Nativa zodiei Rac (22 iunie-22 iulie)

nativa zodiei racCuvinte cheie: domesticitate, sensibilitate, tenacitate
Semn de Apă: feminin, fecund, mut, mobil, ascuns
Planetă guvernatoare: Luna
Simbolizează: elementul acvatic, maternitatea, căldura umedă, familia şi casa, generarea şi procreerea, căminul copilăriei, părinţii, vârsta adultă, fluctuaţia, vara
Culorile specifice: nuanţele pastelate, crem, alb, argintiu
Pietrele preţioase: piatra Lunii, perlele, peridotul
Metalul: argint
Fraza cheie: „Eu (re)simt”
Calităţi: interiorizare, mişcare, emoţie; sensibilitate şi sentimentalism; atracţie pentru viaţa de familie şi de grup; caracter receptiv, senzitiv, simpatii materne; economie, receptivitate, memorie, tenacitate; puternic influenţat de anturaj; imaginaţie fertilă; căutarea unei ambianţe calde, plăcute, elevate
Trebuie să dezvolte: încrederea în sine şi echilibrul emoţional
Trebuie să evite: toanele, atitudinea arţăgoasă, supraalimentaţia

Jucăuşă, drăgăstoasă şi plină de imaginaţie
Racul este un semn lunar; el semnifică interiorizarea, sensibilitatea, timiditatea şi tenacitatea. Femeia Rac este stăpâna unui univers acvatic ce cuprinde apele calme şi profunde ale izvorului sursă, precum şi o lume a valorilor de conţinut, în legătură cu tot ceea ce adăposteşte, conservă, hrăneşte, protejează şi încălzeşte – mai precis cu principiul matricial şi hrănitor.

În concertul zodiacal, partitura Racului înseamnă simpla tăcere, murmurul dulce în lumina lunii sau cântecul visător în amurg. În timpul sezonului ploios este nostalgică şi romantică. Când soarele apare din nou dintre nori, ne învăluie în râsete şi ne emoţionează cu tandreţea ei. Ea este uneori zburdalnică, alteori nostalgică şi plină de imaginaţie.

Este timidă şi dulce în cea mai mare parte a timpului, dar numai în anumite condiţii se trezesc talentele ei ascunse. În astfel de condiţii magice femeia Rac se transformă. Doamna distantă şi rezervată pe care o ştim sau pe care am observat-o fiindcă râdea mereu şi flirta, devine brusc o nimfă, care ne poate purta dincolo de limitele imaginaţiei noastre. Sub vraja dragostei, ea poate scrie poezii, compune muzică sau rupe vălul unor mistere filozofice cu care înţelepţii şi-au bătut capul secole de-a rândul.

Femeia Rac preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna. Rareori ia iniţiativa în mod deschis, aşa că trebuie ca ceilalţi să facă prima mişcare. Există două tipuri diferite de femei Rac îndrăgostite. Prima este blândă, feminină, timidă, dulce şi pudică. A doua este mai complexă, ea foloseşte arta flirtului, a seducţiei și jocurile excitante.

Îşi dezvoltă sensibilitatea sufletească încă din copilărie, urmând modelul mamei, împletind-o cu lumea sa de subiectivitate, de amintiri, de vise, de romantism, de fantezie, de lirism.

Este uşor nesigură. Chiar dacă are o siluetă de manechin, un chip ca al Elenei din Troia şi o minte ca a lui Aristotel, tot se simte uşor stânjenită. Este în plus imprevizibilă. Această caracteristică o face misterioasă şi fascinantă.

Îşi doreşte să fie protejată şi răsfăţată
O dorinţă majoră a femeii Rac este să fie iubită. Pentru un bărbat viril, această dorinţă este uşor de împlinit. Dacă îi dovedeşte cât de mult o adoră, cât mai des, ea apreciază aceasta și primește cu încântare iubirea lui.

O calitate majoră a ei este loialitatea. Există bărbaţi care tânjesc după o asemenea loialitate. Odată dragostea ei câştigată, ei nu vor mai tânji niciodată după afecţiune. Râsul ei jucăuş le poate umple viaţa de plăcere, iar umorul ei frust şi sănătos este foarte agreabil, lipsit de sarcasm sau ipocrizie.

zodia racFemeia Rac iubeşte, respectă, ascultă şi, uneori, cicăleşte cu sincer devotament. Ea îşi păstrează cele mai profunde emoţii pentru persoanele cele mai apropiate. Sentimentele ei sunt delicate, dându-i un aer vulnerabil, fermecător.

În adâncul sufletului ei îşi doreşte să fie răsfăţată, alintată. De fapt, cere foarte puţin pentru cât dăruieşte. Această fetiţă care se cuibăreşte în braţele puternice ale bărbaţilor pentru a o proteja de lumea rece, este perfect capabilă să se descurce și singură. Iar sacrificiile de care este capabilă o femeie lunară pentru cei dragi nu au limite. Curajul pe care este în stare să şi-l adune, se manifestă ca din senin, strălucitor ca soarele, atunci când cei dragi au nevoie ca ea să fie puternică pentru a-i sprijini. În acele momente ea aminteşte mai degrabă de o stâncă decât de o fragilă rază de lună.

Loialitatea şi devotamentul femeii din această zodie o fac să fie de neclintit, însă totul sub o înfăţişare blândă.

Pentru copiii ei este un monument de stabilitate şi refugiu şi îi ajută să-şi găsească drumul în viaţă, cu sensibilitate şi înţelegere. Contează pe ea, iar căldura iubirii ei le transformă căminul într-un palat plin de lumină şi bogăţii, chiar dacă ar trăi într-o căsuţă modestă.

Racul este semnul maternităţii. O femeie Rac fără copii îşi revarsă afecţiunea maternă asupra prietenilor, iar aceştia sunt foarte norocoşi. Oricât de departe ar fi cei dragi, ei sunt mereu prezenţi în adâncul sufletului ei.

Odată captivat de farmecul ei liniştitor, de ochii ei cu străluciri lunare, de tandreţea cu care se interesează sincer cum te simţi şi ce mai faci, de sfaturile ei de bun simţ şi umorul ei, te vei întreba: "O fi, de fapt, oare, o creatură lunară sosită dintr-o lume a misterelor, sau o adorabilă copilă jucăuşă, plină de viaţă?". Dar răspunsul nu va mai părea important.

Ştie să comunice dincolo de cuvinte
Tot ceea ce face şi simte este discret, încărcat de subtilitate, însă complex; pentru a străbate întregul evantai sentimental al acestei femei este nevoie neapărat de o hartă. Are o memorie de neşters, îi plac cărţile istorice, tablourile vechi, evenimentele din trecut – pe care ar vrea să le retrăiască pentru a-şi perfecţiona şi rafina sentimentele sau stările sufleteşti.

În general, femeia din zodia Racului are două dispoziţii sufleteşti principale: dulce, fermecătoare, afectuoasă; sau contemplativă, introvertită, solitară.

Felul ei de a iubi are de asemenea două caracteristici principale, unul este iubirea cu tentă maternă, care se revarsă constantă şi necondiţionată asupra celor care îi câştigă afecţiunea şi un altul, este caracterizat de subtilitate, frumuseţe, farmec, originalitate, neobişnuit, romantic şi aventuros.

Ea ştie să aştepte şi ţine să-i ocrotească pe cei dragi, dar îşi urmăreşte scopurile cu tenacitate, fără să emită pretenţii şi revendicări, presupunând că cei din jur îi înţeleg dorinţele, punctele vulnerabile, fără ca ea să trebuiască să le exprime direct; pentru că pentru ea legătura empatică, dincolo de cuvinte, contează mai mult decât logica. Prietenia sinceră contează cel mai mult pentru ea şi reflectă nevoia ei de încredere şi de implicare afectivă.

Magnetism, tandreţe copleşitoare, fantezie fără limite
Reacţionează şi prinde repede semnalele erotice, dar nu prea face primul pas. Trebuie încurajată subtil şi discret până ce fantezia i se eliberează de orice complex. Faţă de un bărbat înţelegător, afectuos şi tandru se deschide ca o floare sub razele soarelui. Este o iubită minunată, deoarece trăieşte intens plăcerea; odată eliberată de complexe face faţă oricărei exigenţe, răspunzând pasional în aşa fel încât măreşte considerabil potenţa bărbatului. Are o imaginaţie erotică remarcabilă, magnetism, inventivitate sexuală, putere de regenerare şi refacere uluitoare, de reîntinerire prin fuziuni amoroase armonioase şi plenare.

Își doreşte să fie admirată și complimentată, de aceea cuvintele frumoase sunt pentru ea la fel de incitante ca mângâierile. Odată eliberată de complexe, copleşeşte cu mângâieri, sărutări şi muşcături delicate dezvăluindu-și o latură aproape nebănuită: femeia efervescentă amoros, minunată, căreia îi place să mângâie şi să fie mângâiată.

Cel mai minunat mijloc de incitare la cele născute în această zodie este sărutul cu limba, stimul prin care pot ajunge până la orgasm.
Ce îi învaţă pe ceilalţi: iubirea este devotament.
Ce învaţă de la ceilalţi: iubirea este libertate.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn