Nativa zodiei Săgetator (22 noiembrie-21 decembrie)


 
Cuvinte cheie: aspiraţie, dragoste de libertate, explorare
Semn de Foc: mobil, echilibrant, neutru
sagetatorPlanetă guvernatoare: Jupiter şi Neptun (secundar)
Simbolizează: ţările străine, călătoriile lungi, aventurile, lucrurile neobişnuite şi incitante, copiii, jocurile şi întreprinderile riscante, comerţul la scară mare, viaţa în aer liber, exerciţiile fizice, dansul şi sporturile, cursele de cai, viteza, pariurile, şansa; filosofia, religia şi înaltele feţe bisericeşti, acţiunile legale; darul profeţiei.
Culorile specifice: albastru, purpuriu
Pietrele preţioase: turcoazul
Metalul: staniul
Propoziţia cheie: „Eu văd” (vizionarul)
Calităţi: exteriorizare, adaptabilitate, vitalitate, entuziasm, optimism, cunoaştere superioară, legalitate, religiozitate, filosofie aplicată, simţul umorului, înţelepciune, intuiţie, înzestrare profetică; independenţă, viaţă naturală, înclinaţie către călătorii şi exerciții fizice; îndrăzneală uluitoare, detaşare în faţa primejdiilor.
Posibile defecte: nelinişte fără obiect, dispersie, tendinţe rebele, imprudenţă, atracţia riscurilor fatale, a jocurilor de noroc; spirit de aventură nesăbuit, morală foarte elastică, predispoziţii către hoinăreală sau atracţie prea mare pentru străinătate şi exotism; tendinţă exagerată de „a nu pierde nici o şansă”.
Trebuie să dezvolte: autodisciplina şi perseverenţa.
Trebuie să evite:fumatul, şocurile nervoase, conducerea imprudentă a automobilului.


Vrea să exploreze și să experimenteze
Acest semn astrologic reprezintă o extraordinară capacitate de sublimare. Femeia din zodia Săgetătorului este frumoasă şi minunat împlinită trupește, iar viaţa ei înseamnă adesea o maximă deschidere faţă de Univers. Aspiră frenetic să se eleveze, să atingă o dimensiune superioară, sublimă şi misterioasă, pe care o caută într-o mişcare plină de avânt.

Femeia din zodia Săgetătorului este născută sub semnul onestităţii şi al francheţii, simbolizat de săgeata care zboară direct la ţintă. Este energică şi spontană, îşi împlineşte ţelul prin puterea gândirii optimiste. Primeşte întotdeauna ajutor când are nevoie, chiar şi în ceasul al unsprezecelea.

Săgetătoarea este preocupată de propriul confort, dar şi de binele societăţii, este pasionată de idei abstracte, principii şi credinţe. Consideră că spiritualitatea şi etica sunt deasupra intereselor individuale. Este onestă, corectă, generoasă, preocupată să obţină aprobarea şi armonia. Are o viziune profundă asupra vieţii. Deoarece este directă, acţiunile ei sunt tranşante şi oferă o versiune nediluată a realităţii.

Săgetătoarea are capacitatea de a vedea viitorul, deoarece intuiţia ei este profetică şi înţelege curentele actuale de gândire. Ea pătrunde în domenii necunoscute, pentru că doreşte să ştie, să experimenteze, să exploreze.

Călătoreşte cât poate de frecvent şi pe distanţe lungi, fie în realitate, fie în gând. Vrea ca oamenii să-i recunoască talentele şi munca, are o mare capacitate creatoare şi se simte împlinită atunci când şi-o foloseşte.


Adoră bărbaţii puternici
Femeia din zodia Săgetătorului nu afirmă întotdeauna ceea ce vrem să auzim. Se exprimă pe şleau şi adresează întrebări stânjenitoare. Dar când spune ceva deosebit, splendid, îţi vine să cânţi de fericire.

O femeie născută sub acest semn, este prietenoasă, onestă şi ţi se lipeşte de suflet cu farmecul ei unic, original. Întotdeauna vorbeşte deschis, pentru că vede lumea exact aşa cum este, deşi, uneori, uşor colorată în roz. Acesta este unul din talentele ei deosebite - poate privi raţional orice situaţie, cu o logică imbatabilă, păstrîndu-şi în acelaşi timp capacitatea fericită de a crede că situațiile se vor ameliora sau dacă nu, de a le accepta aşa cum sunt.

Această femeie este foarte independentă şi detaşată de legăturile de familie. Chiar dacă drumurile ei duc uneori doar la film sau la prietene, este tot timpul pe picior de plecare.

Îi place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Deşi detestă să i se comande, mai ales în public, când testează un bărbat, aşteaptă de la el fie ferm.

Jupiterienele nu-i agreează pe nehotărâţi. S-ar putea să reacţioneze cu o uimitoare supunere tandră, dacă este convinsă. Deşi nu este totdeauna pregătită să renunţe la individualitatea ei pentru un bărbat, îi adoră pe cei puternici.


sagetatorE o iubită dulce şi feminină
Cu toată inteligenţa ei logică, Săgetătoarea nu ştie întotdeauna de unde va apărea următoarea idilă şi ce o va face să se îndrăgostească. Iar atunci când apare bărbatul care o atrage, nativa abordează o detaşare exemplară. Flirtează, însă nu are de gând să transforme fiecare flirt într-o legătură stabilă sau eternă.

E în largul ei şi neconvenţională în relaţiile cu bărbaţii. Fiindcă se consideră egala lor, e posibil să le copieze comportamentul şi să le împrumute puloverele. Dacă îi mai plac şi sporturile sau campingul, s-ar putea să fie greu de deosebit de "băieţi". Dar puloverul unui bărbat stă altfel pe ea... Jupiteriana poate fi cea mai dulce şi mai feminină iubită. Doar că se înţelege atât de bine cu atât de mulţi bărbaţi, încât o vezi cu ei peste tot.

Deoarece e atât de onestă, s-ar putea să dispreţuiască ipocrizia care apare în relaţiile sociale. Ştie că morala ei este ireproşabilă şi asta e tot ce contează. Nu înseamnă că e uşuratică numai pentru că râde la glumele unor bărbaţi. Câteodată propunerile ei de prietenie pot fi interpretate greşit drept declaraţii de dragoste.


Are un optimism molipsitor
Adevărul e că îşi păstrează toată viaţa sufletul de copil încrezător. Percepţia ei e atât de candidă, încât devine câteodată vulnerabilă în dragoste. Nu contează cât de inteligentă este într-o discuţie sau logica uluitoare pe care o dovedeşte. Toate astea n-au nimic de-a face cu sentimentele ei. Mintea ei e sclipitoare şi se poate descurca în orice situaţie de criză. Dar inima ei este sensibilă la o lume magică.

Femeia din zodia Săgetător este delicios de stângace uneori. Însă starea ei de spirit solară poate topi cele mai dure inimi.

Savurează mîncarea bună, o încântă hainele frumoase şi adoră să călătorească. Este cheltuitoare, cu condiţia să nu aibă ascendent în Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu o interesează şi e nevoie de câteva lecţii bune ca să înveţe valoarea lor.

Multe dintre native sunt atrase de lumina reflectoarelor. Ipocrizia şi sclipiciul artificial din lumea spectacolului o dezgustă rapid însă şi va da fuga acasă ca să testeze viaţa domestică alături de cineva care crede că sinceritatea e frumoasă. Dacă renunţă la carieră nu înseamnă însă că şi-a desfăcut aripile de la picioare. Acestea sunt prinse la călcâiele ei încă din naştere.

Nu este femeia potrivită pentru un iubit melancolic, posomorît. Pesimismul o îmbolnăveşte la propriu.


Dăruieşte şi dragoste, şi prietenie
Femeia aceasta simte nevoia să fie înconjurată de frumuseţe şi curăţenie pentru a se simţi în largul ei. Nimeni nu e o gazdă mai graţioasă decât ea, campioană în materie de viaţă socială. Atitudinea prietenoasă, veselă a jupiterienei îi face pe toţi să se simtă bineveniţi în casa ei. Poate sparge gheaţa imediat, chiar şi la cele mai scorţoase evenimente sociale, dar probabil că uneori va face câteva sprâncene să se ridice dezaprobator.

Femeia din Săgetător dăruieşte, din preplinul ei de loialitate, încredere şi afecţiune. În privinţa ei cele trei sunt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.

Nativa din zodia Săgetătorului face gesturi rapide şi hotărâte. Are ochi care strălucesc de entuziasm, sesizând totul de la prima vedere. Săgetătoarea are o alură plină de încredere şi ştie să atragă privirile.

Se bucură de o bună sănătate, suprasolicitarea îi poate slăbi nervii.

Are gambele şi picioarele puternice, o mină optimistă, sinceră, cu o expresie mereu frumoasă.


O farmecă mângâierile îndelungate
Săgetătoarea adoră amorul în natură şi plajele de nudism. Ştie să savureze din plin pasiunea, se aruncă într-o aventură de dragoste fără a sta prea mult pe gânduri. Nu are nevoie de un preludiu foarte lung, dar trăieşte postludiul cu voluptate. Când face dragoste poate atinge nenumărate orgasme, pe care le savurează de fiecare dată altfel. O farmecă bărbaţii afectuoşi şi nu agreează egoiştii. Preferă abordările directe şi poziţiile erotice verticale. Se dăruieşte vibrând intens, înălţându-se către sublim, fără să aibă nevoie de tehnici erotice ajutătoare, pentru că pune mare preţ pe spontaneitate. O topesc mângâierile îndelungate, care îi trezesc pasiunea rafinată, intensă.


Ce îi învaţă pe ceilalţi:  că iubirea este francheţe.
Ce învaţă de la ceilalţi: că iubirea este fidelitate manifestată prin constanţă.       

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn