Nativa zodiei Varsator (22 ian.-18 febr.)

nativa zodiei varsatorCuvinte cheie: umanitarism, inteligenţă, originalitate
Semn de Aer: pozitiv, masculin, dinamic, diurn
Planetă guvernatoare: Uranus şi secundar Saturn
Simbolizează: aerul, mentalul, sentimentele de solidaritate, cooperarea, electricitatea, vibraţia, ritmul, lucrurile noi şi neprevăzute, mişcările maselor şi marile probleme sociale; psihologia, invenţiile, progresul, aviaţia; neconvenţionalul, ideile de avangardă, libertatea şi prietenia
Culorile specifice: albastru metalic
Pietrele preţioase: safir, opal
Metalul: uraniul
Propoziţia cheie: „Eu ştiu”
Calităţi: exteriorizare, voinţă, intelect; independenţă, progres, umanism social; vocaţia prieteniei, fidelitate, sinceritate, tendinţe puternic raţionale, capacitate de inovaţie; altruism, putere latentă de simpatie şi empatie
Posibile defecte: dispreţ exagerat faţă de reguli, nesupunere care poate conduce la anarhie şi tendinţe rebele; excentricităţi; modalităţi dizarmonioase şi bruşte de acţiune
Trebuie să dezvolte: capacităţile intuitive; preocuparea pentru fiecare fiinţă privită individual
Trebuie să evite: oboseala excesivă, dezordinea, tendinţa de a amâna
Are o viziune de avangardă.

 

Aparţine tuturor şi nimănui
Femeia din zodia Vărsătorului trăieşte sub semnul fraternităţii şi al renunţării aproape spontane la interesele proprii. Prezenţa ei hrăneşte sufletul şi evocă lumea misterioasă a afinităţilor, a rezonanţelor sufleteşti şi mentale. Influenţa energetică a planetei Saturn o eliberează firesc de legăturile instinctuale, trezindu-i şi amplificându-i forţele spirituale. Influenţa energetică a planetei Uranus o dinamizează cu ajutorul focului subtil, impulsionând-o să se depăşească pe ea însăşi.

Substanţa subtilă, constitutivă a acestei femei este fluidă, uşoară, eterată, volatilă, transparentă, plină de limpezime spirituală, uneori chiar angelică. Nativa are darul detaşării de sine, însoţit de o profundă seninătate, un constant altruism, simţul înnăscut al prieteniei şi un mare devotament.

În unele cazuri, femeia din zodia Vărsător are viziune de avangardă, aducătoare de progres, stimulează emanciparea, trăieşte cu spirit sublim de aventură. Dăruieşte constant lumii fluidul vieţii şi energia spirituală. Născută sub un semn fix, are un temperament excentric, dar este hotărâtă, uneori inflexibilă.

 

Îşi face prieteni pentru totdeauna
Lipsită de afectare, de snobism, nativa nu agreează mimetismul sau ipocrizia. Crede că toţi oamenii sunt în mod fundamental egali şi comunică natural cu ei. Aceste femei pot avea totul sau nimic, dar nu sunt niciodată singure. Se bucură sincer de prezenţa celorlalţi şi le place să dialogheze cu interes şi entuziasm. Instinctul le va face să se îndrepte spre grupuri sau acestea vor veni firesc în întâmpinarea lor.

Vărsătoarele au prieteni de ambele sexe, la care nu renunţă niciodată. Sunt foarte iubite pentru farmecul, strălucirea şi expresivitatea de care dau dovadă. Înţelegerea pe care o au faţă de ceilalţi le câştigă uşor respectul şi încrederea celor din jur. Această toleranţă este mai degrabă impersonală şi la nivel intelectual, dar le face să-şi ofere ajutorul nepreţuit şi neobosit.

Ele iubesc frumuseţea naturii, dar şi confortul oraşelor. Au preocupări mai curând intelectuale decât fizice. Calmul lor poate ascunde uneori nervozitatea datorată prea multor gânduri care le frământă. Ating succesul profesional pentru că au simţul datoriei, memorie, creativitate, cunoaştere, dragoste de libertate şi umanitarism.

 

Fidelă supremei iubiri - libertatea
Femeia din Vărsător e la fel de paradoxală în dragoste cum e în toate celelalte planuri ale vieţii sale. Are fidelitatea semnelor de Pământ când este îndrăgostită, dar şi detaşarea semnelor de Aer. Visurile sale sunt diferite de ale majorităţii oamenilor, aude o muzică în depărtări şi merge după o stea pe care majoritatea dintre noi n-au văzut-o încă.

 

Această femeie aparţine tuturor şi nimănui
Iubirea ei poate fi tandră şi pasională, dar exprimă întotdeauna ceva nedefinit, care scapă printre degete, ca un cântec pe care nu reuşeşti să ţi-l aminteşti pe deplin. Vărsătoarea doreşte să fie liberă, dar loialitatea ei faţă de cei care o acceptă cu multă iubire este nelimitată. Nu-şi petrece viaţa imprevizibilă cu un bărbat care nu este sincer cu sine însuşi. Propriul ei cod de valori poate fi original şi diferit de codul moral acceptat de societate, dar îl va respecta cu sfinţenie.

Pasiunea nu este punctul ei forte. Cu alte cuvinte, poate dovedi intensitate amoroasă, dar pentru ea este perfect şi atunci când relaţia rămâne platonică lungi perioade de timp. S-ar putea ca Vărsătoarele să aibă o teamă subconştientă că dorinţa simţită pentru o persoană le va îngrădi oarecum spiritul şi le va împiedica să rămână fidele supremei lor iubiri: libertatea de a experimenta şi cerceta şi libertatea de a-şi dărui timpul omenirii.

 

zodia varsatorCunoaşte inima celorlalţi, păstrează secretele propriei inimi
Există unele Vărsătoare şocante, dar nativa tipică este încântătoare în contact cu oamenii. Graţioasă, amabilă, spirituală, inteligentă şi extrem de adaptabilă la toate mediile sociale. Lipsa ei de suspiciune este un mare atu, dar dacă descoperă că este minţită, se simte rănită. Nu va fi suspicioasă fără motiv şi rareori se va îndoi de cuvântul cuiva. Lipsa de gelozie se datorează nu doar tăriei ei de caracter. În primul rând, o pasionează prea multe subiecte şi prea mulţi oameni ca să mai aibă timp să-şi bată capul cu ce fac ceilalţi după ce îi scapă din ochi. Şi de altfel, rămâne prietenă cu foştii iubiţi sau soţi. Dă uitării trecutul şi şterge din memorie amintirile rele.

Ca şi bărbatul zodiei, Vărsătoarea îşi va aminti toată viaţa prima iubire adevărată... depinde de ceea ce consideră ea că este iubirea. Poate fi acel băiat care i-a dat ciocolată când avea nouă ani, băiatul cu care s-a plimbat prin ploaie etc. Rareori vei găsi o uraniană implicată într-o legătură secretă.

Poate fi tentată de asta în anumite circumstanţe ieşite din comun, dar nu este în firea ei. Ea nu este încântată dacă se ajunge la separare, nu-şi doreşte asta, dar nici nu este o nenorocire, ca pentru alte femei, mai sentimentale. Uranus este planeta schimbării, la urma urmelor. Deoarece are nenumăraţi prieteni, uraniana nu va ezita să pornească singură la drum, dacă va fi nevoie. Ea studiază inimile celor apropiaţi până când nu le mai rămâne nici un vis neîmpărtăşit, nici un gând neanalizat. Dar ea îşi va păstra cu discreţie motivaţiile.

 

Originalitatea e lungimea ei de undă
O conversaţie cu ea poate fi remarcabilă, ca să folosim un eufemism. Are maniere fermecătoare şi de obicei se comportă timid şi rezervat. Apoi este cuprinsă de un impuls uranian şi va face o remarcă poate fără legătură cu ce se discută, dar în orice caz, memorabilă. Mai întâi visătoare, apoi practică. Mai întâi timidă, apoi gata să şocheze oamenii. Dacă interlocutorul nu o consideră egală, are tendinţa să se retragă şi să devină inabordabilă.

Femeia din zodia Vărsător nu se va pripi într-o relaţie, căci nu vrea să accepte un bărbat până nu l-a cântărit, măsurat, testat şi n-a aflat exact din ce material este făcut. Părerile prietenilor şi rudelor nu vor conta pentru ea, deşi din pură curiozitate îi va întreba probabil ce cred. Presupunând că s-au trecut toate testele, relaţia cu o Vărsătoare poate fi derutantă. Va asculta amabilă sfaturile, dar firea ei o va împiedica să urmeze îndrumările explicite. Ceva o face mereu să fie convinsă că o mică modificare va îmbunătăţi lucrurile. Are o permanentă nevoie să experimenteze noi metode de a face orice. Lungimea ei de undă o constituie originalul şi neobişnuitul.

 

Instinctul nu este pe primul loc în cazul nativei Vărsător
Ea idealizează dragostea şi o abordează cu multă gingăşie. Dragostea este pentru ea o muzică. Este mereu prezentă şi conştientă în cele mai pasionale momente. Odată trezită, este deschisă, creatoare şi plină de fantezie. Îşi încântă iubitul cu gingăşie, tandreţe şi este plină de jucăuşenie. Iubeşte atât sufletul, cât şi trupul bărbatului.

 

Nu suportă gelozia
Fiindcă este impersonală, nu-i vine uşor să-şi exprime verbal sentimentele, dar odată ce a găsit bărbatul potrivit, cuplul ei este de obicei un model de fericire. Vărsătoarea poate pluti prin viaţă cu graţia unei lebede, dar în unele situaţii romantice se poate purta ca un ursuleţ împiedicat. În cazul ei, graniţa dintre dragoste şi prietenie este aproape ştearsă.

Nu poate fi distrasă şi copleşită de intimitate, pentru că lumea este prea plină de miracole ce merită cercetate. Tuturor le plac curcubeele. Copiii îşi pun o dorinţă când văd unul, visătorii aleargă după ele, pictorii le aştern pe pânză, dar Vărsătoarea locuieşte într-unul. Mai mult, ea l-a demontat şi a examinat fiecare bucăţică, fiecare culoare, şi tot mai crede în el. Nu este uşor să crezi în ceva după ce ai aflat exact cum este acel lucru, dar Vărsătoarea este în esenţă o realistă, deşi adresa ei este ziua de mâine, colorată în roz.

Nu suportă gelozia, posesivitatea sau bigotismul, critică, obtuzitatea sau ultraconservatorismul. În plus, se aşteaptă să-i placi prietenii, care sunt de toate mărimile, felurile şi culorile.

 

Îi pune în valoare pe ceilalţi
Are momente de inspiraţie, iar intuiţia ei este remarcabilă. Raţionamentul său poate că nu pare solid şi practic la prima vedere, pentru că vede cu luni şi ani înainte. Ce spune ea se va adeveri, indiferent de întârzieri sau obstacole. La urma urmelor femeia din zodia Vărsător este o magiciană.

Vărsătoarea este fermecătoare, are un fel încântător de a pune în valoare talentul celorlalţi, dar depistează cu uşurinţă şi slăbiciunile şi sugerează oamenilor posibilităţi eficiente de ameliorare.

Îşi alege iubitul cu exigenţă şi nu se grăbeşte să ajungă la intimitate. Este sensibilă, veselă, sinceră, deschisă. Nu ezită în faţa eforturilor de orice fel, preia cu plăcere noi responsabilităţi, pentru că este convinsă că poate face faţă. Fiind umanistă, o interesează toate problemele lumii. Luptă pentru dreptate, de partea celor năpăstuiţi. Este înţelegătoare şi tolerantă şi nu cere răsplată în schimb. Se adânceşte atât de mult în munca sa, încât uită uneori de oamenii pentru care munceşte. Dacă eşuează nu se descurajează, ci învaţă din greşeli şi nu se aşteaptă să triumfe uşor.

 

Mereu imprevizibilă
Înfăţişarea ei este destul de derutantă. Vărsătoarele sunt adorabile, de un farmec memorabil. Dar sunt schimbătoare. Pot da impresia că sunt catifelate şi mătăsoase, ca atunci când te aştepţi mai puţin să se transforme în femei exotice şi focoase. Alături de Balanţe, Vărsătoarele sunt deseori cele mai frumoase femei din zodiac. Au un chip interesant. Unele pot apărea pe coperţile revistelor de modă, dar nativa tipică este neconvenţională în îmbrăcăminte. Femeia din Vărsător îşi va purta probabil părul într-un mod neobişnuit. Şuviţele ei sunt la fel de imprevizibile ca şi personalitatea.

 

Poate trăi orgasmul prelungit
De obicei trăsături ei sunt delicate, iar profilul nobil; are uneori o înfăţişare copilăroasă. Îşi ţine capul înclinat, dând astfel impresia unei reflexii profunde. Vocea ei este dulce, râsul vital, molipsitor, unic.

Când are probleme cu sănătatea, aerul proaspăt şi curat, o ajută foarte mult să se refacă. Masajul mâinilor şi picioarelor sunt deosebit de importante, pentru îmbunătăţirea circulaţiei periferice.

Pielea fină şi strălucitoare a Vărsătoarei este extrem de sensibilă. Interiorul coapselor, sfârcurile sânilor, sunt zone la a căror atingere uşoară sentimentul erotic poate ajunge culmi nebănuite, pe care le savurează firea ei romantică şi visătoare. Predispoziţia către gingăşie, delectarea cu mângâieri tandre se amplifică până la pasionalitate intensă. Femeia din zodia Vărsătorului este capabilă să trăiască orgasmul prelungit. Simplul contact total cu pielea iubitului, pe o suprafaţă cât mai mare, o transformă într-un condensator a cărui transmitere de potenţial erotic oferă voluptăţi nebănuite.

 

Ce îi învaţă pe ceilalţi: iubirea este deplină toleranţă.
Ce învaţă de la ceilalţi: iubirea este totdeauna unicitate.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn