufletului către desăvârşire.

 

 

 

Ansamblul sculptural de la Târgu Jiu – un spaţiu al meditaţiei


Inspiraţia lui Brâncuşi a fost în primul rând una spirituală: „Contemplaţi lucrările mele până le vedeţi. Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut.”

Citeşte mai departe...

Constantin Brâncuşi a practicat yoga

Mai presus însă de propriile sale mărturisiri, în ceea ce priveşte practica Yoga stă mărturie însăşi opera sa. Cunoştinţele esoterice, cum ar fi folosirea proporţiei numărului de aur, sintetizate în creaţiile sale geniale, demonstrează fără echivoc faptul că Brâncuşi a fost un iniţiat.

Citeşte mai departe...

undele celebrale

Putem controla undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Prin ghidarea modului în care cineva gândeşte se poate modifica structura ţesutului cerebral, ca mod de interconectare a celulelor...

Citeşte mai departe...

semnificatii ale iubirii

Semnificaţii ale  Iubirii

Din punct de vedere esoteric,  Iubirea profundă semnifică tendinţa globală a fiinţei, de a se împlini, de a deveni completă, de a se uni cu totalitatea, de A FI UNA cu TOTUL.

Citeşte mai departe...

sincronicitate

Sincronicităţile, elemente esenţiale ale Jocului Divin al Vieţii (II)

Din punct de vedere probabilistic este evident pentru oricine că şansa ca aceste evenimente să se producă din pură întâmplare este infimă.

Citeşte mai departe...

sincronicitate

Sincronicităţile, elemente esenţiale ale Jocului Divin al Vieţii (I)

Dincolo de a fi nişte banale întâmplări spectaculoase sau coincidenţe stranii, sincronicităţile  capătă o semnificaţie tot mai importantă odată cu progresele cunoaşterii moderne...

Citeşte mai departe...

spiritualitate

Apariţia vieţii – act creator sau întâmplare ?

Iată că odată cu noile rezultate ştiinţifice care apar, se ajunge gradat la concluzia că aceşti paşi ai apariţiei vieţii pe Pământ, cât şi dezvoltarea ulterioară a speciilor,  nu s-au produs din întâmplare, ci au avut un sens foarte precis determinat.

Citeşte mai departe...

umor

Spiritualitatea și umorul

Există o importantă legătură între latura spirituală a unui om şi dispoziția sa de a râde, pentru că am putea spune că ambele reflectă într-un anumit sens capacitatea acestuia de a fi fericit.

Citeşte mai departe...

ingeri

Noi și îngerii

V-ați surprins făcând lucrul potrivit la momentul potrivit? Ați spus unui prieten aflat în suferință cuvintele cele mai inspirate și mai potrivite? Ați avut sentimentul câteodată că sunteți protejați și nimic rău nu vi se poate petrece?

Citeşte mai departe...

practica spirituala, iertare

Practica spirituală a Iertării (II)

Iertarea veritabilă nu se reduce la o simplă înțelegere teoretică a ideii, ci ea presupune grade foarte profunde  de trăire a relației cu Lumea și cu Divinitatea. 

Citeşte mai departe...