Autocunoaştere

autocunoastere
 
"Una dintre cele mai mari aventuri ale vieții este cunoașterea de sine."
dr. Maxwell MALTZ

Vino și pătrunde în sufletul tău, accesează-ți potențialitățile, pune-te în valoare. Cunoaște farmecul tău personal și împărtașește-l cu cei pe care îi iubești. Cunoașterea de sine îți conferă o strălucire fascinantă și o forță interioară care poate „muta și munții din loc”. Descoperă zeița din tine și permite-ți sa fii azi mai mult decât ieri și mai puțin decât mâine.

 

 

A trăi în curaj

Zilele trecute o prietenă m-a rugat să scriu câteva rânduri despre curaj. Un moment potrivit să meditez la o virtute rezervată eroilor lumii.

Citeşte mai departe...

Amintește-ți să fii ceea ce ești

Foarte multă lume se străduiește să găsească fericirea, succesul, sănătatea, bunăstarea, iubirea, frumusețea, pacea interioară sau liniștea sufletească. Dar majoritatea eforturilor noastre se îndreaptă către exterior, fie către obiecte, lucruri sau ființe...

Citeşte mai departe...

Acceptarea - o artă a vieții

Se petrec uneori în viața noastră situații care ne nemulțumesc, care ne revoltă sau ne produc suferință. Avem oare vreo alternativă în fața acestor situații?

Citeşte mai departe...

Motivația în procesul vindecării emoționale

Motivația în procesul vindecării emoționale

Traumele emoționale apar datorită faptului că nu reușim să „digerăm” anumite situații din viața noastră. Când nu știm sau nu putem le să digerăm se acumulează traume emoționale, care ulterior ne afectează comportamentul și calitatea vieții.

Citeşte mai departe...

vindecarea emotionala

Vindecarea emoțională - o necesitate pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții

Conștientizarea traumelor emoționale și vindecarea lor ne permit să ne echilibrăm la nivel emoțional, să scăpăm de frici, de angoase...

Citeşte mai departe...

renunta la perfectionism

Renunță la perfecționism (II)

De multe ori gândirea perfecționistă poate eroda stima de sine, deoarece perfecționiștii tind să adopte stilul de gândire „totul sau nimic” atunci când își evaluează performanțele.

Citeşte mai departe...

renunta la perfectionism

Renunță la perfecționism (I)

Secretul este să accepți că trăim cu toții într-o lume imperfectă, în care imperfecţiunea este chiar calea de a ajunge la Perfecțiune.

Citeşte mai departe...

brandon bays

Călătoria alături de Brandon Bays

“Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o tehnică uimitor de simplă care facilitează vindecarea fizică şi emoţională într-un timp foarte scurt".

Citeşte mai departe...

Poveste de dragoste cu tine însuți (II)

Poveste de dragoste cu tine însăți (II)

Primul pas ar fi să îţi dai seama cât de multe te iubeşti cu adevărat. Pentru asta ar trebui să înţelegi că există în tine un copil care are nevoie de răbdare, de toleranţă, de încurajare, de dragoste, de tandreţe...

Citeşte mai departe...

poveste de dragoste

Poveste de dragoste cu tine însăți (I)

Te-ai gândit vreodată că nu te iubeşti destul? Sau poate eşti dintre acelea care consideră că nu este nevoie să se iubească deloc pe ele însele...

Citeşte mai departe...