Cosmetice naturale - Apa de trandafiri

 

cosmetice naturaleCe este apa de trandafiri?
Apa de trandafiri este folosită din vechime în cosmetică, pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, în unele ceremonii religioase și pentru prepararea unor alimente (datorită aromei ei deosebite).

Este un produs secundar în procesul de distilare a petalelor de trandafir în vederea obținerii uleiului de trandafir.

Atunci când dorim să cumpărăm apă de trandafiri trebuie să fim foarte atente deoarece pe piață alături de apa de trandafiri naturală (pură) există și apa de trandafiri care conţine și substanțe chimice. Pentru a ne bucura de proprietățile ei deosebite este bine să alegem apă de trandafiri pură.

 

Proprietăți cosmetice
Generații de femei au folosit apa de trandafiri pentru îngrijirea pielii și a părului. Are multiple beneficii și este adecvată tuturor tipurilor  de piele.

- este hidratantă
- catifelează și tonifică pielea
- are proprietăți antiinflamatorii, reducând iritațiile pielii
- curăță porii pielii
- are proprietăți astringente ușoare, de aceea este recomandată după tratamentele faciale pentru închiderea porilor
- are proprietăți antiseptice și  antibacteriene
- stimulează circulația sângelui la nivelul capilarelor
- menține echilibrul ph-ului pielii
- are proprietăți cicatrizante
- stimulează procesul de regenerare al pielii
- ajută la menținerea tinereții și elasticității pielii
- are proprietăţi antioxidante
- calmează arsurile solare
- stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului, întărește rădăcina firului de păr, stimulează creșterea acestuia și ajută la regenerarea părului deteriorat

 

Cum folosim apa de trandafir în scop cosmetic
Se poate folosi ca:
1. Demachiant - se îmbibă tamponul demachiant cu apă de trandafiri și se șterge ușor fața. Se poate folosi pentru toate tipurile de ten inclusiv pentru tenul sensibil sau iritat.
2. Loțiune tonică - putem pulveriza apa de trandafiri (cu ajutorul unui pulverizator) pe față, pe zona decolteului sau chiar pe întregul trup. Hrănește și hidratează pielea conferindu-i un aspect luminos și catifelat.
3. Comprese - se pot face comprese cu apă de trandafiri în zonele iritate.
4. Băi cosmetice - se poate adăuga în apa de baie sau în băile pentru mâini (pentru hidratare și catifelare).
5. Loțiune hidratantă și calmantă după expunerea la soare - se pulverizează pielea cu apă de trandafiri cu ajutorul unui pulverizator.
6. Ingredient în măștile cosmetice - se poate adăuga în măștile cosmetice, înlocuind apa plată.
7. Spray natural pentru păr - se pulverizează părul cu ajutorul unui pulverizator. Ajută la hidratarea și regenerarea părului. Este de asemenea recomandată masarea zilnică a scalpului cu apă de trandafiri pentru a întări rădăcina firului de păr și a preveni căderea acestuia.
8. After-shave - având proprietăți antiseptice, astringente și antiinflamatorii, este foarte indicată utilizarea apei de trandafiri după epilat sau bărbierit.

 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn