Cheia frumuseții și armoniei trupului

 

frumuseteFrumusețe și sănătate
Toate paginile revistelor dedicate femeilor vorbesc foarte mult despre aceste subiecte foarte strâns legate. Dacă ar fi să facem un raport cam cât timp alocăm noi femeile frumuseții și cât timp menținerii sănătății, cred că timpul dedicat înfrumusețării câștigă net...

 

Nu este nevoie de studii
Experiența noastră de zi cu zi o demonstrează. Pentru îngrijirea și înfrumusețarea trupului se dezvoltă din ce în ce mai multe „tehnologii”. Unghii false, meșe pentru păr, fel de fel de produse destinate machiajului, numeroase rețete de creme și uleiuri pentru îngrijirea pielii, aparate pentru fitness, chirurgia estetică care avansează și este din ce în ce mai căutată deși nu este neapărat și recomandată, toate au ca scop să arătăm mai frumoase, mai atrăgătoare.

Cu toate acestea există momente în viața noastră când deși arătăm impecabil, exterior vorbind, totuși nu strălucim, nu atragem privirile. Poate doar hainele scumpe pe care le purtăm atrag atenția, dar nu noi ca ființă. Și sunt cazuri în care purtăm un tricou simplu și blugi, având doar genele rimelate și atragem toate privirile.

 

Secretul frumuseții
Înseamnă că secretul este altul. El constă în  stările pe care le trăim, în emoțiile pe care le experimentăm cel mai des, pe care ne dăm voie să le trăim clipă de clipă.

Atunci când vorbim de modelare corporală, gândul ne duce automat la dietă și exerciții fizice. Deși dau rezultate pe termen scurt, curele de slăbire sunt foarte ineficiente pe termen lung. Iar exercițiile fizice trebuiesc realizate constant, zilnic, pentru a menține rezultatele.

Ceea ce lipsește aproape din toate programele de slăbire este trainingul emoțional
Vorbim despre a mânca pe fond de stres ca despre ceva foarte firesc și normal care, în realitate, nu este deloc sănătos. Ne autoabuzăm mâncând prea mult atunci când resimțim un gol sufletesc pe care credem că nu-l putem umple, atunci când avem nevoie să se petreacă „ceva dulce și bun” în viața noastră.

Altfel spus, orice program de modelare corporală trebuie să cuprindă și realizarea unui training emoțional prin care inteligența noastră emoțională să se dezvolte. Pentru a avea un trup sănătos, armonios și frumos trebuie să ne transformăm obiceiurile emoționale odată cu cele alimentare.

Este necesar un efort de voință și în această direcție. Merită făcut pentru că emoțiile pe care le trăim  reprezintă factorul principal care ne modelează la modul real trupul și în același timp viața. Ca și exemplificare a acestei realități, în cartea „Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” autoarea Lise Bourbeau vorbește despre 5 forme pe care trupul nostru le poate avea în funcție de rana emoțională predominantă pe care o are o ființă.

Concluzionând, ori de câte ori dorim să facem o transformare care să dureze în ceea ce privește forma trupului nostru trebuie să pornim de la realitatea că  trupul, mintea și spiritul nostru reprezintă un tot, iar armonia la nivelul trupului presupune armonie la nivel mental, emoțional și spiritual.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn