Drumul spre fericire trece prin inimă

drumul spre fericire trece prin inimaMerită să ne facem timp pentru dragoste 
Ne trăim vieţile într-o grabă continuă. De câte ori ai amânat cu săptămânile o plimbare în parc sau un week-end de intimitate savuroasă cu bărbatul iubit?

Şi totuşi merită să ne facem timp pentru dragoste. Ea ne hrăneşte interior; dacă îi acordăm timp ne oferă energie pentru suflet. Iubeşti mai mult, trăieşti mai intens şi mai împlinitor.

Cu toţii păstrăm sinteza experienţelor pe care le-am avut, iubiri trecute, victorii şi înfrângeri. Dar când ne gândim la dragoste, totul apare într-o lumină mai vie, mai specială, mai misterioasă.

E posibil să nu ne amintim ce am făcut acum un an, într-un moment anume. Dar dacă aceea este „ziua iubirii”, când l-am întâlnit prima oară pe „bărbatul visurilor”, totul revine în minte. Trăim o stare de exaltare, de efervescenţă, privirea ne străluceşte de bucurie. Evocăm cu uşurinţă detalii, imagini, senzaţii, sentimente. Înţelegem încă o dată că iubirea este firul de aur al vieţii noastre. Această amprentă luminoasă ne face să fim mai fericite, mai aproape de noi însene.

 

Poveste de iubire
Fiecare dintre noi a trăit câteva poveşti de iubire cu adevărat profunde. Alege una dintre ele.

Aminteşte-ţi cum te simţeai mai frumoasă, mai puternică, mai specială. Simţeai că viaţa este plină de mister şi de fericire. Te bucurai complet de fiecare clipă. După o vreme, când iubirea a trecut peste incendiul dorinţei şi ai cristalizat ceea ce era necesar să cristalizezi, te-ai descoperit pe tine prin el. Te-ai reflectat şi l-ai reflectat. L-ai iubit cu fiecare zi mai mult. Te-ai lăsat iubită cu fiecare clipă mai mult. Unele femei s-au oprit aici.

Cred că tu ai mers mai departe. Fără să mai aştepţi ceva, fără să mai ai pretenţii sau cerinţe. Ai descoperit iubirea necondiţionată, adevărata iubire spirituală care te face să fii mai puternică, mai trează şi mai vie. În iubirea care te cuprinde cu totul, „eu” şi „tu” devin un singur simţământ, o singură culoare: „eu-şi-tu”. Iubirea ta este mai intensă, mai conştientă. Devine infinită.

 

Dăruieşte şi vei primi
Iubirea e constructivă şi creativă, ea uneşte şi ne înalţă. E o forţă care regenerează, trezeşte sufletul, o substanţă care dizolvă blazarea, nefericirea, sentimentul singurătăţii. Poemele, muzica inspiratoare, picturile care respiră frumuseţe, toate au în comun iubirea. La fel şi noi. Suntem pline de iubire. De aceea putem dărui din preaplinul iubirii noastre.

Iubirea e reală, la fel cum suntem şi noi. Nu e un concept steril, ci o magie secretă. Iubirea este permanent prezentă în sufletul nostru – iată micul mare secret al fericirii. Mereu la dispoziţia noastră. Odată descoperită, nu ne mai părăseşte niciodată. La ce foloseşte să căutăm dragostea în exterior sau să o cerem de la alţii? Dacă nu dai, nu primeşti. Dăruind iubire, vom fi iubite din plin. Aşadar să ne acordăm timp pentru iubire. Ea este menirea existenţei noastre şi vine cu o infinitate de nuanţe.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn