16 alegeri pe care le fac oamenii fericiți (I)

16 choices made by happy people (I)

Vorbim despre fericire, o căutăm, o dorim și uneori ne bucurăm de ea. Care este diferența între oamenii fericiți și cei nefericiți? Bineînţeles că diferența este foarte evidentă, oamenii fericiți sunt fericiți în timp ce oamenii nefericiți sunt nefericiți, nu-i așa? Sună simplu și totuși ceea ce face diferența sunt alegerile pe care și unii și alții le fac în fiecare clipă.   Amintește-ți mereu că în fiecare clipă TU alegi fericirea sau o ocolești. Totul depinde de tine și de alegerile tale.
Pentru fericirea ta am făcut o listă cu alegerile care m-au ajutat mereu să mă încadrez în categoria oamenilor fericiți.


1.Aleg IUBIREA în loc de FRICĂ. Oamenii care sunt cu adevărat fericiți SE TEM mai puțin și IUBESC mult mai mult. Pentru ei iubirea este aerul pe care îl respiră și care le dă curajul să treacă temerari peste fricile pe care le întâlnesc la intersecțiile cu viața. Ei privesc fiecare moment, fiecare încercare, fiecare persoană ca pe o oportunitate de a afla mai multe despre ei înșiși și despre lumea înconjurătoare. Fiecare eveniment neplăcut devine o lecție, un sfat de la viață în sensul îmbunătățirii, al evoluției.

 

2.Aleg ACCEPTAREA în loc de NEGARE. Oamenii fericiţi înțeleg faptul că nu poți să transformi cu adevărat o situație dificilă dacă o negi sau i te opui. Dar poți cu siguranță să o transformi acceptând că există și înțelegând care este motivul - pe care momentan nu îl vezi -   pentru care acea situație se manifestă. Jung spunea că „lucrurile la care te opui nu doar persistă, ci se vor amplifica.” Când li se petrece ceva neplăcut, oamenii fericiți nu încearcă să se opună, știind că această atitudine ar înrăutăți situația, ci mai degrabă o acceptă ca atare și își pun întrebări de genul: Ce pot învăța din asta? Cum pot rezolva cel mai bine situația?

 

3.Aleg IERTAREA în loc de NEIERTARE. Oamenii cu adevărat fericiți știu să ierte și să meargă mai departe. Să păstrezi ranchiuna nu ajută cu nimic. IERTAREA este un dar pe care mi-l ofer în primul rând sufletului meu și apoi celorlalți. Iertarea curăță sufletul de poveri și greutăți și ne face mereu fericiți. Mi-am făcut o obișnuință, ca atunci când simt că ceva nu e în regulă cu mine, când nu mă simt prea bine, să îmi cer iertare de la toți cei cărora le-am greșit și să-i iert pe toți cei care mi-au greșit. Mă conectez timp de 10-15 minute la energia iertării și atunci în mod miraculos orice problemă dispare. Uneori nici nu ne dăm seama că purtăm cu noi neiertări dăunătoare care devin inconștiente poveri.

 

4.Aleg PREZENTUL în loc de TRECUT. Trecutul nu aduce decât regrete. Fericirea este trăită cu adevărat doar în prezent. Când alegi să trăiești momentul prezent la maxim te bucuri de cea mai mare fericire. Nu e ușor să te păstrezi în prezent, dar orice efort merită. Am remarcat că de fiecare dată când explodez de fericire, nu există decât timpul prezent, un prezent continuu luminos și liniștit.
  „Când ești prezent, poți lăsa mintea să fie exact așa cum este fără să te simți prizonierul ei. Mintea este, în ea însăși, un instrument minunat. Disfuncția apare atunci când te cauți pe tine însuți în minte și o confunzi pe aceasta cu ceea ce ești.” Eckhart Tolle


 	16 alegeri pe care le fac oamenii fericiți (I) 5.Aleg ÎNCREDEREA în loc de ÎNDOIALĂ. Atunci când păstram îndoiala în gândurile mele, sufletul meu era chinuit. Când am renunțat la îndoieli și neîncrederi, am devenit fericită. Pentru că de fapt astfel aleg să am încredere în mine, în oameni, în univers și mai presus de toate să am încredere în Dumnezeu.   Oamenii fericiți înţeleg faptul că propriile credințe sunt ca nişte profeții care se împlinesc de la sine și de aceea tratează toate ființele cu iubire, demnitate și respect, nefăcând nici o discriminare pentru că știu că în fiecare om se ascunde o scânteie divină.

 

6.Aleg UMILINȚA în loc de   ORGOLIU. Oamenii fericiți fac lucrurile pe care le fac datorită faptului că simt că toate au un sens și nu pentru importanța pe care ei o simt făcându-le.   Ei înţeleg faptul că mai presus de voința lor este o ordine cosmică care aranjează totul într-un mod firesc. Oamenii fericiți nu simt nevoia să se afirme sau să aibă mereu dreptate, să se vorbească despre ei sau să demonstreze că sunt buni și măreți. Ei nu intră în competiții pentru a demonstra că sunt mai buni decât alții pentru că știu că realizările acestei lumi sunt efemere și că valorile sufletești sunt cele care contează cu adevărat. Cei fericiți simt măreția în ceea ce este unic și minunat în ființa lor și nu simt nevoia ca cineva să le-o dovedească.   Mark Twain   spunea: „Ferește-te de oamenii care încearcă să îți desconsidere aspirațiile. Oamenii mărunți fac mereu această, însă cei cu adevărat măreți te fac să simți că și tu poţi deveni măreț.”

 

7.Aleg APRECIEREA în loc de CRITICĂ. M-am obișnuit de câțiva ani ca atunci când mă întâlnesc cu cineva cunoscut, în primele 10 secunde să remarc ceva ce îmi place și să-i fac un compliment. Este frumos să vezi cum apar zâmbetele pe buzele oamenilor, doar pentru că se simt apreciați. Mă simt mereu mai fericită când îi fac pe alții fericiți. Critica este bună doar atunci când este constructivă și dă rezultate doar când este administrată în cantități moderate și acompaniată de laude, complimente, aprecieri. Oamenii sunt mai fericiți când eforturile lor sunt apreciate.

 

8.Aleg TRANSFORMAREA în loc de COMPLACERE. Oamenii fericiți văd mereu problemele cu care se confruntă ca pe niște PROVOCĂRI, ca oportunități de a se transforma, de a evolua. Orice provocare te ajută să explorezi moduri noi de a acționa, să crești în fiecare zi și să te dezvolți personal. Ei nu sunt motivați de bani, ci de posibilitățile de transformare interioară. Ei nu se complac în mediocritate, dar nici nu fac compromisuri care să le aducă doar bani și nu fericire și pace sufletească. Oamenii fericiți știu că viața e valoroasă și că valoarea vieții nu provine din latura ei materială, ci din cea spirituală; ei vor să aducă transformarea în viețile celor din jurul lor și în lume și tocmai de aceea caută mai întâi propria lor transformare.
 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn