Cosmetice naturale: mierea

 

cosmetice naturale: miereaMierea ne catifelează pielea
Cleopatra obișnuia să se îmbăieze în miere și lapte pentru a-și păstra pielea catifelată. Tratamentele moderne pentru frumusețe încă folosesc cu succes mierea pentru a menține și îmbunătăți sănătatea pielii.

Fiecare dintre noi ne putem prepara acasă produse cosmetice naturale pe bază de miere. Desigur nu vor fi ca o cremă din magazin care are termen de valabilitate 2-3 ani, adică o cumpărăm și apoi doar luăm cremă din cutie de câte ori avem nevoie. Unele dintre produsele 100% naturale trebuie preparate atunci când le folosim sau le putem păstra o perioadă scurtă de timp (2-3 zile sau o săptămână). Dar avantajul e că nu conțin produse chimice, așa că merită efortul.

Iată în continuare câteva rețete simple pentru îngrijirea frumuseții noastre. Sunt simplu de preparat. Răsfățați-vă pielea și părul cu miere!


Mască de față hidratantă
Ingrediente:
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de lapte

Amestecați mierea și laptele. Întindeți amestecul pe față și pe gât. Lăsați 10 minute, apoi clătiți cu apă caldă.


Mască de față din ulei de trandafir și miere
Ingrediente:
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de ulei de migdale dulci
- 5 picături de ulei de trandafiri

Amestecați cele trei ingrediente. Masați fața și gâtul cu acest amestec hrănitor pentru piele. Lăsați să acționeze asupra pielii 15 minute, apoi clătiți cu apă călduță.


Balsam de buze din miere
Ingrediente:
- 225 ml de ulei de migdale dulci
- 110g de ceară de albine
- 2 linguri de miere
Încălziți în bain-marie uleiul de migdale și ceara de albine până când ceara se topește. Lăsați amestecul să se răcească puțin (dar nu atât de mult încât să se întărească ceara). Adăugați mierea și amestecați foarte bine pentru omogenizare. Turnați compoziția în recipiente mici, cu capac. Aplicați pe buze pentru hidratare.


Baie cu miere
Iată un tratament clasic și simplu pentru a obține o piele moale și catifelată. Adăugați 3 sau 4 linguri de miere în apa de baie. Vă veți bucura de o baie mătăsoasă și parfumată.


Mască de păr cu miere
Ingrediente:
- 120 ml miere
- 2 linguri de ulei de măsline

Amestecați mierea și uleiul de măsline. Preparați cantitatea necesară pentru a unge tot părul. Întindeți amestecul pe păr și masați foarte bine pielea capului. Acoperiți părul cu un prosop încălzit și lăsați masca de păr să acționeze 30 minute. Apoi spălați părul cu șampon și clătiți.


Loțiune hidratantă pentru masajul trupului
Ingrediente:
- o lingură de miere
- lingură de ulei măsline,migdale, cocos sau argan
- lingură de suc de lămâie

Amestecați toate ingredientele. Masați întregul trup. Insistați în zonele în care pielea este uscată. După masaj este bine să lăsaţi loțiunea să acționeze asupra pielii încă 1-2 ore și abia după aceea să faceți duș.


 

Recomanda acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn