Nativa zodiei Fecioară (23 august-22 septembrie)

 

zodia fecioareiCuvinte cheie: discriminare, metodism
Semn de Pământ: feminin, negativ, nocturn, volatil
Planetă guvernatoare: Mercur, în aspect nocturn
Simbolizează: pământul, fiinţele bune, pure şi resemnate; datoria, virginitatea; opoziţia altora; posturile subalterne şi onorurile dificile; avantaje prin intermediul fraţilor şi surorilor sau pentru aceştia
Culorile specifice: argintiu, violet, indigo
Pietrele preţioase: ametist, carneol, pirită
Metalul: mercur
Fraza cheie: „Eu analizez”
Calităţi: interiorizare, adaptabilitate, materialitate; calcul, comerţ, critică şi analiză, logică şi discernământ; perspicacitate, simţ practic; interes pentru chimie, mecanică, medicină, farmacie, igienă, dietetică, munci subordonate; eficienţă practică, metodă, atenţie şi ingeniozitate; conştiinciozitate.
Trebuie să dezvolte: o viziune mai cuprinzătoare asupra lumii, o mai mare diversitate de interese.
Trebuie să evite: hipercriticismul, implicarea în lucruri neînsemnate.
Acest semn zodiacal este reprezentat printr-o tânără fată virgină înaripată purtând spice sau o cunună.


 
Este conștiincioasă și ordonată
În universul zodiacal al Fecioarei se decupează silueta unui caracter cu o dispoziţie generală către control, reţinere, stăpânire, disciplină, cu o tendinţă către economie, acumulare, temporizare.

Femeia Fecioară are un caracter serios, conştiincios, scrupulos, metodic, ordonat, ataşat principiilor, sobru, preocupat de sensul civic şi de respectabilitate, muncitor, îndreptat către lucrurile dificile, laborioase.

În Egiptul antic, semnul Fecioarei era semnul lui Isis. Acest semn mai simbolizează conştiinţa apărând din confuzie, precum şi naşterea puterii de pătrundere a minţii.

Sunt multe de învăţat despre acest simbol vulnerabil şi fragil al feminităţii plină de candoare. În primul rând, coloana ei vertebrală este făcută din oţel inoxidabil.

Este adevărat că este adeseori timidă. Dar o femeie din zodia Fecioarei are toate talentele şi resursele necesare pentru a-şi găsi fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Dacă pe acest drum se întâmplă să dea peste spini, rămâne verticală şi neînfricată.Crede în iubirea ideală
Dacă aflăm cumva că o femeie din zodia Fecioarei încalcă regulile sociale, înseamnă că trebuie să citim printre rânduri. Mintea ei este fundamental curată, pură, ca şi iubirea adevărată. Este singurul fel de iubire pe care-l acceptă. Escaladează cel mai înalt munte şi traversează oceane furtunoase doar în pantofi şi rochiţă odată ce spiritul ei mercurian este stârnit, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnică, fragilă a ei. O Fecioară pentru care o relaţie este imperfectă, caută până când găseşte o iubire care i se pare fără cusur, şi taie legăturile vechi fără ezitare. Este la fel de calmă şi precisă ca un chirurg. Oricât ar evita să rupă legăturile personale, ea evită şi mai mult ipocrizia.

Odată ce a văzut că o iubire e adevărată şi ideală, puritatea conceptului ei despre o legătură sentimentală este mai presus de orice document legal din lume. Ea este femeia din zodiac care poate fi extrem de practică şi divin de romantică în acelaşi timp.

O Fecioară dăruită unei aventuri romantice este un exemplu de Fecioară care se comportă cum îi dictează inima atunci când se află în situaţia de a alege. Chiar dacă apare opoziţia societăţii, aceasta nu îi schimbă cursul acţiunilor, aşa cum nu-i schimbă nici puritatea motivelor ei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu incandescenţă prin intensitatea şi hotărârea ei. Însă aprinderea acestui foc poate dura câtva timp.

Femeia tipică din Fecioară are o calitate misterioasă, tăcută şi răbdătoare, un gen de "pasiune a spiritului", delicateţe amoroasă.


Este atentă la detalii
Nativa este perfecţionistă şi face totul ordonat şi eficient. Şi de cele mai multe ori are dreptate. În plus, ţine enorm la promptitudine. Una dintre plăcerile ei sufleteşti este să cultive, să ofere şi să primească flori. Pământul este elementul ei, aşa că apreciază natura. Florile fac din fecioară o fetiţă dulce, plină de farmec.

Mintea ei limpede descoperă imediat orice fisură în conversaţie, chiar şi spusă de cel mai rafinat orator. Are mintea pură, este adevărat, dar deloc naivă. În plus, este o fiinţă atât de încântătoare încât nu mai contează dacă ea câştigă dezbaterea.

Este o excelentă consultantă şi administratoare în chestiuni financiare. Este concisă şi practică, descoperă cele mai mici detalii, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat.


zodia fecioareiTrebuie să fii impecabil în relația cu o Fecioară
Cuceritorul Fecioarei trebuie să fie impecabil în ce priveşte manierele şi gramatica. Apreciază răbdarea, graţia şi bunul gust, teatrul, emoţia dramatică, tot ce i-ar stimula trezirea şi manifestarea liberă a emoţiilor ei ţinute strâns sub control. Este un critic excepţional. Intelectul ei înalt combinat cu gustul artistic îi oferă o percepţie remarcabil de ascuţită.

Iubeşte piesele de teatru, concertele şi cărţile, dar le critică cu luciditate conţinutul. La fel de critică este şi cu vorbele şi faptele bărbaţilor. Gândirea ei limpede precum cristalul îi permite să-şi vadă în taină propriile imperfecţiuni la fel de clar cum le vede şi pe ale celorlalţi şi se ajustează constant, cu obiectivitate şi optimism.

Unul dintre multele lucrurile plăcute în relaţia cu o femeie din zodia Fecioară este faptul că ea se ocupă de tot, făcându-i plăcere să ţeasă cu măiestrie meandrele vieţii cotidiene, ceea ce-i eliberează pe cei mai puţin organizaţi de un stres ireparabil. Îşi ţine iubitul pe o linie dreaptă, fără să-i răpească masculinitatea, artă pe care femeile din alte semne zodiacale o pot învăţa de la ea.

Cât despre chestiunea fidelităţii, putem să fim liniştiţi chiar dacă ea rămâne singură timp de o lună pe o insulă cu cel mai sexi bărbat din lume. Dar două luni? Fecioarele sunt şi ele femei....


Este un spirit sclipitor îmbrăcat într-un trup drăgălaş
Au inimi mai calde decât cred cei din jur şi emoţii care pot fulgera de intensitate, chiar dacă sunt discrete în privinţa aceasta. Latura emoţională a nativelor este controlată, dar intensă.

Este meticuloasă în chestiuni mărunte, dar este bună, generoasă şi afectuoasă. În lumea aceasta, ce ne-am face fără mintea şi viziunea pătrunzătoare a Fecioarei? Chiar şi în timp ce observă lucid, este adorabilă şi irezistibilă.

Comportamentul ei liniştit şi ochii blânzi, limpezi, ne prind treptat în magia lor. Poate fi încântător de amuzantă atunci când se află între prieteni care o iubesc. E un spirit sclipitor îmbrăcat într-un trup drăgălaş. Are un râs fermecător, ca nişte clopoţei.

Este o desăvârşită demascatoare de iluzii. Pentru ea, adevărul este frumuseţe şi frumuseţea este adevăr. Îşi împarte viaţa cu cei în care are încredere, iar lucrurile mărunte înseamnă mult pentru ea. Chiar dacă este modestă şi uneori timidă, este suficient de puternică pentru ca ceilalţi să găsească sprijin în ea în momente dificile.

Fecioara îi disciplinează cu fermitate pe cei pe care îi iubeşte. Copiii le găsesc adeseori pe mamele din zodia Fecioară încântător de amuzante şi bune. Acestea sunt ferme şi urmăresc să le inducă obiceiuri sănătoase, dar cu o blândeţe care-i face să se simtă iubiţi şi în siguranţă.

O Fecioară are mereu casa mirosind a flori. Este un înger pentru cei dragi la vreme de restrişte, se îmbracă îngrijit şi poate discuta orice subiect. Este lipsită de gelozie, păstrează secretele, îşi ajută prietenii practic în orice situaţie. Cine este iubit de o asemenea femeie se poate considera cu adevărat norocos.

Fecioarele caută mereu cunoaşterea, care le aduce totul sub controlul minţii. În final, ele ajung la concluzia că aşa cum trupul trebuie să servească mintea, la fel, şi mintea trebuie să servească spiritul.


Creează ordine acolo unde domnește confuzia
Simbolul acestui semn este fecioara ce poartă în braţe un mănunchi de grâne, care simbolizează înţelepciunea culeasă de pe câmpul experienţei. Ele sunt adevărate maestre în a crea ordine acolo unde domneşte confuzia.

Fecioara este practică şi inteligentă, de aceea ştie exact cum să ajute, fără a se lăsa copleşită de pretenţiile celorlalţi. Ea supune lumea unei analize microscopice. Îşi dezvoltă prin experienţă capacitatea de a discrimina între ceea ce este nesemnificativ şi ceea ce este esenţial.

Totuşi, este necesar să evite să confunde intelectul, chiar strălucit, cu înţelepciunea.

O calitate excepţională a Fecioarei este dăruirea de sine în serviciul dezinteresat, pentru binele general. Are o uimitoare rezistenţă fizică la boală și are inclusiv putere de vindecare prin prezenţa ei tonică şi binefăcătoare.

Femeia Fecioară este lucidă chiar şi în domeniul dragostei. Preferă bărbaţii care dau dovadă de stăpânire de sine şi răbdare decât bărbaţii pasionali şi insistenţi, căci ea trebuie să fie cea care decide momentul. În cadrul unei relații consideră apropierea sufletească la fel de importantă ca aspectul fizic.

Dormitorul şi trupul ei catifelat miros mai degrabă a flori proaspete decât a parfumuri exotice. Exhibiţionismul îi este străin dar odată hotărâtă, nu dezamăgeşte. Îi place să discute subiecte erotice, însă adesea doar ca un simplu flirt, pentru a-şi proteja intimitatea.

Este receptivă la orice abordare amoroasă, fie ea chiar şi avangardistă, cu condiţia să-i fie explicat totul în prealabil, să cunoască teoretic ce urmează, dacă este posibil, cu ceva timp înainte, pentru a nu fi complet surprinsă. Dar pentru că admiră sincer talentul şi spiritul celorlalţi, este receptivă la arta şi ştiinţa amorului.

Ce îi învaţă pe ceilalţi: că iubirea este puritate.
Ce învaţă de la ceilalţi: că iubirea este plenară satisfacţie.
     

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn