Demnitatea Femeii

 

demnitateDemnitate!
Sunetul acestui cuvânt mă face să-mi îndrept spatele, să privesc clar. Este un cuvânt care revarsă un val de răcoare şi linişte peste mine. Aş vrea să vă vorbesc despre demnitate pentru că această calitate cred că este foarte importantă pentru toate femeile! Din păcate unele dintre noi am uitat cum este să fii o femeie demnă. Dar putem să reînvățăm aceasta.

O istorie tot atât de lungă ca aceea a omenirii, istoria demnităţii femeii a cunoscut epoci de evoluţii, transformări, uitări şi amintiri. Am uitat că scopul nostru este evoluţia spirituală şi ne străduim să ne „adaptăm” unui model general acceptat. Am uitat care sunt adevăratele valori şi care ne sunt modelele demne de urmat. De multe ori preferăm să ne minţim decât să mergem înainte cu privirea orientată spre cer. Dar, uneori, prin străfulgerări miraculoase, ne amintim care este esenţa noastră, acea unică esenţă care ne face adevărate strălucitoare FEMEI.

 

Demnitatea și relațiile de cuplu
O femeie demnă nu are nevoie să-şi scoată în evidenţă sexualitatea într-un mod ostentativ, pentru că ea, dacă îşi doreşte, poate cuceri un bărbat într-un mod demn, frumos şi elegant. Ea ştie instinctiv să-şi pună la lucru şarmul şi feminitatea primite în dar de la Creatorul Divin.

O femeie demnă este o regină şi atitudinea ei niciodată nu va atrage bărbaţi interesaţi de relaţii fugare. Dar dacă unele femei se vor grăbi să gândească: „Dar azi nu mai întâlneşti bărbaţi adevărați!”, am să le contrazic. Ne plângem mereu de bărbaţi: că nu-şi asumă responsabilităţi, că sunt egoişti, că nu sunt romantici, că nu mai sunt cavaleri şi multe altele. Dar cum ar putea să fie ei cavaleri dacă noi, femeile nu suntem doamne, prințese sau regine?

O femeie demnă niciodată nu se complace într-o relaţie în care există violenţă, oricât de subtil s-ar manifesta. O femeie demnă îşi cunoaşte nivelul şi nu va aşterne virtuţile sale feminine pe patul unei relaţii sterile.

 

Demnitatea și vitalitatea
O femeie demnă este neapărat plină de forţă şi se simte mereu în siguranţă. Ea nu acceptă modelele filiforme, subnutrite propagate foarte mult în media la ora actuală. Dimpotrivă, ea acceptă firescul trupului ei și îi menține armonia (adică nici supraponderală, dar nici slabă). Ea este conștientă de importanța vitalității, pentru că aceasta îi conferă o mare putere interioară și capacitatea de a realiza ceea ce-și propune cu mare eficiență.

 

Demnitatea şi frumuseţea
Frumuseţea devine o altă frumuseţe când se însoţeşte cu demnitatea. Devine o frumuseţe elevată şi fină. Demnitatea asigură manifestarea frumuseţii la cele mai înalte niveluri. Unde sunt demnitatea şi frumuseţea, vulgaritatea nu are loc.

Demnitatea asigură gestul femeii de a se îmbrăca întotdeauna cu multă grijă, bun gust și rafinament. Alegerile ei sunt dintre cele mai originale, îi subliniază tainicile-i rotunjimi şi magnetismul feminin înnăscut. Ea are mişcări delicate şi uşoare. Vorbeşte rar şi clar.

 

Demnitate în plan social
O femeie demnă dă dovadă de un bun simţ desăvârşit. Bârfa îi este străină, ea nu are nevoie de aceasta pentru a deveni mai importantă în ochii celorlalţi, ea nu are nevoie de trucuri pentru a-şi manifesta năzuinţele. Este directă, francă, dar elegantă, atentă şi diplomată.

O femeie demnă, nici la muncă, nici în alte circumstanţe, nu alege linguşirea sau micile avansuri prosteşti pentru a câştiga aprecierea altora. Modul în care este percepută de către ceilalţi nu o preocupă, pentru că ea îşi cunoaşte valoarea.

Când am întrebat-o ce crede despre demnitatea femeii contemporane, o doamnă având o vârstă înaintată şi cu o experienţă de viaţă foarte bogată mi-a spus că femeile de azi şi-au pierdut sau poate şi-au uitat valorile de odinioară. Am uitat care sunt adevăratele valori şi care sunt exemplele demne de urmat. Recitiţi ori de câte ori aveţi posibilitatea biografia unei distinse doamne pe care o apreciaţi foarte mult şi cu care aţi vrea să vă identificaţi.


Deci cum este o femeie demnă?
Cu o pensulă magică voi colora pe tabloul fiecăreia dintre noi calităţile unei femei desăvârşite şi demne. Ridic pensula, închid ochii... o femeie demnă este o femeie vitală, iubeşte viaţa şi viaţa este darnică faţă de ea. Încă o mişcare... o femeie demnă modelează cu mult talent și foarte creativ elemente aparent uzuale pentru a le prezintă într-o formă nouă, inedită. Mai iau puţină culoare... o femeie demnă are o voinţă fără limite şi puterea de a transcende orice impas. Cu uşurinţă pictez ... o femeie demnă iubeşte cu dăruire, pentru că ea ştie că a te dărui necondiţionat este înățător. Pensula îmi devine uşoară şi caldă ... o femeie demnă are o intuiţie deosebită şi simte cum trebuie să se raporteze faţă de orice situaţie. Încă un contur esenţial... o femeie demnă este înzestrată cu discernământ și claritate mentală. Respir adânc, reţin în sufletul meu acest portret şi integrez în fiinţa mea aceste calităţi.

 

Şi în loc de concluzie... o femeie demnă este locul de intersecţie a unei voinţe puternice, a unei iubiri necondiţionate infinite cu un discernământ de cristal. Aminteşte-ţi! Și tu eşti astfel!

 

Citește și:
Cum să ai permanent acces la propria feminitate
Permisiunea de a fi ceea ce vrei să fii

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn