Arhetipurile sunt chei ale sufletului tău (I)

archetypesArhetipul te influențează în tot ceea ce faci
Admiratorii eternului feminin şi-au cristalizat de-a lungul timpului idealuri diferite. Unii au adorat genul matern, cu sânii generoşi, plin de vitalitate, tandreţe, spirit de sacrificiu şi stabilitate. Alţii au preferat femeia de tip vulcanic, cu trăsături ferme, pieptul îndrăzneţ şi temperament arzător.

În a doua jumătate a secolului XX a apărut preferinţa pentru femeia eterată, cu un fizic fragil, suplu, cu sâni delicaţi.

Indiferent în ce categorie te încadrezi, acceptă structura trupului tău înscrisă în propriul cod genetic. Această influenţă ascunsă pe care o primim chiar de la naştere a fost numită în psihologie „arhetip”. Desigur, nu se referă numai la trup, ci la mai mult decât atât.

Arhetipul te influenţează în tot ceea ce faci, în tot ceea ce eşti. Îţi înţelegi felul în care gândeşti, în care priveşti viaţa sau relaţionezi cu natura masculină, descifrând subtilităţile arhetipului feminin predominant care îţi este specific.

 

Descoperă tipul de frumuseţe care îţi este propriu
Unele femei îşi doresc armonii sau forme care nu le sunt proprii, dispreţuind şi ignorând ceea ce le face unice. Este înţelept să accepţi ce ai şi să modifici, doar pe căi naturale, ce îţi foloseşte cu adevărat.

Fiecare femeie are un anumit tip constituţional înnăscut, care nu poate fi modificat prin loviturile de ciocan ale unor diete aberante sau prin diferite operaţii estetice.

Fii conştientă de arhetipul care te structurează. Vei înţelege mai bine transformările care apar în fiinţa ta. Vei acţiona atunci mult mai eficient pentru armonizarea întregii ființe, la toate nivelele (fizic, psihic, mental şi spiritual), prin metode eficiente, perfect naturale (alimentaţie, masaj, yoga, hidroterapie etc).
 
Cercetează mai profund şi descoperă ce te aduce în armonie cu tine însăţi şi cu tot ce te înconjoară. Fii ceea ce eşti, caută-ţi propriul punct de echilibru, propria formă care inspiră armonie, frumuseţe, feminitate. Ai sânii mari? Foarte bine, bărbaţii vor fi încântaţi!
 
Ai ceva kilograme mai mult decât idealul femeii la modă? Este şi mai bine! Înseamnă că ai suficientă energie să-ţi îndeplineşti cu succes responsabilităţile de zi cu zi. Şi totuşi este prea mult? Simţi disconfort? Talia a dispărut? Acum este momentul să faci ceva.

Acţionează calm, propune-ţi să redevii armonioasă şi echilibrată. Ai deplină încredere în forţa pozitivă a minţii tale. Este suficient să crezi cu tărie ceva şi gândul tău va prinde viaţă. Renunţă la grăsimi sau la mâncăruri suplimentare. Respectă diete, dar numai pe cele care îţi asigură o stare de optimism şi vitalitate.
 
Orice hotărâri iei pentru transformarea şi amplificarea feminităţii tale, caută să respecţi modelul arhetipal care te reprezintă. Atât și nimic mai mult. În felul acesta armonia şi fericirea vor reveni pentru totdeauna în viaţa ta.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn