Oare... ştii ce eşti?

Te vezi pe tine cu adevărat?
Ne atribuim adesea defecte chinuitoare şi ne strâmbăm când ne privim în oglindă... 

Şi totuşi, am observat, privind femeile oglindindu-se, că foarte rar ne vedem pe noi însene cu adevărat.

Se pare că imaginea din oglindă e percepută prin prisma a multe prejudecăţi privitoare la trupul femeii, e deformată de multele canoane de frumuseţe promovate de-a lungul vremurilor. Cel mai adesea suntem cei mai duri critici ai propriei fiinţe.

Această vânătoare în oglindă a defectelor adesea închipuite, ne rupe de realitate şi de noi însene. Ne inhibă, ne face să nu avem încredere în puterea noastră de fascinație şi să uităm chiar că suntem femei.

În loc să păşim cu încredere prin viaţă, unduindu-ne seducător, dăruind zâmbete şi încântare, îndrăgostite de frumuseţea din noi, ne strângem umerii, ne încovoiem spatele, ne ascundem sub prea mult machiaj sau din contră, renunţăm cu totul la a ne pune în valoare cu cochetărie feminină trăsăturile...

Prea des femeile ajung să îşi trăiască viaţa între servici şi bucătărie, prea curând îşi pierd dorinţa şi bucuria de a dansa. Prea multe femei tinere exagerează din dorinţa de a fi sexy şi prea multe femei mature uită bucuria de a emana senzualitate, de a fi nu doar soţii, gospodine şi mame ci şi zeiţe, dansatoare, fascinatoare pentru bărbatul iubit. Prea multe femei neagă plăcerea, prea multe se neagă pe ele însele... Prea puţine femei fac dragoste.

 

Descoperă-te aşa cum eşti
Priveşte-te în oglindă. Priveşte-te pe tine. De unde vii? De ce exişti? Ce e în tine unic şi irepetabil? Ce ai de dăruit? Pentru ce eşti aici? Cum eşti tu de fapt? Pentru ce ai fost creată? Cu siguranţă nu pentru a te îndoi de sine. Nici pentru a-i critica pe alţii sau pe tine. Nici ca să accepţi tot felul de păreri proaste născute de minţi nu prea luminate.

Priveşte-te în oglindă. Priveşte-te aşa cum te-ar privi sufletul tău pereche, priveşte-te cu ochii celui care te iubeşte. Lasă trupul tău să îţi spună cum poţi dărui la rândul tău iubire prin trupul tău, prin tot ceea ce eşti. Lasă îndoielile de-o parte. Lasă grijile, începe să trăieşti! Lasă orice gând în urmă, priveşte-te cu ochi de iubire.

Imaginează-te dansând în faţa iubitului tău. Imaginează-te adorată cu flori. Imaginează-te împodobită cu perle şi mii de pietre preţioase. Imaginează-ţi, măcar câteva clipe, că EŞTI CEA MAI ATRACTIVĂ, IUBITOARE ŞI FASCINANTĂ FEMEIE DE PE PĂMÂNT!

Imaginează-ţi inima ta ca pe cel mai cuprinzător spaţiu, în care toţi oamenii pe care îi iubeşti, se scaldă în iubire. Explodează de iubire. Apoi priveşte-te din nou, din această perspectivă, fascinantă şi minunată, aşa cum EŞTI CU ADEVĂRAT.

 

Citește și:
Sărbătoarea de a fi tu însăţi

 

 

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn