Ai poftă de râs, ai poftă de viaţă

ai pofta de ras ai pofta de viataE duminică, soare puternic şi ai ieşit la iarbă verde cu prietenii. Sau îţi sărbătoreşti ziua de naştere şi casa e plină de daruri şi de oaspeţi. Vă simţiţi bine cu toţii şi vă înţelegeţi de minune. Atmosfera e veselă şi destinsă. Propune un joc. Se desfăşoară în grup şi are efecte spectaculoase.

Vă întindeţi pe iarbă sau pe covor. Fiecare îşi aşează capul pe abdomenul celui din spate. Iar acum… pur şi simplu râdeţi. De multe ori hohotele izbucnesc spontan, dar dacă totuşi aţi rămas gravi, spune o glumă sau aminteşte o întâmplare foarte comică, sigur, una la care aţi fost martori mai mulţi.

O să vă convingeţi cum se aplică o lege matematică în viaţa de zi cu zi: poftă de râs creşte în proporţie geometrică. E de ajuns să înceapă unul să hohotească… şi vă molipsiţi cu toţii. Starea de bună dispoziţie atinge cote fantastice. Faceţi experienţa asta măcar 15 minute.

Şi să vezi efectele! Tehnica energizează spectaculos plexul solar, sediul voinţei despre care vorbesc orientalii. Aşa că o să te simţi mai uşor, profund relaxat. Circulaţia se îmbunătăţeşte remarcabil, eşti mai vioi, mai încrezător şi foarte, foarte bine dispus.

Eşti ca un acumulator abia încărcat. Stresurile şi supărările dispar. Ai o stare de bine generală. Iar după atâta râs, comunicarea cu prietenii este mult mai uşoară.

Exerciţiul are şi o altă variantă. Dimineaţa, la trezire, înainte să te dai jos din pat, aminteşte-ţi o situaţie amuzantă. N-o să mai fii stârnit de cei din jur. Dar şi dacă râzi la început doar cu jumătate de gură sau mai deloc, merită să perseverezi până când o să hohoteşti irezistibil. Energia pe care o declanşezi aşa e aur curat pentru întreaga zi.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn