Fericirea se învaţă în fiecare zi

fericirea se invata in fiecare ziPsihologii au remarcat că modul în care gândim şi acţionăm ne produce fericire sau nefericire. De fiecare dată suntem liberi să optăm. Important este să găsim însă cea mai rapidă cale către împlinire autentică.
 
Poţi dobândi obişnuinţa de a fi fericită. Paşii sunt simpli. În primul rând, relaxează-te. Așează-te într-un fotoliu confortabil. Destinde-ţi trupul şi caută măcar câteva minute preocupări cât mai plăcute şi deconectante.

Aminteşte-ţi un moment cât mai fericit din trecutul tău. Retrăieşte-l. Ce gândeai atunci? Cum percepeai viaţa? Cum te percepeai pe tine? Permite zâmbetului să apară din nou. Lasă-l acum să înflorească.

Descoperă mecanismul. Dacă ai reuşit o singură dată, sigur o să reuşeşti de fiecare dată.

Îţi modifici atitudinea, îţi modifici starea
Când te gândești la fericire îţi aminteşti poate un moment trăit în timpul unei întâlniri, în parc, cu iubitul tău, sau când ai luat cu brio cel mai dificil examen sau te-au apreciat colegii de birou. De ce oare? Pentru că de cele mai multe ori, asociem fericirea cu evenimentele din viața noastră, cu ceva care se petrece în exteriorul nostru.

Totuşi, fericirea este o stare interioară, care poate fi evocată şi trăită mereu chiar și atunci când nu se petrece ceva senzațional în viața nostră. Chiar dacă evenimentul care te-a făcut fericită a trecut, îți poți menține starea de fericire prin evocare. Ai observat că îndrăgostiții sunt mereu radioși și fericiți doar când își amintesc momentele când s-au întâlnit cu ființa iubită. Ei atunci evocă în mod spontan, datorită stării de îndrăgostire, acele momente fercite. Tu poți face aceasta la voință cu diferite momente fericite din viața ta. Oricum este mult mult mai bine să evoci momente fericite decât să-ţi rămână mintea ancorată de situații traumatizante (care alimentează ființa cu suferință și temeri).

Mai există o modalitate cu ajutorul căreia poți păstra starea de fericire în viața ta. În momentele fericite fii atentă la postura ta corporală, la modul în care respiri, la modul tău de a gândi, la atitudinea ta în general, la modul cum interacționezi cu ceilalți. Memorează aceste atitudini pentru a le aborda apoi în momente mai dificile, deorece atitudinea creează aptitudinea. Când ai o zi grea îndreaptă-ți coloană, privește înainte, zâmbește celor din jur, fii binevoitoare. O astfel de atitudine poate transforma ca prin miracol o zi grea într-una frumoasă, în care cei din jur te ajută, te susțin, te ajută în rezolvarea probleelor cu care te confrunți, sau pur și simplu pentru că alegi să fii fericită și adopți o atitudine stenică poate să nu mai pară așa greu ceea ce ai de făcut.

Odată ce câştigi starea de fericire sau orice altă stare pozitivă,  păstreaz-o. Aceasta este o soluţie eficientă pentru problemele cu care te confrunţi în viaţă.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn